Jakten på en soffa

Fick ju äntligen med mig maken ut igår på en soffrunda. Först till Furniturebox’s showroom där favoriten fanns.

img_5921

Maken tog av sig pjucken och lade sig till rätta. Soffan fick godkänt men han tyckte inte om fåtöljen. Planen är ju att han och jag ska ha varsin fåtölj och talibanen får 3-sitssoffan. 

img_5924

Vi åkte därifrån till IKEA och jag bad maken, bara för skojs skull, att sätta sig i dom däringa skitfula fåtöljerna som jag råkade sätta mig i härom dagen och som är de absolut skönaste jag någonsin har suttit i … men som sagt; fula som attan. Over my dead body liksom. Maken sätter sig, stirrar på mig och utbrister: ”Nämen vafan … dom är ju skitsköna!” Jag blir småstressad. Dom ingick inte alls i min plan. Vi gick bort och provsatte oss i den soffa som finns i samma serie men var rörande överens om att den absolut på inga villkor var aktuell. Den var dessutom inte skön.

 

Frågan var då om man ska köpa fåtöljerna och satsa på en soffa i en helt annan stil. Vi gick runt och tittade. 

img_5925

Maken fick provligga ett gäng och jag tyckte att ovan var den som var snyggast ihop med fåtöljerna men den var dessvärre inte så bekväm. 

img_5753

Däremot den här. Är det någon av er som har den? Den heter Nockeby (som av en händelse är det en del här i finhooden, hehe) och är stor men skön. Det är bara talibanen som kommer att sitta i den så det lär dröja innan den blir nedsutten.

strandmon-oronlappsfatolj-gul__0325450_pe517970_s4

Jag funderar på om jag ska vara wild’n crazy: köpa soffan ovan i den grå färgen men fåtöljerna i … håll i er; senapsgult!

 

Är jag helt galen då, eller vad tycker ni? Dom är ju så sjukt billiga så det är ju inte hela världen om man ångrar sig om ett tag.

 1. Malin skriver:

  https://www.trademax.se/m%C3%B6bler/soffor/howard-soffor/howard-lyx-soffgrupp-m%C3%B6rkgr%C3%A5-p29072
  Köpte denna serien idag efter att ha insett att soffgruppen på Ikea jag ville ha(samma som du tänkt köpa först) har utgått:( var även och kollade på furniturbox men va inte heller nöjd med deras fåtölj men denna serie som jag länkade från trademax var gudomlig att Sitta/ligga i Så kolla den innan du bestämmer dig:) finns i flera färger

  1. Mona skriver:

   Sjukt snygg men jag har blivit upplyst om att inte köpa en soffa med Martindale under 50.000. Den jag ville ha på Furniturebox har 93.000. IKEAs framgår inte men har 10 års garanti … och kostar sjukt lite..

 2. Carina skriver:

  Min bild ”fryser” oxå jätteofta, varför??

 3. Ulrika skriver:

  Har två fåtöljer i grönt med fotpallar till, älskar dem, de är så bekväma. Har Stocksund sofforna i ljusbeige och de har inte tappat ”stunsen”

 4. Anna skriver:

  Mona! Har du kollat Em – möbler???? Jättefina soffor, kolla Sheffield och Casablanca!

  1. Mona skriver:

   Ska beställa IKEA i morgon men har EM precis vid jobbet. Åker dit och kollar, tack!

 5. Josefin skriver:

  Jag kan fortfarande inte läsa bloggen på mobilen??! Allt bara fryser….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..