När man älskar livet lite extra mycket

Jag är lycklig som har två riktigt, riktigt nära vänner. Båda är olika som fasen, men dom står mig oerhört nära and I could kill for them. Den ena, Wilmer-Malin, var jag tajt med under flera år, men livet kom emellan och vi sågs inte på 15-20 år. För snart ett år sedan hittade vi tillbaka till varandra tack vare 25-åringen. Det är jag henne evigt tacksam för.

 

Den andra bönan, W, har funnits stadigt i mitt liv i 20 år och vi är soulmates. Hon kommer från USA/Las Vegas men flyttade hit för ett antal år sedan då hon är gift med en svensk man. Det miljöombytet var ju … ähum … rätt anmärkningsvärt. Men det räckte inte med det, hon bosatte sig på en ö ute i Stockholms skärgård som man dessutom bara kommer till via båt. Jag dömde ut henne direkt. ”Inte en sekund att du fixar det, herregud, du går ju fan inte utanför dörren utan ditt läppstift och nu ska du bo mitt ute i skärgården och hugga träd!”

 

Men till allas stora förvåning gjorde hon det och så här typ 10 år senare är hon kvar där ute i bushen. Då och då åker hon hem och tankar lite amerikansk kärlek från nära och kära over there.

 

Då och då åker j a g ut till henne och tankar. Skriver sällan om det då hon alltid varit min ”safe spot” som jag avstått att blogga alltför mycket om.

Hur som. I fredags satte jag mig på färjan och åkte ut dit för att bli ompysslad under 24 timmar … och planera en jobbgrej. W är min motsatta sida när det kommer till omhändertagande: hon fixar mat och ser till att man mår bra. Jag, som är van att göra allt, jämt och ständigt, behöver inte lyfta ett finger och ibland kan det kännas förlösande. Wilmer-Malin är precis likadan, tar jämt hand om mig.

Min amerikanska Las Vegas-skogsmulle kom och hämtade mig vid färjan. 

Sen gjorde hon i ordning en supergod middag. Scampi och Zuccini”pasta”. Ähum. Det här med grönsaker. ”Well girlfriend, you need to try it out!” Och det v a r gott. Men scampin var godare!

Vaknade igår med den här vyn utanför fönstret. 

Det är då man förstår varför W trivs här ute. Jag skulle åka hem som igår men bestämde mig för att vara kvar ett dygn till. 

Vi jobbade hela dagen och fram på eftermiddagen var det dags att ta fram champagne och fira lite. 

Om två veckor åker vi till Italien i en vecka. Bara hon och jag. Inköpsresa. Sjukt kul. 

Gårdagen avslutades med en god middag. Herregud, det smyger sig in mer och mer grönt i mitt liv märker jag. Jag kommer skutta som en jefla kanin i sommar.

 

Idag åker jag hem med laddade batterier. Som sagt, Italien om två veckor och Peru om fyra.

 

Det är mycket nu.

 1. Malin skriver:

  Skuttar? Knullar menar du väl??! *honsomalltidtänkerpåsex*

 2. Hanna skriver:

  Varje gång du skriver om grönsaker du provat så har du gillat det, haha.
  Tror att det kanske mer handlar om att du BESTÄMT dig för att grönsaker är farligt/äckligt? 😉

  Lite som jag, som förut åt nästan bara gurka, kanske en tomat om jag var tvungen.
  Nu är jag på god väg att bli vegetarian, och den enda grönsaken som inte går ner är färsk paprika.
  Det SER så gott ut, men fan vad det inte är det. Det och kapris då.

  Kan förövrigt rekommendera att du provar Dahl, indisk linsgryta. Så fruktansvärt gott!
  (Har ett väldans mumsigt recept på det om frun vill ha! ;D )

  1. Carina skriver:

   Jag vill ha recept. Snälla skriv.

   1. Mona skriver:

    Oj, jag ska fråga henne..

   1. Mona skriver:

    W:s svar: I don’t have recipe () just zucchini sauted in butter, garlic, oregano and just a little pasta sauce with olives.

 3. Ragdoll skriver:

  Det där med att skutta som en kanin vill jag ha filmbevis på! 😀 😀 Du ser, grönsaker är inte farliga! Men man behöver ju inte äta dem jämt, sa hon som äter mer grönt nu än vad hon någonsin har gjort… Du borde prova rödbetsbiffar, skitgott!

 4. Underbart med sån vänskap och vad kul med resorna att se fram emot.. <3

  Haha, "skutta som en jefla kanin" – det vill jag se!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..