Att äta i Italien

Jag vet inte riktigt v a d Wendy tänkte inför den här trippen men när hon packade upp sin resväska ramlade en miljard sånt här ut.

 

”Eh, det är inte Eritrera vi är i, jag lovar att det finns god mat här!” 

 

”Well, you never know!”

 

Första gången jag var i Italien, med familjen, så bilade vi runt i en vecka. Vet inte hur vi bad oss åt men fisatan så äcklig mat vi lyckades få. En enda middag var god. Det här snacket om att det var så god mat i Italien gjorde mig verkligen besviken eftersom förväntningarna varit stenhöga.

 

Så, när jag åkte till Rom förra året med DaisyBeauty-gänget blev jag extremt överraskad. Oj så god mat jag åt. Förra sommaren var jag här vid två tillfällen och det var likadant då; sjukt god mat.

 

Första dagen här råkade gå lite väl fort så när vi väl satte oss till bords var vi extremt hungriga.

Som vanligt beställer jag alltid in för mycket i sådana lägen. Inte riktigt meningen kan jag säga. Plus att vi beställde in öl, vin, vatten och kaffe på samma gång. OCH förrätt tillsammans med varmrätt. Servitrisen bara garvade åt oss. Men, Gu’ så gott det var!

Härom dagen hittade vi en liten kvarterskrog i en by där de nog aldrig haft några turister. Supertrevlig.

Maten låg färdig på tallrikar så det var bara att peka. Jag var hyfsat skeptisk då det såg ut som maten på en sämre väggkrog men hej och hå som jag bedrog mig. 

Det här ser ju inte mycket ut för världen men OJ så gott! Svamp, ris, nåt klet och parmesan.

Var tvungen att prova en sån här svart croissant också.

Den smakade som en vanlig så fråga mig inte varför den var svart, och vad det svarta var för något. 

De är för övrigt mycket för sötsaker här i Italien. 

En annan dag provade jag lite choklad. Äter helst bara mörk choklad och då inte så mycket. 

Kanske inte världens mest ekonomiska men jag fick smaka på några i alla fall.

Den absolut äckligaste maten på hela resan so far, är det vi åt på hotellet en kväll. Vårt fyrstjärniga hotell. En hamburgare på torrt bröd utan tomat eller sallad (inte för att jag grät över den förlusten..) och ett gäng vidriga so called pommes. Wendy fick 6 bitar friterad kyckling och lite sallad. Smakade som rullade slippapper med nåt segt i. 500 kr kostade kalaset. Just det, då ställde dom fram en korg med bröd vi inte rörde men som de tog 100 kr för.

Eftersom nätet är så SJUKT dåligt är så tar allt datorjobb extremt lång tid. Vi sitter uppe till efter midnatt varje kväll. Därför skippade vi restaurangmiddag en av kvällarna och satt på rummet och åt och jobbade istället. Det är vansinnigt frustrerande när man inte kan jobba på i sin vanliga takt.

 

 1. Fnulan skriver:

  Ursäkta men nu gick jag upp 20 kg av att bara titta….

 2. Herregud man dreglar ju ihjal sig nar man ser alla bilder, Det svarta var fran blackfisk black.

 3. Jag ÄLSKAR maten i Italien. Sommaren 2015 var vi vid Gardasjön. Så vackert och massor av god mat. I somras bilade vi till Toscana. Vi (jag) hade bokat ett mysigt litet hotell i en by utanför Florens. Hotellet drevs av en svenska och hennes italienska familj. Enkla rum men fantastisk utsikt (och fräscha badrum och fin pool). De hade en egen restaurang som minsann skulle servera sååå god mat. Ähum, på Bondens tallrik serverades chips. Jag hade valt pasta med ostsås och den var överkokt. I pastans hemland, ett sånt jävla helgerån. Det fanns ingen annan restaurang i byn och vi var där innan högsäsong. Totalt dött i byarna runt omkring. Vi orkade liksom inte dra in till Florens varje kväll utan valde att göra dagsutflykter med fantastiska luncher och sen köpte vi med oss god plockmat som vi åt på balkongen på kvällarna. Men efter fyra kvällar fick vi nog, checkade ut trots att vi hade betalt för en vecka och drog upp till Gardasjön igen. Maten är ju halva behållningen med semestern. Sen kan jag säga att Sembo (som vi hade bokat med) fick veta att de levde. De hade beskrivit hotellrestaurangen som fantastisk…

  1. Mona skriver:

   Fy vilken jävla besvikelse! När jag var här senast, med DaisyBeauty, så åt vi SÅ god mat! Men, Kicki är en gourmand så hon och sambon Sam, brukar alltid resa i förväg och reka och leta efter riktigt bra ställen att äta på. Det är ju liksom halva nöjet med en resa..

   1. Ja, när jag reser vill jag äta gott. Men jag fick iallafall Sembo att ändra sin beskrivning av hotellet (och 10% rabatt nästa gång jag bokar med dem, om jag nu gör det).

 4. maria skriver:

  Det där ”med klet” är ju en risotto! Och kletet består av att man låter riset koka ihop med massor med vin och grönsaksbuljong. Skitlätt att göra själv och herreminje så gott det är!

  1. Mona skriver:

   Ujuj, hade ingen aning men jäklar så gott!

   1. Maria skriver:

    http://www.ica.se/recept/risotto-med-skogschampinjoner-716952/
    Varsågod, ett hyfsat ”basic”recept på risotto. Man kan skita i svampen och vitlöken om man vill ha en mer neutral som kan använda istället för potatis/pasta/ris. Och jag tycker det är gott att öka vinmängden, hälften i grytan och hälften i kocken brukar jag köra på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..