Dan före dopparedagen

img_5773

I fredags sladdade jag in till Stockholms bästa frisör när det kommer till färgning, Marie. Har gått hos henne sedan talibanen låg i min mage … i 13 år.

img_5784

Hon får alltid fria händer när det gäller färg men när det kommer till klippning skriker jag som en gris. Minsta möjliga. Helst inte mer än en millimeter. Kan säga att det gick inte så bra med det. Det var länge sen jag klippte mig och hon och kollegan roade sig med att räkna ut att jag blev av med 6 km hår när hon var klar. SEX KILOMETER! Baserat på ett snitt på hur många hårstrån man har gånger antal cm som lämnade skallen.

img_5787

Vad beträffar färgningen fick hon för sig att denna gång göra nåt som heter … ähum .. f-n, minns inte. Nåt på B. … googlade, det heter Balayage.

img_5790
img_5794

Ljusare nedtill och mörkare uppåt.

img_5796

Blev skitnöjd och åkte därifrån till ÖoB för att handla grejer till det årliga julklappsspelet som vi kör varje julafton. Plockade upp talibanen på gymmet intill och drog in till stan igen. 

img_5799

Hade en lunchdejt med LidbyLiving-Malin och Wilmer-Malin. 

img_5800

Personalen försökte få mig att välja broccoli-soppa. Over my dead body. Fifan så äckligt. Talibanen tog den och påstod att den var ”JÄTTEgod, du borde prova”! Skulle inte tro det va!

img_5801

Näpp, tacka vet jag chèvre- och rödbetssalladen. 

img_2143
img_2134
Ujuj vad dessa tjejer är viktiga i mitt liv. SOM vi skrattar. Har fasen inte fattat h u r viktigt det är att verkligen skratta från hjärtat.

img_5816

Pussade damerna hejdå och tog med mig talibanen ut till en av Stockholms förorter, Farsta.

img_5817

Är sällan på den sidan av staden men där finns Furniturebox’s showroom och jag var tvungen att provsitta den soffgrupp jag hittat på deras hemsida. Hade spetsat in mig på ett grått sammetstyg men det var inte lika snyggt i verkligheten. Det var däremot det grå tyget ovan. Nästa steg är att åka ut till IKEA på annandagen och låta talibanen prova de fåtöljer och den soffa jag hittade där härom dagen. Sen är det bara att få maken med på tåget. Jag har ju mer att säga till om eftersom han lovat mig en ny soffgrupp, hehe. 

img_5825

När vi skulle åka därifrån hittade vi inte ut. Alltså, jag är uppvuxen med att åka till det där centrumet under hela min barndom som idag är en jättestor galleria, men det hjälpte inte. Vi var helt lost men till slut lyckades vi komma ut på rätt sida.

img_5797

Det finns få saker som gör mig så löjligt glad som när jag får sms om paket.

img_5826

Hem till finhoodens dyr-ICA och hämta ut grejer. ÄLSKAR när det kommer många! Det ovan är från Mari-Linn. 

img_5835

Hon är en av tjejerna jag spelade in Ellos-serien på Youtube med. Mari-Linn kom på en superbra idé för några år sedan. Företag som vill nå ut till privatpersoner med sina nya (och även väl inarbetade) produkter, kan via hennes företag Testagram få vara med i deras månadslåda. 

img_5836

Sen kom ett paket med blandade grejer till mig och julklapp till talibanen. Jag har en kompis som äger ett företag som säljer posters med ordspråk och bilder. Skillnaden mellan hennes företag och 99% av andra på marknaden är att hon hittar på sina grejer helt själv. Kopierar inte men blir ofta kopierad av andra. Tyvärr. (HÄR!)

img_5827

Talibanen hade önskat sig den här postern ovan i julklapp. Supersnygg men det framgår inte så bra av mitt foto. Den är i guld.

22741987-origpic-a9db83-jpg_0_0_100_100_253_189_100

Ska bara köpa en guldram till den.

20311471-origpic-0fda87-jpg_0_0_100_100_253_294_100

Den här köpte jag till mig själv. Är egentligen inte mycket för ordtjafs men denna älskar jag. 

img_5833

Ljus kan man aldrig få för lite av och det här var dessutom nedsatt pris på. Doftar ljuvligt!

