Noll knop men soon ett nytt vardagsrum

Gårdagen går till årets lataste dag. I did nothing. Fick lite dåligt samvete på eftermiddagen och började plocka. Man vet att man har mycket skit om man lyckas fylla två fulla sopsäckar bara från kök och matsal. Det blir en tur till tippen idag med andra ord.

 

På kvällen kom min mamma och hennes man över. För mig går julen bara ut på en enda sak; att få äta min absoluta favoriträtt all time high.

img_5918

Lutfisk. Hehe, jag vet, det ser skitäckligt ut eftersom jag måste gegga ihop allt. Fifan så gott det är. Måste äta sakta så att jag kan njuta av varenda tugga. Det är bara jag och min styvfar som äter det, de andra äter skitäcklig julgröt.

 

För några veckor sen gick till en salong och gjorde en nagelförlängning. Oj så fin jag blev. Oj så opraktiskt när man står och röjer på ett lager varje dag. Efter en vecka panik-klippte jag av dom. Man bygger ju upp naglarna med gelé varför jag hade ett tjockt hårt lager kvar som inte gick att ta bort. Har sett förjevlig ut i nån vecka nu. Igår jag upp och b e t loss gelén.

img_5917

Herrgud som jag såg ut! I min värld är det här det absolut värsta av alla värsta-grejer. Ovårdade naglar går fetbort. Hela kvällen gick åt till att fila bort skiten så att jag kan visa mig på stan. Jag tycker långa naglar är superfint och vill verkligen ha det men det går inte med mitt jobb. Hade jag varit en normal kontorsböna så skulle det funka men jag tillbringar 99% av min tid på lagret så det är helt omöjligt. Borde ha tänkt på det innan jag gick och gjorde dom. Just nu försöker jag organisera om 500 kvm eftersom vi har börjat med ett nytt affärsområde som kräver en del yta. Det kommer ta ett par veckor och jag är skitig som f-n när jag åker från jobbet.

 

Idag annandag jul. Har fått maken att lova att åka till Furniturebox’s showroom i Farsta samt en vända till IKEA. Eller ja, vill han vara med och välja så är det liksom bara att hänga på. Om 10 dagar har jag en ny soffgrupp. Det tog bara 20 år att få sin vilja igenom. Halleluja.

 1. Ragdoll skriver:

  Nä, lutfisk går fetbort! Blä! Kan äta såsen och potatisen men fisken, icke! Min farmor försökte alltid tvinga i mig när jag var liten, samma tjat vaaaaarje år! Nä, inte en chans att äter det! Idag hamnade vi på bröllop! Min mans äldsta kusin deklarerade på julafton att han och hans sambo äntligen bestämt sig och att det hela skulle gå av stapeln idag och vi var alla hjärtligt välkomna. Så vi trotsade stormen och for iväg till Göteborg idag med. 😀

 2. Camilla skriver:

  Tänkte på maken igår när jag satt i världens skönaste soffa. Man drog i en spak och hokus pokus så lutade soffan och ett fotstöd poppade upp just där man satt bara, resten av soffan var kvar i normalläge. Sov bort en timme där istället för boring barnkalas, hehe. Nästan lika skön som min säng.

  1. Marie skriver:

   Finns inget bättre än soffa och fåtölj med inbyggd fotpall! Vi har en 3-sits soffa och 2 fåtöljer med inbyggda fotpallar, och om man lutar sig tillbaka blir det nästan som en säng eftersom ryggdelen ”sänks då” eller hur jag ska förklara det.
   Men jag tycker iof att de gula fåtöljerna som du tittat på Mona är fina med, det är ju en klassisk modell. Kul med lite färg också!

   1. Camilla skriver:

    De här lutade ner sig i 160 grader, asbekvämt. Såna finns definitivt på min önskelista.

 3. Agneta skriver:

  Jag kommer ihåg att mina föräldrar alltid åt lutfisk vid jul,men jag vågade inte smaka för att det luktade väldigt konstigt. Smakar den annorlunda än lukten, knäpp fråga jag vet! Förövrigt tycker jag inte fina naglar är samma som långa naglar. Ha det gott!

 4. annika skriver:

  På julagen får man vara lat! Sitta i soffan med dottern och Netflixa. Läsa. Äta praliner och däremellan lite julmat. Så gjorde jag. Okej, hann med en 85årsuppvaktning också, med både smörgås-och Jamaicatårta.. Å ett glas vin som avrundning av kaloridagen, f’låt, juldagen.

 5. Henna skriver:

  Önskar dig en skön annandag jul

  1. Mona skriver:

   Åh, detsamma önskar jag dig … och alla andra … Henna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..