My beloved husband

Min man och jag har varit tillsammans i typ 20 år.

 

I snart 14 av dom har talibanen funnits. Talibanen älskar mat men hatar hemmagjorda köttbullar, så det fick jag sluta att göra sen den dagen hon smakade på dom första gången. Hon var väl runt 1,5-2 år. Mina svingoda köttbullar blev ett minne blott, för orka att göra till halva familjen. I hennes värld finns det bara Felix äckelköttbullar och maken är inte så kräsmagad så han trycker också att det funkar bra med dom. Det är bara 25-åringen och jag kvar och hon har ju flyttat hemifrån så nä, no more hemmagjorda köttbullar.

 

Således är det alltså köpebullar som har gällt i åtminstone 12 år i det här hushållet.

 

12 år.

Maken köpte en ny hushållsgrej härom dagen.

 

En tång för att göra köttbullar med.

 

Iblandundrarjagvadhantänkermed

 

 1. Helen skriver:

  Berätta vad de innehåller kontra eko-nötfärs med lök, salt och peppar. Här är Icas lyx när mamma och pappa inte är hemma 🙂 Äter inte halv-fabrikat, min motivering är att när jag kremeras vill jag bli till en hög av aska utan plastpluppar, metaller och jox. Sanning med modifikation – men barnen har köpt det i dryga 15 år :O

 2. Det är ingen köttbulle tång.
  Det är en fånga den äckliga livsfarliga pestsmittade broccolin med.

 3. Min ex-man kom en dag hem med en present till mig. En ergonomisk nötknäckare. Perfekt, med tanke på att jag är reumatiker och har svårt med ”tyngre” saker för händerna.
  Synd bara att jag är allergisk mot nötter…

  För övrigt vill jag meddela att jag älskade köpeköttbullar som barn. Vi fick bara hemgjorda hemmavid, så det var drömmen när man fick äta hemma hos kompisar som serverade frysta delikatessköttbullar. Eller när man fick dricka köpesaft och inte bara hemkokt svartvinbärssaft. Eller köpekanelbullarna, de där frysta som aldrig kom in genom vår dörr så länge min mamma hade tillräckligt med händer för att knåda deg. Det man inte får liksom…

  1. Helen skriver:

   Tack för den upplysningen! Mina barn ser halvfabrikat som lyx, just för att vi inte äter det i vardagen … Ska bli spännande att se hur de själva blir i sitt eget hushåll 🙂

  1. Tove skriver:

   Jaa, mitt barndomslyx med en gammaldags husmor till mamma var också köpeköttbullar och köpt sirapslimpa. Hände nån gång om året kanske men jag minns det fortfarande.

 4. Nilla skriver:

  Han kanske trodde att det var en glasskopa

 5. Maria skriver:

  Vissa saker gillar man bara inte, 2 av mina barn avskyr champinjoner. Jag slinker in dom i maträtter titt som tätt men de har inte ändrat åsikt än. Samma med zucchini, men det älskar dottern nu. Man kan inte tvinga nån att äta ngt de tycker är äckligt, usch. Såvida de har en någorlunda kost annars såklart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..