Hå hå ja ja, det här med mina lediga fredagar

Hela veckan har Wendy fixat med de kläder som nu är på väg in från Italien. Hon lägger upp allt i vår webshop, vilket är en utmaning då hon är amerikanska och ska göra allt på svenska. Jag är ansvarig för varubeskrivningen men har inte hunnit med så mycket. Vi tog shitloads med foton i Italien men jag har lyckats slarva bort minneskortet i kameran, hur man nu lyckas med det, varför det mesta måste fotas om.

Skulle som sagt inte ha jobbat igår. Först för att jag skulle ha suttit på ett plan till Peru men när vädergudarna och myndigheterna ställde in den resan, så blev det plötsligt en vanlig ledig fredag. Eller inte. 

Två veckor försenad dök nämligen vår jättecontainer med plåttuppar upp. Handmålade från Indien. Sjukt populära. 3,5 ton. Drygt 500 lådor. Det tog 1.5 timmar för 4 personer att tömma den, samtidigt som jag och Wendy stod uppe på lagret och tog emot … och försökte sortera dom i ordning. FIFAN så slut vi var efteråt. 

Åkte till Bromma Blocks och körde en ensam-fika efteråt. Jag har blivit rådd att tillbringa mer tid med mig själv. Vilket jag i och för sig gillar. 

Passade på att gå förbi Synoptik och Anna. Hon skulle också ha följt med. Vi har fått nya väskor att frakta glasögon i så jag var där för att hämta min.

Åkte hem och öppnade den. Detta är den tredje resan jag har förmånen att få följa med på men också den mest organiserade. Dessa resor innebär att vi åker till flera ställen i det land vi är i och just i Peru skulle/ska vi upp på 3000 meters höjd och arbeta. Därför krävs det bl a en vindtät jacka. 

Eftersom jag avskyr allt, a l l t, vad uteaktiviteter heter så har jag aldrig ägt nåt sånt här. Jag är alltså femtioskitplus och har just fått min första vindjacka. Grattis. 

Dessa resor är allt annat än vacation varför vi jobbar som dårar hela dagarna. Då krävs det ombyten. Vid varje resa får man två st t-shirts och en skjorta. Dessa plus nån enstaka tisha till, ett par shorts, några trosor och möjligen e t t annat schysst plagg, är det som ska få plats i handbagaget. För de två resväskorna var och en av oss har med, får endast innehålla glasögon … och smågrejer till barnen som jag alltid tar med mig. Vi får våra kläder tvättade på plats … flera gånger.

 

Denna resa blev som sagt inställd pga alla de jordskred och översvämningar som i detta nu pågar v a r j e dag. 11 miljoner människor i huvudstaden Lima är utan vatten. Vägarna ute i landet är avstängda. Det råder undantagstillstånd på många ställen. Och här sitter jag i min fåtölj och bara vill dit och hjälpa. På annat sätt än med glasögon.

Men, den 4 september åker vi. Förhoppningsvis så har naturkatastroferna lagt sig och de har fått lite ordning med all skit. Då ska vi dit och hjälpa hundratals människor med att åtminstone få en bättre levnadsstandard med glasögon. Många, MÅNGA, av de människor vi hjälper kommer i och med att de kan se, kunna utbilda sig och skaffa sig jobb. Många har levt ett helt liv utan att kunna se särskilt bra. Kan vi bara, om så bara lite, underlätta livet för dom så blir jag glad.

Det här är vad mitt liv handlar om. Och under tiden ska jag åka in med trasigt glas i makens iPad och ett trasigt glas i min mobiltelefon, till mobilreparatören. Båda lagades för exakt samma sak för mindre än en månad sen.

 

Det går bra nu.

 1. ”vilket är en utmaning då hon är amerikanska och ska göra allt på svenska”

  Jag undrar hur det kan vara en utmaning då hon har bott i Sverige i 15 år eller vad det nu än var.

  1. Mona skriver:

   Om man har många andra kvalitéer men kanske inte det språkliga, så ÄR det en utmaning. Oavsett om hon kommit från Kurdistan eller USA. Nu råkar det vara så att vi som är runt omkring henne är aningen lata och själviska, eftersom vi (läs: i synnerhet jag) helst pratar engelska för att upprätthålla den…

 2. Louise skriver:

  Dölj ditt frequent flyer nummer!

 3. Hej Mona.
  SynOptik finns inte i min lilla stad men jag har nära till Posten.
  Kan jag skicka några glasögon i en liten kartong till dig eller till er firma ?
  Vill du i så fall skriva adressen här eller i ett mail så är du bussig.
  Väldigt fint jobb ni gör med alla glasögonen.
  Hälsningar Skåne.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..