ANNONS

Om att jobba under himlen

/

Här i Chimbote jobbar vi mitt på stadens torg. Vi har varit här i flera dagar och köerna tar aldrig slut.

Fördelen med att jobba utomhus är att vi får se så mycket mer av stadens liv.
Dock skulle vi inte kunna jobba så här utan våra vakter som hjälper oss, ovan ett par av dom. Det är flera hundra människor i rörelse och det är inte jättesäkert. Optiker utan gränser/Synoptik är noga med vår säkerhet och även om alla är trevliga och glada så tar man inga risker.

Första gången jag träffat en person som är albino. Den här kvinnan (32 år) hade minus 10 vilket är näst intill blind. Hon jobbar på en fabrik med att sortera och rengöra musslor. Hennes chef har sagt till henne att köpa glasögon för att hon ska kunna klara av att fortsätta sitt jobb men hennes föräldrar har inte haft råd. Det här är första gången hon ägt ett par glasögon!

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00