Nästa förväntansfulla ställe

Sista stället vi arbetar på var lika roligt som det första för två veckor sen. Inte en enda gång har man tänk. ”Fuck, orkar inte” och det beror givetvis på det enorma mottagandet vi får på varje ställe.
Famoza råkade vända innehållet i provlådan, varje optikers mardröm eftersom allt är styrkeindelat så det tog en stund innan hon fick ihop den.
En dag när vi åkte taxi här, vilket vi gör flera gånger om dagen, hade vi en supertrevlig chaufför som inte pratade en stavelse engelska. På mycket få spanska ord lyckades vi förklara vad vi gjorde här. Under resans gång lärde vi honom att säga”Hej kompis” på svenska, vilket han tyckte var jätteroligt! Resan slutade med att vi fick hans mobilnummer och att vi lovade ringa honom för att tala om vilken by vi skulle vara i nästa dag så att han kunde komma förbi och få ett par glasögon. Samma kväll ringde vår tolk honom och förklarade situationen lite bättre. Nästa dag dök han upp med sin fru och med sig hade de mandariner och bananer till oss som tack.
Det visade sig att Juan hade +2,5 på långt håll. I Sverige hade han i n t e fått köra taxi!

Åh så glada de var när de gick!

Kiruna-Ida med nöjd patient.
Titta vilken fin gammal dam!
Ibland kommer det dock någon som vi inte kan hjälpa, tyvärr. Den här mannen hade fått sina ögon opererade för starr men operationen gick fel.
….man kan säga att den gick väldigt fel.

Bea till höger är vår tolk och hon har varit heeelt fantastisk!

Det springer vääääldigt många hundar lösa här och varje dag har vi ett par stycken som gärna ligger tätt intill medan vi jobbar.

Det här arbetspasset var vårt sista här i Peru. Nu ska vi hitta på lite andra skojsigheter!

  1. Vilket otroligt fint jobb ni gör. ❤️

  2. M:et skriver:

    Ett par undringar: Vad gör ni om det blir glasögon över? Har ni något samarbete med lokala optiker som ni kan lämna dem till? Och om de som äntligen fått glasögon skulle bli av med dem (de kan ju gå sönder eller, hemska tanke, bli stulna), finns det någonstans de kan vända sig då? Den som vill bidra till detta fantastiska projekt men inte har några glasögon att skänka skulle i stället kunna skänka pengar till en sådan uppföljning, tänker jag. Men det kanske är svårt att få till. Gå och skojsa nu, det har ni sannerligen förtjänat! 🙂

    1. Vi lämnar kvar till den lokala organisationen! Tack snälla du!

  3. Dags att terra släkten och jobbarkompisarna att samla fler glasögon så ni har några att dela ut på nästa resa. Stooort tack Mona att vi får ”vara med” på resan.

  4. Underbara bilder av fantastiska det fantastiska arbete ni gör. Vilka möten, vilka livsöden, vilken glädje, och vilken ljuvlig hund.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..