ANNONS

Dan före dopparedagen

/

img_5773

I fredags sladdade jag in till Stockholms bästa frisör när det kommer till färgning, Marie. Har gått hos henne sedan talibanen låg i min mage … i 13 år.

img_5784

Hon får alltid fria händer när det gäller färg men när det kommer till klippning skriker jag som en gris. Minsta möjliga. Helst inte mer än en millimeter. Kan säga att det gick inte så bra med det. Det var länge sen jag klippte mig och hon och kollegan roade sig med att räkna ut att jag blev av med 6 km hår när hon var klar. SEX KILOMETER! Baserat på ett snitt på hur många hårstrån man har gånger antal cm som lämnade skallen.

img_5787

Vad beträffar färgningen fick hon för sig att denna gång göra nåt som heter … ähum .. f-n, minns inte. Nåt på B. … googlade, det heter Balayage.

img_5790
img_5794

Ljusare nedtill och mörkare uppåt.

img_5796

Blev skitnöjd och åkte därifrån till ÖoB för att handla grejer till det årliga julklappsspelet som vi kör varje julafton. Plockade upp talibanen på gymmet intill och drog in till stan igen. 

img_5799

Hade en lunchdejt med LidbyLiving-Malin och Wilmer-Malin. 

img_5800

Personalen försökte få mig att välja broccoli-soppa. Over my dead body. Fifan så äckligt. Talibanen tog den och påstod att den var ”JÄTTEgod, du borde prova”! Skulle inte tro det va!

img_5801

Näpp, tacka vet jag chèvre- och rödbetssalladen. 

img_2143
img_2134
Ujuj vad dessa tjejer är viktiga i mitt liv. SOM vi skrattar. Har fasen inte fattat h u r viktigt det är att verkligen skratta från hjärtat.

img_5816

Pussade damerna hejdå och tog med mig talibanen ut till en av Stockholms förorter, Farsta.

img_5817

Är sällan på den sidan av staden men där finns Furniturebox’s showroom och jag var tvungen att provsitta den soffgrupp jag hittat på deras hemsida. Hade spetsat in mig på ett grått sammetstyg men det var inte lika snyggt i verkligheten. Det var däremot det grå tyget ovan. Nästa steg är att åka ut till IKEA på annandagen och låta talibanen prova de fåtöljer och den soffa jag hittade där härom dagen. Sen är det bara att få maken med på tåget. Jag har ju mer att säga till om eftersom han lovat mig en ny soffgrupp, hehe. 

img_5825

När vi skulle åka därifrån hittade vi inte ut. Alltså, jag är uppvuxen med att åka till det där centrumet under hela min barndom som idag är en jättestor galleria, men det hjälpte inte. Vi var helt lost men till slut lyckades vi komma ut på rätt sida.

img_5797

Det finns få saker som gör mig så löjligt glad som när jag får sms om paket.

img_5826

Hem till finhoodens dyr-ICA och hämta ut grejer. ÄLSKAR när det kommer många! Det ovan är från Mari-Linn. 

img_5835

Hon är en av tjejerna jag spelade in Ellos-serien på Youtube med. Mari-Linn kom på en superbra idé för några år sedan. Företag som vill nå ut till privatpersoner med sina nya (och även väl inarbetade) produkter, kan via hennes företag Testagram få vara med i deras månadslåda. 

img_5836

Sen kom ett paket med blandade grejer till mig och julklapp till talibanen. Jag har en kompis som äger ett företag som säljer posters med ordspråk och bilder. Skillnaden mellan hennes företag och 99% av andra på marknaden är att hon hittar på sina grejer helt själv. Kopierar inte men blir ofta kopierad av andra. Tyvärr. (HÄR!)

img_5827

Talibanen hade önskat sig den här postern ovan i julklapp. Supersnygg men det framgår inte så bra av mitt foto. Den är i guld.

22741987-origpic-a9db83-jpg_0_0_100_100_253_189_100

Ska bara köpa en guldram till den.

20311471-origpic-0fda87-jpg_0_0_100_100_253_294_100

Den här köpte jag till mig själv. Är egentligen inte mycket för ordtjafs men denna älskar jag. 

img_5833

Ljus kan man aldrig få för lite av och det här var dessutom nedsatt pris på. Doftar ljuvligt!

Talibanen brukar sällan få allt hon har på sin önskelista men i år scorade hon in på 99%. Det var allt från Therese Lindgrens bok till hörlurar med bluetooth. Mycket nöjd dotter. Med lite tur kanske några av tonårshormonerna försvann i lyckoruset. Fifan som jag längtar efter att hon ska komma ur den där jefla tonårstrotsen!

img_5886

För övrigt så är det här en klassisk bild på julafton. Jag sover a l l t i d till Kalle Anka. Tycker att det är så sjukt boring.

img_5887

Alla andra gör sig jämt lustiga och passar på att fota. Helst ska dreglet rinna ur mungipan också. (Det är makens orangea hand ni ser…)

Även fast jag är barnsligt förtjust i klappar och presenter så sa jag till maken att vi skulle hoppa över den biten till varandra i år. Vi ska ju köpa soffor. Han höll med. Dock känner jag honom så jag köpte 10 st dubbla Trisslotter. Bara för att ha n å g o t om han nu ändå hade handlat julklapp till mig. Efter 20 år tillsammans så tar jag inga risker.

img_2225

… och mycket riktigt. Givetjeflavis hade han varit ute och handlat.

Jag tittar snopet på honom och säger: ”Men, vi kom ju överens om att inte handla något till varandra!”

Och här gör vi en paus;

Ni har väl sett den där julklappsreklamen på tv som går nu med tjejen och killen i soffan? Hon som är stensur över att bara ha fått en trisslott medan hon köpt halva kungariket till sambon trots att de sagt att de inte skulle köpa något. ”Jamen det är väl bara nåt man säger!” och som sen skrapar fram en jättevinst?

Det var exakt det som kom ur makens mun: ”Men, det är ju bara sånt man säger!” Jag höll fan på att slå ihjäl honom. I synnerhet när jag visste att mina sketna 10 dubbelstriss inte på långa vägar kunde ”mäta” sig med det han köpt. Det var mer en symbolisk och rolig grej. Jag har ju noterat hur han har garvat läppen av sig varje gång han sett den reklamen. Givetvis blev han besviken. ”Jag trodde att du hade köpt en ny mobil till mig.”

”Jamen så klart att jag går och köper en iPhone 7 plus för 9.000 kr NÄR VI VAR ÖVERENS OM ATT INTE KÖPA NÅGRA JULKLAPPAR!”

Alltså, jag är gift med världens jobbigaste människa när det kommer till julklappar och presenter. Sweet Lord som det har blivit fel genom åren. Igår kväll bestämde jag att, från och med nu får han inkomma med sedvanlig önskelista. Han kan lära sig hur man gör av talibanen.

Idag juldagen. Det vankas årets godaste maträtt här ikväll; lutfisk. Ujuj vilken sucker jag är för det.

Hur är er jul hittills? Har ni några ni firar med? Någon som är ensam? Jag kan hålla er sällskap här inne i så fall!

29
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00