Så sparar du pengar när elpriset stiger

SPONSRAT AV Kundkraft

Har du inte sett över ditt elavtal än? Då är det hög tid. Elpriset har stigit enormt mycket sen januari och väntas stiga ytterligare. Här får du tips på vad du kan göra för att inte få dyr elräkning i vinter.

Sen inledningen av januari har elpriset ökat med 100 % på den nordiska elmarknaden Nordpool. Anledningen är att det är för lite vatten i våra vattenmagasin och elproduktionen går då ner. Eltillgången säkras istället genom import av el, vilket resulterar i att elpriserna ökar.

Slipp dyra elräkningar

När vädret blir kallare går både förbrukningen och elpriset normalt upp, och med låga nivåer i vattenmagasinen kommer elpriset med stor sannolikhet att tvingas upp ytterligare. Om du vill slippa alltför dyra elräkningar kan det vara läge att binda ditt elpris.

– Ett rörligt elpris följer utvecklingen på nordnet, det innebär att du vissa månader kan få höga elräkningar. Binder du istället ditt elpris så får du samma elpris hela året, förklarar Anders Kaijser, som är affärsområdeschef på Kundkraft.

Kundkraft förhandlar åt dig

Kundkraft genomför en årlig upphandling där du som medlem får det elbolag som bjudit lägst elpris – och du kan välja mellan både fast och rörligt elpris. Ett krav från Kundkraft är att all el som levereras ska vara grön el. Dessutom förhandlas alla fasta och dolda avgifter från leverantören bort.

Låt Kundkraft hitta bästa avtalet för dig – klicka här!

SPONSRAT AV Kundkraft
 1. Mr Lee skriver:

  Maken som valt sponsor idag? 😉

  1. Mona skriver:

   Haha,det skulle man kunna tro. Hans senaste inköp är nån jävla manick som läser av all elförbrukning i realtid. Erkänn att du också har en sån!

   1. Mr Lee skriver:

    Det har jag faktiskt inte! Vårt hus är relativt nytt så vi gör inte av med el för mer än ca 18000kr/år så då behöver man inte snåla värmen så man får isbitar direkt ut kranen. 😉

    1. Mona skriver:

     Maken tycker det är jättebekvämt att få isbitar direkt ur kranen. Då behöver han inte investera i ett nytt kylskåp med den funktionen…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..