ANNONS

Nu ska ni få höra på bra grejer

/

Samarbete

För en dryg månad sedan gjorde jag en ultraljudsbehandling på min hals och i mitt ansikte, en så kallad Ultherapy. Ett ansiktslyft utan kirurgi.

Som många av er vet tappade jag 43 kilo efter min Gastric by pass-operation som jag gjorde för 6 år sen. Jättebra. På alla sätt. Dock medförde det att jag fick en asjobbig hals i form av extremt mycket lös hud. Det såg ut som om jag var 25 år äldre än vad jag är. Visst, man ska älska sig själv och bla bla bla. Jättebra, men jag har avskytt min hals. Den enda fördelen med vinter är att jag kan ha halsdukar och dölja den. Eller försöka åtminstone.

Jag tänker ALLTID på den och det här har förföljt mig. I samband med att jag tog bort mitt enorma gäddhäng, också efter viktnedgången, så att jag kunde ha blusar och kavajer på mig utan att det kändes som om jag skulle strypas runt armarna, så frågade jag plastikdoktorn vad det skulle kosta att fixa halsen.

”Ungefär 60.000”

”VA, ärunte klok, 60.000 för att fixa en hals?!”

”Man kan inte b a r a fixa halsen utan det blir ett riktigt ansiktslyft och det gör inte jag på dig eftersom du behöver inte det. Ditt problemområde är halsen så du får nog leva med det … tills du blir tillräckligt rynkig i ansiktet!”

Jag blev s å besviken. Åren har gått och jag har hatat livet ur min hals.

Jag har en kompis som jobbar inom skönhet fast med krämer. Lena chefade i många år på en skola där hudterapeuter utbildas men förra året blev hon headhuntad av L’Oréal för att där marknadsföra en ny hudvårdsserie i Sverige. Dessa krämer får endast säljas på ställen där det finns läkare.

I Lenas arbete ingår det att besöka olika kliniker och hon började tidigt prata om en speciell klinik i Stockholm som skulle vara ”så himla bra och proffsiga”. Tiden gick och hon sa flera gånger att jag borde besöka dom. Jag var inte jättesugen eftersom jag går hos Jenny sedan länge och har inga planer på att byta. Ever. Men, till slut följde jag med Lena och jag blev eld och lågor på riktigt. De har en del behandlingar som inte Jenny har och efter att ha fått lära känna doktor Hadde, som är läkare och den som äger Dr K Clinics, samt hans übertrevliga personal, så tvekade jag inte. Till saken hör också att jag a l l t i d googlar de personer/företag jag har någon form av samröre med. Hadde är från början läkare inom käk- och implantatkirurgi och haft sin bas i London men har med åren där ändrat sin inriktning/specialitet och jobbar nu bara med kosmetiska ingrepp. Han är grym på det han gör och han utbildar även andra läkare i och utanför Sverige.

Syftet med mitt första besök hos honom var att se om han ansåg att det över huvud taget gick att fixa till, eller åtminstone bättra på min hals. Jag var skitnervös. Fick sätta mig upprätt i undersökningsstolen medan han tittade, kände och drog i huden. Han sa inte ett pip på flera minuter utan var bara superkoncentrerad och jag misstänkte att han skulle säga samma sak som min plastikdoktor.

När han var klar berättade han att han just dagarna innan bestämt sig för att köpa in en speciell maskin, en Ultherapy-apparat, som han var säker på kunde hjälpa mig med mina problem. Det är en maskin där man går över huden med ultraljud och på så sätt bl a stimulerar collagenproduktionen. Som bekant avtar den med åren och det är därför man blir så rynkig och stram i huden. Nu är jag lyckligt lottad som inte har några rynk-gener att tala om, däremot är min hy allt annat än elastisk. Ultherapy är alltså, kort sagt, ett ansiktslyft utan kirurgiskt ingrepp och därmed bra mycket billigare. Halleluja.

Överlycklig gick jag därifrån och raka vägen hem för att läsa på mer om saken. Huden stramas upp, käklinjer lyfts, ögonlocken höjs. För dom som väljer ansiktet. För mig var det givetvis halsen som hägrade. Vi bestämde oss för att boka en tid och mitt under vår mässa i januari fick kliniken in sin maskin och det var dags. Det slutliga resultatet kommer inte att visa sig förrän efter ca 6 månader så då kommer jag visa före- och efterbilder. Jag märker dock redan nu en förändring. (Ca 30% ser man direkt efter behandlingen.)

Det är mycket få kliniker i Sverige som har den här apparaten (kan kanske bero på att den kostar drygt en miljon!) och flera av de som har den arbetar på ett lite annorlunda sätt än vad Dr Hadde gör. Han har blivit upplärd av den ende i världen som behärskar den här tekniken fullt ut.

Igår var jag där och hälsade på en sväng. Kliniken är något utöver det vanliga. Fantastisk fin.

Det här är det Lena är ansvarig för, SkinCeuticals. Extremt bra produkter.

Haddes syster Kelli jobbar där och hon är från början florist men har nu skolat om sig. Det är också hon som ser till att det är så otroligt hemtrevligt och skön miljö på kliniken. Låt er inte luras av Haddes unga ålder, han är oerhört skicklig på det han gör!

Här är den magiska apparaten. Jag ska berätta om själva behandlingen i ett annat inlägg och varför Hadde gör det på det riktiga sättet. Har någon av er gjort det här? Jag har förvisso inget emot kirurgi men det här är ju klart smidigare!

I morgon ska jag till ett för mig nytt ställe och göra en PRP-behandlingJag frågade ju er tidigare i veckan om det och nu har jag bestämt mig. Har ett par kompisar som har gjort det och som rekommenderar det. Jag är en feg jefel: jag väntar alltid till någon jag känner har gjort sånt jag är sugen på och sen, om det är bra, så gör jag det också, hehe! Tänkte att maken ska göra en ögonlaserbehandling … så gör jag det efteråt…

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00