Om att besöka svenska ambassaden i Peru

En av dagarna var vi inbjudna till den svenska ambassaden här för att träffa fru ambassadörskan och berätta vad vi gjort här i Peru.

På vägen ned i hotellhissen kände jag en stank som nästan fick mig att spy. Vi skulle träffas i lobbyn för avfärd till ambassaden och när vi står där känner jag stanken igen. Det är Bajs-Anna som luktar. Eller rättare sagt hennes jacka. Det stinker rutten fisk. Vi fattar ingenting.

Tills Stink-Anna fiskar upp ett gäng snäckor hon plockat några dagar tidigare. Givetvis ligger det nåt eller flera djur och ruttnar i dom!

Anna var supertrevlig och mycket engagerad. Hon lovade att hänga på nästa gång det ska delas ut glasögon här.

Jag gjorde det stora misstaget att tacka ja till kaffe. Den första koppen på flera dagar. Gissa två gånger vad som händer då?!

Är mest troligt den ende här inne i bloggen som bajsat på den svenska ambassaden i Peru!
Och ni som hängt med mig i min toarullesdiskussion för nån månad sen; s n a c k a om hål! Kunde lätt ha den som armband.
Anna ville att vi skulle avsluta besöket med ett gruppfoto och det sa ju ingen nej till. Jag hoppas att hon stannar länge i sin tjänst eftersom det verkar vara helt rätt person för uppdraget!

  1. Camilla skriver:

    Jag har bajsat på svenska konsulatet i Lima när ambassaden inte fanns! Är lite ledsen för att jag alltid får prata med hon som var konsul här och inte med själva ambassadören när jag behöver hjälp eftersom den tjejen inte är hjälpsam för fem öre och bara säger ”Tyvärr kan vi inget göra” oavsett vad mitt problem är. Nu låter det som jag har problem hela tiden, men jag har ringt dem 2ggr eftersom de ö h t inte svarat på mejlen jag skickat flera veckor tidigare och då svarar de antingen att de läst mejlet men inte haft tid att svara eller att de ö h t inte läst det! Så tyvärr har jag rätt kassa erfarenheter av ambassaden. Det jobbar en kvinna där som verkar vara sekreterare som däremot är helt fantastisk och som även fastän hon inte kan göra något iaf lyssnar.

    1. Trist att höra och det måste vara Lotta du tycker var trevlig. Hon har bott där i 40 år!

  2. Åsa skriver:

    Angående toaletter etc. När vi var i Peru så var det i princip överallt, även på finare hotell, förbjudet att slänga toapappret i toastolen. Det skulle, använt, i en extra box vid sidan om. Konstigt nog luktade det i princip aldrig illa, de bytta tydligen ganska ofta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..