 

Talibanen brukar sällan få allt hon har på sin önskelista men i år scorade hon in på 99%. Det var allt från Therese Lindgrens bok till hörlurar med bluetooth. Mycket nöjd dotter. Med lite tur kanske några av tonårshormonerna försvann i lyckoruset. Fifan som jag längtar efter att hon ska komma ur den där jefla tonårstrotsen!

img_5886

För övrigt så är det här en klassisk bild på julafton. Jag sover a l l t i d till Kalle Anka. Tycker att det är så sjukt boring.

img_5887

Alla andra gör sig jämt lustiga och passar på att fota. Helst ska dreglet rinna ur mungipan också. (Det är makens orangea hand ni ser…)

 

Även fast jag är barnsligt förtjust i klappar och presenter så sa jag till maken att vi skulle hoppa över den biten till varandra i år. Vi ska ju köpa soffor. Han höll med. Dock känner jag honom så jag köpte 10 st dubbla Trisslotter. Bara för att ha n å g o t om han nu ändå hade handlat julklapp till mig. Efter 20 år tillsammans så tar jag inga risker.

img_2225

… och mycket riktigt. Givetjeflavis hade han varit ute och handlat.

 

Jag tittar snopet på honom och säger: ”Men, vi kom ju överens om att inte handla något till varandra!”

 

Och här gör vi en paus;

 

Ni har väl sett den där julklappsreklamen på tv som går nu med tjejen och killen i soffan? Hon som är stensur över att bara ha fått en trisslott medan hon köpt halva kungariket till sambon trots att de sagt att de inte skulle köpa något. ”Jamen det är väl bara nåt man säger!” och som sen skrapar fram en jättevinst?

 

Det var exakt det som kom ur makens mun: ”Men, det är ju bara sånt man säger!” Jag höll fan på att slå ihjäl honom. I synnerhet när jag visste att mina sketna 10 dubbelstriss inte på långa vägar kunde ”mäta” sig med det han köpt. Det var mer en symbolisk och rolig grej. Jag har ju noterat hur han har garvat läppen av sig varje gång han sett den reklamen. Givetvis blev han besviken. ”Jag trodde att du hade köpt en ny mobil till mig.”

 

”Jamen så klart att jag går och köper en iPhone 7 plus för 9.000 kr NÄR VI VAR ÖVERENS OM ATT INTE KÖPA NÅGRA JULKLAPPAR!”

 

Alltså, jag är gift med världens jobbigaste människa när det kommer till julklappar och presenter. Sweet Lord som det har blivit fel genom åren. Igår kväll bestämde jag att, från och med nu får han inkomma med sedvanlig önskelista. Han kan lära sig hur man gör av talibanen.

 

Idag juldagen. Det vankas årets godaste maträtt här ikväll; lutfisk. Ujuj vilken sucker jag är för det.

 

Hur är er jul hittills? Har ni några ni firar med? Någon som är ensam? Jag kan hålla er sällskap här inne i så fall!

 1. Anonym skriver:

  Önskar jag kunde säga att min Jul varit fin, men…. Den har varit tung i år, ensam, utan fast bostad, utan att äga en enda pryl numera, el kläderna jag haft, väskorna, skor, smycken etc. Materiella saker, visst är det så. Men jag hade kämpat mig till att äga det, och tack vare min dumhet, att möta en man jag trodde var snäll, men visade sig vara allt annat än det….Blev jag tvungen att gömma mig, lämna allt jag hade, och det hamnade på tippen, flytta runt så mycket att jag inte ens kommer ihåg alla orter den senaste tiden, bryta med fina människor, ansöka om kontaktförbud, stå utan bostad, kvinnojourer, vandrarhem, en anmälan om våldtäkt, misshandel, och massa annat.. Men är glad för andras skull när dom mår bra och har det fint, man ska alltid kunna glädjas med andra känner jag <3 Och jag känner mig mindre ensam när jag läser din blogg <3

  1. Mona skriver:

   Men FYFAN så illa berörd jag blir av det du skriver. HUR kan jag hjälpa dig? Något måste jag kunna göra. Vad saknas dig? Hur länge får du bo där du bor? Har du möbler/inredning? Har du barn? Maila mig så är du snäll. mona@monasuniversum.se

   1. Anonym skriver:

    Har mailat dig <3

   1. Blir också berörd .Behövs det köksredskap, pedalhinkar, strykbord osv, så kan jag fixa det, kontakta Mona, så kan hon hojta till mig och så löser vi det på något sätt. Min mamma har jobbat med kvinnor som måste gömma sig, så jag vet hur viktigt det är med hjälp.

