ANNONS

När man älskar livet lite extra mycket

/

Jag är lycklig som har två riktigt, riktigt nära vänner. Båda är olika som fasen, men dom står mig oerhört nära and I could kill for them. Den ena, Wilmer-Malin, var jag tajt med under flera år, men livet kom emellan och vi sågs inte på 15-20 år. För snart ett år sedan hittade vi tillbaka till varandra tack vare 25-åringen. Det är jag henne evigt tacksam för.

Den andra bönan, W, har funnits stadigt i mitt liv i 20 år och vi är soulmates. Hon kommer från USA/Las Vegas men flyttade hit för ett antal år sedan då hon är gift med en svensk man. Det miljöombytet var ju … ähum … rätt anmärkningsvärt. Men det räckte inte med det, hon bosatte sig på en ö ute i Stockholms skärgård som man dessutom bara kommer till via båt. Jag dömde ut henne direkt. ”Inte en sekund att du fixar det, herregud, du går ju fan inte utanför dörren utan ditt läppstift och nu ska du bo mitt ute i skärgården och hugga träd!”

Men till allas stora förvåning gjorde hon det och så här typ 10 år senare är hon kvar där ute i bushen. Då och då åker hon hem och tankar lite amerikansk kärlek från nära och kära over there.

Då och då åker j a g ut till henne och tankar. Skriver sällan om det då hon alltid varit min ”safe spot” som jag avstått att blogga alltför mycket om.

Hur som. I fredags satte jag mig på färjan och åkte ut dit för att bli ompysslad under 24 timmar … och planera en jobbgrej. W är min motsatta sida när det kommer till omhändertagande: hon fixar mat och ser till att man mår bra. Jag, som är van att göra allt, jämt och ständigt, behöver inte lyfta ett finger och ibland kan det kännas förlösande. Wilmer-Malin är precis likadan, tar jämt hand om mig.

Min amerikanska Las Vegas-skogsmulle kom och hämtade mig vid färjan. 

Sen gjorde hon i ordning en supergod middag. Scampi och Zuccini”pasta”. Ähum. Det här med grönsaker. ”Well girlfriend, you need to try it out!” Och det v a r gott. Men scampin var godare!

Vaknade igår med den här vyn utanför fönstret. 

Det är då man förstår varför W trivs här ute. Jag skulle åka hem som igår men bestämde mig för att vara kvar ett dygn till. 

Vi jobbade hela dagen och fram på eftermiddagen var det dags att ta fram champagne och fira lite. 

Om två veckor åker vi till Italien i en vecka. Bara hon och jag. Inköpsresa. Sjukt kul. 

Gårdagen avslutades med en god middag. Herregud, det smyger sig in mer och mer grönt i mitt liv märker jag. Jag kommer skutta som en jefla kanin i sommar.

Idag åker jag hem med laddade batterier. Som sagt, Italien om två veckor och Peru om fyra.

Det är mycket nu.

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00