Nils Erik Lundgren a k a Nisse

Det är märkligt hur en hund kan påverka ens liv. Förr hade jag sagt;

 

aldrig i livet att jag vill ha en hund

aldrig att hund ska få sova i sängen

aldrig att jag skulle fastna känslomässigt

aldrig en hund skulle bli prio ett

 

Nu, två år senare är jag SÅ körd.

Hundjefel

 

 1. Sara skriver:

  Varför är så många av era varor försenade? Lägger ni inte ordrar innan ni har beställningar?

  1. Mona skriver:

   Ibland, det beror på. Just nu är det brandsläckare. Dock har vi väldigt få varor som är försenade. Vi har haft, och har, grymma problem med smedjan vi jobbar med. De har interna problem och det har tyvärr gått ut över oss. Men, för att svara mer precist på din fråga så kan jag ge ett exempel; jag lägger kanske ut att jag har en kampanj på t ex TanCan. På lagerhyllan står det 150 st. När inlägget går ut kan jag dessvärre omöjligt veta hur många som ska säljas. I bästa fall kan jag leverera till alla på en gång, i värsta fall måste jag göra en komplettering på ytterligare TanCan. Det finns INGET företag idag som tar chansen att, som i det här fallet då; beställa in 200-300 TanCan för att ”vara på den säkra sidan”. Man jobbar inte så längre. Jag skulle t ex beställa 12 resväskor från Ellos här för ett tag sen men det gick inte då de inte hade alla på lager och jag behövde dom samtidigt. Idag har också många kollegor i branschen ändrat sitt tillvägagångssätt: förr KÖPTE man in varorna, men idag låter leverantörerna webshopparna ha varor i kommission. Det vill säga: websajten du går in på har ett antal av varor, det som inte säljer skickas tillbaka till leverantören. Än så länge jobbar inte vi så på Designforhome, utan vi försöker alltid ha ett inköpt grundlager men kompletterar vartefter. Då gäller det att leverantören HAR grejer på lager. I många fall har även dom problem med förseningar från fabriker etc. Vi står ju på båda sidorna; vi är själva tillverkare/leverantörer samtidigt som vi idkar näthandel till slutkonsument. Just nu har klock- och smyckesbranschen extremt stora problem med att få fram varor. Vi som har en e-handel vill inte heller ligga på för mycket lager eftersom det kostar oerhörda pengar. Särskilt om det är ”mode”-grejer. Har du problem med någon vara som inte är levererad så hör av dig omgående. Vi brukar vara snabba på att svara. Hoppas att du fick ett tillräckligt bra svar!

   1. Helen skriver:

    Shit, om inte annat så lärde jag mig en massa om internethandel

    1. Mona skriver:

     Mm, jag vet. Det är en intressant bransch. Som växer.

 2. MosterM skriver:

  Bästa goset och mysigaste pälsbarnet. Jag är så glad för vår lilla chihuahua trodde aldrig jag kunde bli så förälskad i en hund. Himla kul oxå att maken smälte till slut..Heheh. Nisse ser ut som en riktig goding.:-).

 3. Irene skriver:

  Hej Mona och tack för en jättebra blogg, det är kul att läsa den varje dag och får många tips men
  Också glada skratt. Har försökt maila ett par gånger men får inget svar, beställde och betalade brandvarnare Whisky och undrar när den kommer. Hoppas du kan hjälpa mig så jag får ett svar.

  1. Mona skriver:

   Hej, tack så jättemycket, vilken fin måndagskomplimang! Du, nu blir jag stressad; det ligger inga obesvarade mail i inkorgen på Designforhome.se! Något är galet. Däremot vet jag att brandsläckarna levereras i två omgångar från fabriken; den första sändningen ska komma nästa vecka, tokförsenad. Jag kollar i skräpkorgen i morgon när jag kommer till jobbet och hör av mig då.

 4. Eva skriver:

  Va, har du gått över till att matcha dina kläder med ”gull Nisse”. Det var en snygg tröja ! Var får man tag i sådan.
  Kram

  1. Mona skriver:

   Åh, det där är en gammal trasa som jag använt sönder nu. Om jag kände någon som var duktig på att sticka så skulle jag betala för att få en ny för jävlar så många komplimanger jag fått för den. Ska bara hitta garn, men det borde ju inte vara så svårt!

 5. Karin skriver:

  Vad hände med Jack Russell hunden?

  1. Det är 25-åringens!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..