Fick det här från en bloggläsare … det ser ju inte så lovande ut, vill bara åka ner N U och hjälpa

 1. Hej! Tack för att du delade mitt inlägg! Det har hjälpt mycket. Som jag har förstått så ska du åka till Peru snart. Om du har extraplats i väskan så är det jättebra om du tar med brustabletter med vätskeersättning som går att köpa på apoteken i Sverige. Finns inte sådana brustabletter här i Peru och det behövs! Om du tar med, var beredd på att förklara vad det är så de används på rätt sätt.

  1. Mona skriver:

   Hej Maria. Dessvärre så har UD och ambassaden blåst av vår resa. Riskerna är för stora. Tyvärr. Kunde jag så skulle jag åka ner själv med brustabletter och annat som behövs. Vi åker ner i september i stället. Tack för att du engagerar dig och får andra att bry sig. Det är sådana som du som gör världen bättre.

 2. Det gör mig illamående är att folk har länsat alla supermercados i Lima på vatten och står utanför och säljer vattnet dyrt.
  I de flesta delar av Lima har de satt igång vattnet några timmar om dagen, däremot tar det lång tid för vattnet att komma fram till vissa avlägsna delar (upp till 10 timmar från att vattnet är påkopplat enligt chefen för Sedapal som har hand om vattnet, så risken är stor att vattnet inte hinner fram innan de måste stänga av igen). De har kört ut vattencisterner på flera ställen, men köerna är långa och många vill fylla tunnor med vatten. Idag har de dock lovat att vattnet ska sättas igång ”på riktigt”, men det måste renas först.
  Backus (öltillverkare) har börjat tappa vatten på flaskor och ska dela ut det utan vinning.
  Glädjande är att många verkligen hjälper till och skänker vad de kan, så jag tänker inte låta gamarna som försöker tjäna pengar på katastrofen förstöra det utan tänker bara; Karma bitches. KARMA.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..