En Smart-Bil?

Wilmer-Malin sa något härom dagen som har fastnat:

viewimage

”Mona, du som åker omkring överallt, du borde ha en Smart-Bil, då kommer du dessutom in mellan alla bilar när du ska parkera!”  

 

Först undrade jag om hon var packad. Jag som de senaste decennierna åkt i Volvo. Tryggt och säkert.

 

Sen tänkte jag efter. Det är ju sant, jag åker som en skottspole fram och tillbaka i och runt stan. Helst i vår Volvo-jeep som inte är en jeep. Inte så miljövänligt direkt. Jeepen, som inte är en jeep, har hängt med sedan vi hade våra 10 videobutiker, som jag jämt och ständigt åkte runt och levererade grejer till. Det är helt klart världens bästa bil för fifan som vi har kört grejer i den.

 

Frågan är nu om jag verkligen ska satsa på en Smart. Jeepen, som inte är en jeep, ska bytas ut under nästa år.

 

Vad tycker ni? Min stora skräck har alltid varit att om man sitter i en sån där liten leksaksbil så blir man rätt platt om någon kör på en. Någon som har, eller har haft en sån bil?

 1. Lotta skriver:

  Jag har en Mini Cooper coutryman -11 och det är deras variant av suv. Vickar man ner baksätet så får man in massor. Jag har diesel och den drar ingenting, trots att jag bara kör kortsträckor. Landsväg går den typ på ångorna. Dessutom hur rolig som helst att köra.

  Åk och provkör vetja

 2. Angel skriver:

  Som barn till en brandman som varit på utryckning till många bilolyckor säger jag bara: NEJ, ingen pyttebil!
  Välj en ny volvo i mellanklassen istället. Spelar ingen roll om du kör säkert och ”bara i stan” Det räcker med EN idiot, ett sjukdomsfall eller ett litet misstag så är det kört. Köp en krocksäker bil. Det är en billig livförsäkring i längden.

 3. Frida skriver:

  Vi har en Hyundai i30 kombi och vi är ute efter en mindre bil som jag kan ta till och från jobbet, en rumptransportör. För oss står valet mellan en Hyundai i10 eller i20. Vi är svinnöjda med våran Hyundai, den går som en klocka och man sitter så jäkla skönt i den när man kör. Ett litet tips bara!

 4. Anne skriver:

  Lånade en Smart en gång. Inget fel att köra den, men minsta lilla krock blir bilen ett frimärke. Hua!
  Har man krockat duktigt kör man med så mycket plåt som möjligt = Toyota Land Cruiser.

 5. jesse skriver:

  Jag har haft en smart, så himla myspys bil att köra men det går in mer än man tror i skuffen :
  5 styck 15 kg kartonger med apelsiner eller 6st 10kg hinkar med sylt .man får även plats med
  Slalom utrustning och weekend väska för 2 personer
  Min lille hund och hans två kompisar
  Har man bara skohorn så kan man pressa in massa grejer i bilen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..