ANNONS

Nästa förväntansfulla ställe

/

Sista stället vi arbetar på var lika roligt som det första för två veckor sen. Inte en enda gång har man tänk. ”Fuck, orkar inte” och det beror givetvis på det enorma mottagandet vi får på varje ställe.
Famoza råkade vända innehållet i provlådan, varje optikers mardröm eftersom allt är styrkeindelat så det tog en stund innan hon fick ihop den.
En dag när vi åkte taxi här, vilket vi gör flera gånger om dagen, hade vi en supertrevlig chaufför som inte pratade en stavelse engelska. På mycket få spanska ord lyckades vi förklara vad vi gjorde här. Under resans gång lärde vi honom att säga”Hej kompis” på svenska, vilket han tyckte var jätteroligt! Resan slutade med att vi fick hans mobilnummer och att vi lovade ringa honom för att tala om vilken by vi skulle vara i nästa dag så att han kunde komma förbi och få ett par glasögon. Samma kväll ringde vår tolk honom och förklarade situationen lite bättre. Nästa dag dök han upp med sin fru och med sig hade de mandariner och bananer till oss som tack.
Det visade sig att Juan hade +2,5 på långt håll. I Sverige hade han i n t e fått köra taxi!

Åh så glada de var när de gick!

Kiruna-Ida med nöjd patient.
Titta vilken fin gammal dam!
Ibland kommer det dock någon som vi inte kan hjälpa, tyvärr. Den här mannen hade fått sina ögon opererade för starr men operationen gick fel.
….man kan säga att den gick väldigt fel.

Bea till höger är vår tolk och hon har varit heeelt fantastisk!

Det springer vääääldigt många hundar lösa här och varje dag har vi ett par stycken som gärna ligger tätt intill medan vi jobbar.

Det här arbetspasset var vårt sista här i Peru. Nu ska vi hitta på lite andra skojsigheter!

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00