Oh happy friday på er, jefla tur att man lever när man reser med en amerikansk analfabet

Vi jobbar från tidig morgon till midnatt varje kväll här. Babiantrötta. Jag kör vår hyrbil. Överallt. Med manuell växellåda. Värsta jag vet. Det hackar och stannar och jag ser ut som om jag är ute och övningskör. Vi kissar på oss av skratt. Wendy körde från flygplatsen i söndags men vi kom på att hennes körkort gäller bara för automatlåda så det var bara för mig att gilla läget och sätta mig bakom ratten.

 

Alltså är hon kart-chef. Inte den bästa. När vi satte oss i bilen första dagen berättade hon att just det här med kartor inte var hennes starkaste gren. Well, let me tell you att vi haft en del kul de senaste fem dagarna. Härom dagen säger hon: ”go left”, och pekar på vägen. Jag svänger. Inga konstigheter mer än att jag, som vanligt, är superkoncentrerad på att få i rätt växel så att bilfan inte stannar. Alldeles för sent upptäcker jag att vi får mötande trafik.

 

Italienare är inga människor man ska ha med att göra i trafik. De kör som vettvillingar, skiter i alla regler och man är svettig nog ändå. Att möta ett gäng på fel körbana är inget jag rekommenderar . Till slut körde jag åt sidan och fick BACKA hela jefla vägen tillbaka.

 

Fifan, det kunde ha gått riktigt illa men efteråt skrattade vi så vi höll på att göra på oss. Behöver jag tala om att hon fick sparken som kartläsare …

Vädret här är fantastiskt, igår hade vi hela 22 grader och jag tror att jag stannar kvar. Hur är det i Stockholm, är det vinterjacka som gäller och vad ska ni göra i helgen?

 1. Här i Västerås skiner solen men det är rätt kallt ute (har blåst satan de senaste dagarna) så vinterjackan får hänga med ett tag till.
  Ska jobba i butiken nu på lördagen (precis som alla andra lördagar) och ikväll blir det inflyttningsmiddag med släkten hos äldsta dottern. På söndag åker vi med vänner till Stockholm och ska gå på Mamma Mia the Party! Är så peppad eftersom alla säger att det är sjuuukt bra! Så det blir allt annat än vila denna helg.
  Passa på att njuta av solen och värmen nu.

 2. Eb skriver:

  Det ska bli -4 i Sthlm sägs det. Idag har det blåst svinkallt, men varit varmt i lä och soligt. Känns verkligen som att Bore och Freja börjat fajtas på riktigt nu. 🙂

 3. Pi@ skriver:

  Det påminner om när jag och en kompis, med nytaget körkort och bara fick köra i Sverige, hyrde bil och skulle ta oss från Ft Lauderdale till Orlando.
  Hon var också världens sämsta kartläsare ska tilläggas. Det som skulle ta 4 timmar tog 12. Och när vi började se skyltar om ”Bear crossing” höll jag på att bryta ihop. Vi skrattade dock inte förrän vi var på hotellet. 😀

 4. Kul om du kunde nämna vad Wendy har som specialitet, nåt som hon är riktigt bra på, kanske finns nåt…

  1. Oh, hon har massor, bland annat världens största hjärta. Och sjukt bra på att organisera!

 5. Hmm vindskydd behöver man här i Östergötland…men sitter man inne ser det fint ut där ute….solen skiner, men man blåser bort om man försöker ge sig ut!!
  Njut i värmen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..