Att bo i Nairobi

Reklam

 

När vi kom fram till hotellet första kvällen var kaffe det enda som hägrade.

 

Dock skulle vi först möta en ung kenyansk kvinna;

 

Vi är ju här med Zoégas och ska följa deras projekt #coffebywomen En av delarna innehöll i år en tävling. Varje år ger Zoégas ut ett julkaffe i limiterad upplaga och för 2016 bestämde man sig för att anordna en designtävling. En skola med designstudenter kontaktades och de fick i uppdrag att rita årets upplaga av julförpackningen.

13001

Det var det här bidraget som vann och det var studenten Esther som illustrerat det. I stället för pengar så vann hon en betald 6-månaders praktik på en av världens mest kända reklambyråer, Ogilvy & Mather. I ett land med extremt hög arbetslöshet så är det här en jättechans.

15220145_10154489358281273_4832213995578862986_n
img_4717

Igår fick vi träffa henne för en filmad ”meet and greet” och hon berättade att hon var överlycklig. ”Mycket bättre än att få pengar, nu har jag en chans att faktiskt kunna få ett arbete!”

 

Efter pratstunden beställde vi in kaffe. OJ som jag sett fram emot det. Tänk att ha varit i ett av världens främsta kaffeländer under 8 timmar men inte sett röken av en kaffekopp!

img_4726

Jag släpade med mig koppen och resväskan till rummet. Kastade mig i duschen och sen njöt jag av varenda droppe. Tror f-n inte att kaffe någonsin smakat godare efter den dagen! Vi bor för övrigt på ett jättefint hotell. I ett dygn.

img_4708
img_4709
img_4713

Sjukt härligt att se FÄRG och inte snöslask!

img_4720
img_4722
img_4723

Nu är vi på väg till en kaffeplantage. Sitter i buss i två timmar. Schemat är supertajt och det finns inte utrymme för några förseningar.

 

Har någon av er varit i Kenya någon gång?

#coffeebywomen

 1. Jag har vänner som bor där. Så jag och mannen var på rundresa i Kenya. Våra vänner bor i Nairobi, så där var vi. Därifrån åkte vi till Masai Mara, sen flög vi till Lamu och därefter flög vi vidare till Mombasa. Fantastiskt land. Ger många minnen. Direkt när vi kom hem var vi ganska berörda av fattigdomen.

 2. Ylva skriver:

  Bott i Nairobi i 3 år och som jag längtar att ta med mig barnen dit på safari. Har fortfarande vänner där.

  1. Det är OTROLIGT vackert här…när man kommer utanför Nairobi!

 3. Malin skriver:

  Åh, om du får möjlighet- Besök Kazuri. Ett företag som tillverkar bla smycken av lera. (Kolla in deras hemsida). Det är ett företag som bara anställer kvinnor som haft det tufft i livet (av en eller annan anledning) och samtidigt ger den en lön som är likvärdig en mans. Inte alls vanligt i Kenya.

 4. Eb skriver:

  Tack för intressant läsning om kaffe och främmande land!
  Jag måste dessutom få säga att jag diggar bilderna av dig på Hugos blogg. Det verkar som han fokuserar på hur Paula ser ut och not so much på er andra. Du ser ut ungefär som jag gjorde i skolkatalogerna i alla år, haha. Nåja, lite blink och sneda poser har ingen dött av. 😉

 5. Jennie skriver:

  Ja, var där en sväng för många år sedan. Har annars mest varit i ”Norra Kenya”, alltså Etiopien… (Tydligen intern skämt att de i Kenya ibland kallar Etiopien för Norra Kenya, medan de i Etiopen kallar Kenya för Södra Etiopien. ) 😉
  Håll hårt i handväskan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..