Viktigare saker än inköp i Italien

Krisen i Syrien har väl inte undgått någon, hoppas jag och trots min ytlighet här inne så tänker jag ofta på framför allt de barn som just nu lever i ett helvete pga kriget där. 

På onsdag hoppas jag innerligt att ni som bor i Stockholm med omnejd, går man ur huse för det här. Ni som inte kan; skänk en slant.

 

Denna konsert anordnas av War Child och 2016 hjälpte de ca 360.000 barn i 14 krigsdrabbade områden. Den hjälp som War Child erbjuder syftar till att ta ut kriget ur barnen genom att erbjuda psykosocialt stöd, skydd och undervisning. Vi ger barnen verktyg att hitta sin egen kraft och tro på framtiden. På så sätt växer de upp till helare vuxna, i stånd att bryta cirkeln av våld. Internationellt har War Child arbetat med Coldplay, Alicia Keys, Pavarotti, Adele, Dolly Parton och många fler. 

 

War Child Sverige samarbetar med bland annat med Drottning Silvias stiftelse – Care About The Children och IKEA Foundation. Vi har 90-konto och är medlemmar i Frii – Frivilligorganisationernas insamlingsråd.

  1. Tove skriver:

    Jättefint initiativ och bra att du tar upp det. Är säker på att du inte alls är ytlig. Tvärtom. Men det är kombon som gör att du är favoritbloggaren. Påminn gärna oss som inte går på konserten att swisha. Finns väl inte mycket som är viktigare att lägga pengar på än detta…

  2. annika skriver:

    Åh, nu bor jag i fel landsända! Annars hade jag varit där!
    Å alla dessa barn…Jag var i fjol på Fotografiska och såg ”Där barn sover” Första gången jag gråtit på ett museum…Jag klarar inte alltid att se inslag från kriget i Syrien.Världen är så grym för barnen !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..