Alltså, det här med Peru i helgen

Det ser lite körigt ut pga av jordskred och alla översvämningar. Ställen vi ska till har blivit inställda och de letas nya, säkrare.

Skulle i ärlighetens namn ändå vilja åka dit det är som jefligast. Det är ju dom som behöver oss mest.

 1. Jag tänker skamlöst passa på att säga att ni som kan; snälla donera pengar! Det kommer att ta tid och kosta mycket att bygga upp landet.
  Vi som bor här försöker hjälpa till med det vi kan (vatten, konserver, ris, filtar osv) men katastrofen är ENORM.
  https://www.ammado.com/community/193613
  En länk där ni kan skänka.
  Hoppas det är okej att jag lägger in det Mona.

 2. Anette skriver:

  Dom som behöver mest hjälp är väl knappast dom som har dålig syn, dom behöver sjukvård, boende och mat. Helt grymt det ni gör med glasögonen men det är väl inte tanken att ni ska riskera livet.

  1. Mona skriver:

   Jag förstod att någon skulle säga som du och du har delvis rätt. På en del av de ställen vi skulle till har folk väntat på oss i månader. Detta då lokala organisationer alltid går ut med vår ankomst tidigt. Att många av dom nu förlorat allt de äger är fruktansvärt och kan vi bidra med åtminstone glasögon, så VET jag att de skulle bli glada. Jag har varit med under två resor och det är svårt att förklara för andra här hemma, men de blir oerhört tacksamma då glasögon öppnar helt nya möjligheter för dom. Många, som aldrig kunnat jobba, kan plötsligt skaffa sig ett jobb (de flesta som sömmerskor). Klart att vi inte ska riskera livet men jag menar att jag vill till de ställen där jordskred och översvämningar redan inträffat. Jag har inget emot att hjälpa till på andra sätt heller; rensa bort all bråte som kommit med jordskreden/översvämningar, dela ut mat and you name it. Trots min ytliga attityd här inne så är jag en jävel på att jobba och räds inte skit under naglarna. Hade jag råd skulle jag jobba som volontär över hela världen, men det går liksom inte.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..