    1. Anonym skriver:

     Tack snälla för att ni bryr er, det betyder enormt mycket för mig <3 Och är mer än tacksam över att ni erbjuder er hjälp <3 Kramar i massor

  1. Agda skriver:

   Men…stackare där. Vill gärna hjälpa dig också om jag kan.
   Jag bor i södra skåne.
   Har inte mycket pengar men överflöd av annat i ett hushåll och
   ett mycket gott hjärta och hög empatikänsla.
   Mona har min mailadress om du vill ha kontakt.
   Kram, kram.
   Hälsningar Skåne.

   1. Anonym skriver:

    Säger som till Anneli, är så enormt fint att ni bryr er och erbjuder er hjälp <3 Det är svårt ibland att förklara i ord allt man känner, och hur man har det, jag önskar givetvis ingen detta, och vet att jag är en av för många i denna situation. Kramar i massor <3

    1. Mammy skriver:

     Kan jag hjälpa dig med något?

     Mona har min mailadress, hör av dig.

     1. Anonym skriver:

      Hej Mammy <3 Om ni vill kontakta mig får ni absolut göra det, Har ännu inte fått något svar från Mona, men be henne om min mail så är det ok att ni får den av henne ni som vill <3 Kramar

      1. Mona skriver:

       Men, jag har inte något mail från dig!!

       1. Anonym skriver:

        Men va? Vad konstigt skickade samma dag som ni bad mig <3 Testar igen

       1. Anonym skriver:

        Mona, har mailat dig från min Gmail, vet inte om den vanliga mailen strular 🙁

       1. Anonym skriver:

        Har det fortfarande inte kommit ngt mail?? 🙁

       1. Anonym skriver:

        Men kan du maila mig på adressen jag angivit i kommentars fältet

        1. Sweet Lord, NU hittade jag dina mail …. i min skräpkorg! Jag svarar så fort jag bara kan!

         1. Anonym skriver:

          Pinsamt haha för mig alltså,när jag skrev Ett par, tänkte inte på att dom kunde hamna där Men vad bra att dom är funna, yes absolut gör så

 2. Ragdoll skriver:

  Vi firade med min mans familj, storjul med nästan alla i släkten där. Jättemycket mat, jättetrevligt och jättemycket folk! Var hur kul som helst. Dessutom blev vi bjudna på bröllop! Min mans äldsta kusin ska äntligen gifta sig med sin sambo, de har bara varit ihop i ca 25 år och tyckte att nu var det dags! Några få visste om detta men för oss andra slog det ner som en bomb! Så imorgon blir det till att klä på sig finstassen och piffa till sig lite. 🙂
  Du blev skitsnygg i håret förresten!

 3. Karin skriver:

  Firar nere i Västergötland hos mor o far och bror. Började julklappsutdelning runt 21-tiden och i år fick 5-åringen själv agera tomte och julklappsutdelare då morfar varit och tomtat hos varenda unge boendes i ngn mils radie hela dagen. Han har utseendet för sig varje julafton om man säger så.

  Efter utdelningen avklarats tyckte sonen att vi kunde vänta med att öppna paketen till nästa jul! – Älskar min unge, han är ingen som bara ska ha och ha. Förra året tog paketöppningen nästan en vecka, då han ville leka med det han precis öppnat och var ointresserad av det som låg oöppnade. Får se hur lång tid det tar i år.

  Årets finaste present till mig var nog en brandfilt i plåtlåda med solstickanpojken på och två satinunderlakan.

  Hoppas på några fina lugna dagar nu. Både för dig, mig och alla andra som hänger här inne.
  /Karin

 4. Tant_T skriver:

  Sov också till delar av Kalle Anka 🙂
  Var på dåligt humör då taxiförarmaken skulle vara ledig men sa till sin chef ”Måste jag jobba så vill jag jobba förmiddag” och sedan jobbade han till 17.
  Messade honom (när detta uppdagades under eftermiddagen) att om han jobbar alls nästa julafton så blir han singel igen!
  Verkade som att de flesta i min familj lider av hygienproblem om man såg till klapparna för det var en hel del eltandborstar, deodoranter, dyra krämer/oljor och mintgodis 🙂

 5. Sara skriver:

  Wow vad snygg du blev i håret. Fast det viktigaste av allt är att du är sjukt snygg på insidan också. Det är det som räknas. Tack för dina inlägg som kan vända en pissdag till en toppendag. Håller inte alltid med dig i allt du skriver men du är en av de få bloggar jag fortfarande läser. God Jul på dig fina Mona.

  1. Mona skriver:

   Tack!❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..