Tanter och dåligt minne

Det är ju fantastiskt bra om man kommer ihåg vad man har för kod på resväskan.

När vi flög ner för nästan tre veckor sen så glömde jag att låsa den ena väskan och nu, när jag packade för hemfärd, drog jag igen låset. En stund senare kom jag på att jag behövde något.

Försökte med alla kombinationer som borde varit rätt men icke, det var kört.

De andra garvade läppen av sig. Jag … not so much. Satt i 45 minuter innan jag gav upp.

Somliga hemma tyckte också att det var kul.

Vi hade en lång resa hem och ni vet ju hur det är; när det är dags att lätta så vill man vara hemma en kvart senare. Luckily körde jag med sömntabletter för att snabba på de 14 timmarna.

Väl på Arlanda skulle jag vara fiffig och gå in till tullkillarna och be dom låsa upp väskan eftersom det är ett TSA-lås på den (alla tullare world wide har nyckel) men tullen var stängd.

Jättebra. Not. Får bryta mig in i den.

 1. Eva N skriver:

  Råkade det inte bli lika för dig förra året? Har för mig att du har brutit dig in i en en resväska tidigare. Riktigt tråkigt är det när det händer!

  1. Mona skriver:

   Haha, mitt i allt kom jag på att jag gjorde EXAKT samma misstag förra året! Fick hjälp att låsa upp den i en butik idag, thank God! Skrev på mitt privata FB att jag nog ska tatuera in koden under mina fotsulor. Verkar vara det enda som funkar!

   1. Eva N skriver:

    Vilken tur att du fått hjälp med den nu. 🙂

 2. Hmm
  En liten fundering bara …det är inte så att du råkat ta någon annans väska? En likadan samma färg samma storlek ?

 3. MILLAN skriver:

  001 till 999 tar bara ca 30 min. Tro mig. Jobbat i väskaffär i många år.
  Och vi hjälpte många med Samsoniteväskor. Där hade vi en liten metallbit som vi lade i en skåra mellan sifferbrickorna och låset. Fick på så vis fram numret. Men ibland gick inte det heller. Så 001 till 999 är bästa tipset.

 4. Elenor skriver:

  Kolla nätet vettja;)

 5. Ingrid skriver:

  Det finns att läsa om på nätet. Inte jättesvårt. Du får kika efter spår i nummerskivorna och sedan lägga på eller dra ifrån visst antal steg beroende på vilken siffra det är spår vid.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..