När man är väntad

Varje morgon när vi kommer står det hur många som helst i kön och väntar på oss. Vi brukar börja vid 08.00 och slutar vid 15-tiden och vi delar ut runt 500-600 glasögon per dag.
Härom dagen dök stadens borgmästare upp. Hon berättade hur tacksamma de är för att vi är där och hjälper stadens invånare.
En av våra fina gamla patienter tillsammans med John.
Hela den här familjen fick varsitt par glasögon.
Walter 52 år, hade minus 11, i stort sett blind. Detta var hans första par glasögon någonsin.
Vi har en del ungdomar också och vi försöker alltid anstränga oss med att ta fram bågar som passar ansiktet.
Jag, Sebastian 16 år och Monica.
Fina Ida från Kiruna och Anna. Numer kallad Bajs-Anna. Hon har lite problem med nummer två och skulle behöva dra i sig 4 liter plommondricka …. om jag uttrycker mig diskret.

 1. JH skriver:

  Ni gör ett kanonjobb därborta! Har ändå funderat på dessa äldre människor som får glasögon. Sett på några foton att flera av de äldre ”ser ut att ha” grå/grön starr och/eller gula fläcken. Hur gör ni med dom? Inga glasögon kan hjälpa då..
  Kan nästa projekt vara också att samla in pengar till dessa personer som behöver ex en starroperation? Görs detta i Peru isf?

 2. Sandra skriver:

  Du får tipsa henne om att ta en pall framför sig på toaletten och sätta upp benen på.
  Så benen kommer högt upp. Knäna mot bröstet.
  Brukar gå lättare då om man har tillfälliga problem.
  Har jag hört av en kompis…..

 3. Mr Lee skriver:

  Vilka otroligt bra matchningar ni gör!

 4. Hej Mona! Det ni gör är mycket behjärtansvärt men du måste sluta skriva att man är blind när man har – 11… Jag har – 16.50 och -17 och är definitivt fullt seende, det är bara att allt är suddigt (tänk en suddig diabild) utan linser/glasögon. Ögat släpper in ljus, d v s det är inte svart när man inte har linser/glasögon på och man har fullt synfält, i motsats till en person som har synfältsnedsättning, d v s begränsat insläpp av ljus och därmed kan betecknas som synskadad.
  Men keep up the good work i Peru!

  1. Tack, jag vet, jag slarvar som fan med det bara för att glasögonfria ska förstå allvaret. Har nog redan tidsinställt nåt inlägg till där det står så du får blunda till då!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..