När man får en hund på hjärnan

Jag vill skaffa en kompis till Nisse. Jag vill ha en Maltipoo. En Åke.

En blandning mellan en Malteser och Pudel. Jag. Vill. Ha. Men det verkar helt omöjligt att hitta någon.

Mvh

Dagens I-landsproblem

 1. Det här blir jag inte klok på…. en hund till? En person som du som jobbar
  mycket, flänger land och rike runt, och så skaffa en hund till. Varför?
  Det övergår mitt förstånd.

  1. Inte mitt. Nisse mår jättebra och är med oss/mig överallt utan att ta ett dugg skada.

 2. CC skriver:

  Blir så ledsen på alla som gnäller på blandisar! Vi har en Cockerpoo, en blandras MEN som har en egen förening som har register och som har koll på att föräldrarna är hälsotestade enligt alla regler. Dom har också koll på släktled osv. Inga sönderavlade hundar utan supergoa familjehundar där alla hundar ser lite olika ut.

  1. Mona skriver:

   Det är uppenbarligen ett sjukt ”touchy subject”!

   1. Som sagt, när det finns hundratals raser att välja på och när det finns massor av seriösa uppfödare, som verkligen brinner för sin ras och dess bästa – då är det inte konstigt Mona.
    Jag har inget emot själva h u n d a r n a, det som får mig att se rött är människor som blandar raser hejvilt, och försöker att framstå som seriösa när de saknar verkliga mål med sin ”avel”, utan syftet är bara att producera gulliga valpar. Man har absolut noll koll på vilka släktingar som har vilka fel. Man använder för unga tikar, för gamla tikar, tar för många kullar och dessutom för tätt. Och varför skulle man inte? Dom gulliga valparna säljer som smör!
    Samma människor som läser Råd & Rön, googlar på nätet och rådfrågar vänner och bekanta innan dom köper ny kyl och frys eller bil kan gå och köpa sig en familjemedlem på hur lösa boliner som helst.
    Vill man ta risken, så varsågod. Men jag har sysslat med hundar i hela mitt liv, och jag känner till alltför många som har fått ta adjö av sin älskade blandras i unga år, på grund av att den blir blind eller får svåra höftleds- eller patellaproblem och jag tycker det är så hjärtskärande och sorgligt!!
    Jag upprepar, med en dåres envishet, att NEJ – du är aldrig garanterad en 100%-igt frisk hund ens när du köper en registrerad renras, hur många hälsokoller som än gjorts, och hur friska led det än ligger bakom hunden. Men oddsen är ofantligt mycket högre, så varför chansa?

 3. Mona du är klok som en bok i dina andra val så va nu lika klok i ditt val av hund. Det är inget som säger att nästa blandras blir lika fin som Nisse utan du kan ha oturen att få en hund med många fel och sjukdomar. Finns många bra pudel uppfödare i vårat avlånga land både stora och mindre. Jag brukar säga till mina valpköpare besök så många uppfödare du bara kan innan du bestämmer dig.
  Någonstans finns det en som det klickar med och som har just ”din” valp. Om du bestämmer dig för en omplacering tänk då på att Nisse är din bortskämda ”odrägliga” bebis som får konkurrens av en ny fyrbent sak. Alltid lättare att ta in en ny valp än en vuxen hund som du i princip inte vet ett dugg om.

 4. Ewa skriver:

  Jaaaa Mona! Köp en liten Pudel för då ångrar du inte dig. Min lilla tjej skall nu fylla 9 år och är fortfarande social,pigg och glad
  Pudel är en underbar ras!!!

 5. Terese skriver:

  Ska du ha två åkpåsar på magen när du kör moppe då?! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..