Om maten i Peru

De tre första dagarna åt vi så sjukt god mat på hotellet i Lima men efter det har inte smaklökarna gått upp i brygga direkt.

Dock kan jag berätta att den här maträtten var supergod. Nån sorts nationalrätt bestående av kall potatismos, tonfisk, lök och nån oidentifierbar sås. Tror den heter Kaosa. Sjukt gott.

Nästan varje lunch och middag har bestått av kyckling, potatis och ris. Vi har alla försökt varit tappra och inte gnällt men till slut kunde vi inte hålla oss längre.

Så, härom kvällen ordnade John så att en vän till en av medarbetarna, en erkänd peruansk kock, kom hem till medarbetaren för att visa oss hur man lagar mat.
Det var jättekul men satan i gatan så kallt.

John hade glömt att tala om att vi skulle vara utomhus så vi höll på att frysa ihjäl. Jag är dessutom sjuk och har en överjeflig hosta, så jag mådde skit.

Jag var tvungen att vila mig lite eftersom hostan håller på att ta kål på mig. Famoza var supertrött efter dagens jobb och tog sig en nap också.
(Vi har lämnat större delen av vår packning i Lima eftersom vi reser runt. Där ligger även mina gympaskor. John trodde inte att jag skulle behöva dom. Ehh … han trodde fel…)
Lite senare kom vi på hur vi skulle tina upp oss.

Men, även om kvällen var svinlång och maten inte blev klar förrän framåt 22.30 så var det värt det!

 1. Nilla skriver:

  Nån mer än jag som får upp att jag har vunnit en iPhone när jag går in på Monas sida?

  1. Eva skriver:

   Nä inte nu men samma sak har hänt mig massvis med gånger på just denna sida:-((

 2. Å causa är så gott! Min svärson är från Peru så vi får äta peruansk mat rätt ofta och mkt tycker jag om om mkt är inte gott, kan tipsa om komage, haha nä skoja bara den är skitäcklig.

  1. Ah, är det så det stavas, tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..