Medan ni sitter och mumsar i er julmat dagarna i ända

… så sliter jag som en babian på lagret.

Det här är en del av en miljon kartonger. Vi håller på att packa ned julens varor. 

Vi har fyllt på plocklagret.

Sen har vi packat 18 sådana här stora lådor fulla med halmbockar. Allt skickas idag till ett externt lager i södra Sverige.

Igår påbörjade jag inventeringen av våra tuppar som vi ska ha med oss till mässorna nu i januari (vi ställer ut och inköpare lägger ordrar). Eftersom vi har två montrar så måste vi ha dubbla uppsättningar och vid varje mässperiod (januari och augusti) måste vi gå igenom det vi ska ha med oss.

Tycka vad man vill om dessa tuppar, hönor och kycklingar men de är extremt populära. Jag hittade dom när jag var på inköpsresa i Indien för några år sen. Berättade för maken när jag kom hem och han undrade om jag dragit i mig en haschpipa. ”Aldrig i helvete att vi ska sälja fula plåttuppar!” Jag tjatade i ett halvår och till slut gick han med på att köpa hem ett tio-tal samples som vi skulle visa upp på mässan. ”De kommer inte sälja ett skit!”

 

Eh, har elefanten en snabel?! Fifan vilken succé det blev. Efter det, och ett par andra grejer, så lyssnar han faktiskt när jag kommer dragandes med mitt ”jag har en bra känsla i magen”. Nu har vi 40-50-tal olika varianter och jag har döpt alla efter vänner och bekanta. Alla butiker som tar in dom säljer som gräs. I mars kommer en jättecontainer med säsongens skörd.

 

Torsdag. Jobbar några timmar men sen bär det av ut till skärgården. Hela familjen. Till bästa kompisen. Det finns två människor i mitt liv som har svart bälte i att ta hand om mig när jag mår skit, Wilmer-Malin och bästa kompisen.

 1. Malin skriver:

  Jag har ett tillfälligt extra jobb, dock så styr jag mycket över tiderna själv. Sen pluggar jag – har precis startat en ny kurs. Så ledighet är att ta i :/

 2. Mammy skriver:

  Här jobbas det.
  Vi har kaos kaos kaos och mera kaos på sjukhuset. Fy fan säger jag bara! Skulle lätt kunna jobba dygnet runt just nu pga personalbrist överallt.
  Men då blev jag smittad av magsjuka! En som spydde på mig! Najs!

 3. Karin skriver:

  Tur att man är anställd och därmed har obegränsat med semester och även kan flexa under en arbetsdag för privata ärenden osv : )) Eller så kanske de flesta av oss har fem veckor på ett helt år och är på jobbet 8-17 fem dagar i veckan med 45 min lunch. Privatlivet får skötAs på kvällar och helger. Semestern tas ut en gång per år och det är sommaren. För mig funkar det mkt bra så jag klagar inte och är glad över att ha en meningsfull sysselsättning. Gott nytt allihopa.

 4. Annika skriver:

  Vi är fler som jobbar… Folk blir akut hjärtsjuka även under jul-nyår, tänka sig…

  1. Usch, tycker verkligen synd om all vårdpersonal. Fifan som ni sliter.❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..