ANNONS

Om vädret i Peru

/

Ni är några som undrar om vädret här. Just nu är det i slutet av vintern. Den 23 september börjar våren och nu är det bara runt 18 grader på dagarna. Några enstaka dagar har vi haft varmt sommarväder.
Igår var det supervarmt med 22 grader. Här står Lena som hittade en matchning till hennes barnbarns glasögon.
Jag hittade dock ett par coola solglasögon till henne. Hon bor i Skåne, är singel och dom här passar bra när hon ska ut på stan och dejta, hehe!
Igår hade vi även lite fler barn än vad vi brukar ha. Vi har ju egentligen inga barnglasögon men ibland kan vi trolla lite.
Och ibland har man perfekt syn och då ger vi bara ut ett par solglasögon. Älskar den här bilden på Monica.
Det är många patienter på alla ställen vi åker till men ibland är området i sig inte det mest säkra så vi har poliser och vakter som hjälper oss. Utom dom skulle vi inte klara oss. En av städerna vi skulle till fick vi hoppa över eftersom ett större gängkrig eskalerat och vår säkerhet inte kunde garanteras.
Ovan är bilder på patienter med glasögon från mina läsare. Dessvärre var jag inte på plats när de delades ut och kollegorna råkade missa att dokumentera vem och vad …. så känner ni igen dom tycker jag att ni ska klappa er för bröstet: de underlättar verkligen livet för dessa människor!
Jag gick nästan sönder när jag såg den här mannen. Extremt fattig men han ville inte ha hjälp. Han hade världens mest sorgsna ögon som skar rakt igenom en.
Åh, den här killen var så blyg men blev s å glad över sina nya fina glasögon!
Famoza med två riktigt gamla tanter, 92 och 97 år. Så fina. Den vithåriga och helt tandlösa damen kunde inte läsa men ville så gärna kunna se på tv:n, inte bara höra den. Jag fick agera syntavla på två meters avstånd och hon skrattade så hon tjöt när jag spexade och flaxade med armarna.

Den här dagen vaknade jag och var rätt grinig eftersom jag är sjuk och hade sovit för lite, men: det är jefligt svårt att inte bli på gott humör när man möter alla dessa människor och får så många kramar och pussar. Just saying.

8
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00