Ett dygn i Simrishamn

Ujuj, sorry för taskig uppdatering men jag har prioriterat umgänge..=)

 

Vi lämnade ett regnigt Glumslöv och styrde kosan mot Simrishamn i söndags.

IMG_3517

Där stod två glada bönor med öppnar famnar: Hege och Åsa. Åsa bor i Limhamn och jobbar i en Synoptik i Lund. Hege är regionchef för Synoptik här i södra Sverige. Vi lärde känna varandra väl under vår resa till Nicaragua med Synoptik/Optiker Utan Gränser. I synnerhet jag och Hege som sov tillsammans i två veckor. 

IMG_3532

Vi började med en god lunch i ett väry soligt Simrishamn.

 

”Hörrni, hallå, titta på mig, jag måste ta ett kort på er.” 

IMG_3533

”Vänta! sa Hege, ”jag ska bara fixa min klänning först!”

IMG_3534
IMG_3536
Nisse, som aldrig någonsin varit på restaurang förut, var helt paralyserad av alla människor men lugn. Han är en frys-prutt och tycker om att ha värme om sig. 
IMG_3551
Efter den ûbergoda lunchen knallade vi omkring lite. Simrishamn är v a n s i n n i g t vackert. 
IMG_3545
IMG_3566

Kolla vad vackert! Kallas för ”apträd”.

IMG_3550
IMG_3543
IMG_3548
IMG_3549

Och är man som jag, helt fucked up med dörrar, är det här himmelriket. Skulle kunnat gå omkring hela dagen och bara fotograferat just dörrar. 

IMG_3554

Vi gick förbi något fik, Apotekarnas Café, eller något i den stilen, och jag råkade provsitta en av stolarna. Sweet Lord, har sällan suttit bekvämare. 

IMG_3555

Den ser ju halvrolig ut men jag skojar inte, sjukt skön. 

IMG_3559

…och det var vi fler som tyckte!

IMG_3561

Känner för övrigt inte någon som kan se så jefla sur ut som Åsa, kolla! Dock är det få som har så fint hjärta som hon har.

IMG_3567

Det här är Heges dörr. Faaaantastiskt. Hade lust att sitta där hela eftermiddagen och bara njuta. 

IMG_3640
Men det var ju en jäkla tur at jag inte gjorde det för då hade jag missat insidan som är to die for. I Simrishamn är det extremt trångt mellan husen.
IMG_3651

Kolla här när sopbilen kör förbi!

IMG_3641

Och innanför dörren döljer sig en oas! Här står jag längst bort i trädgården och fotar in mot huset. Huset till höger ska precis nu göras om till gästhus med badrum och arbetsrum. Huset till vänster är klart. Och jag dog när jag klev in där. 

IMG_3640
Här fotat från andra hållet. 
IMG_3573
Världens mysigaste uterum. Och råkar ni känna igen hängstolen där så är det helt riktigt: vi köpte flera olika varianter i Nicaragua och både jag och Hege blev superkära i den här men Hege tvekade och tyckte att den skulle bli för bökig att ta med hem. Till slut övertalade jag henne och det ångrade hon sig inte en sekund. Inte jag heller, sitter i min varje dag när det är fint väder. Har googlat men den verkar inte finnas att köpa i Sverige så därför är det extra kul att vi köpte dom. Vi hittade dom på en svindyr (med nicaraguanska mått mätt) marknad och betalade hela 400 kr för dom.

IMG_3569
IMG_3642
IMG_3581

Heges man Peter ställde sig vid grillen och vi blev bjudna på supergod middag.

IMG_3599

Här syns Victoria, en av familjens två döttrar. Lika trevlig som sin mamma … och pappa!

IMG_3603
IMG_3621

S o m jag har längtat efter de här kärringarna!

IMG_3607
IMG_3606

Hela kvällen tillbringades i det fina utehuset.

IMG_3618

Nisse blev kär i Hege. Inte så konstigt eftersom hon är typen som alla blir kära i. På riktigt. 

IMG_3638

Här ser ni för övrigt en klassisk norsk matsalsstol. Hege är ju 200% norska och jag är inte så förvånad …

IMG_3639

It’s all about the details.

IMG_3574 (1)

ÄLSKAR dom här ljuslyktorna. 

IMG_3644

… och det här jättefina fatet med knappar, som Heges syster har gjort … och som Hege satt upp på väggen. 

IMG_3646

Hon samlar för övrigt på sand från stränder hon varit på. Kolla in burken högst upp i mitten. Svart sand från en strand vi var på i Nicaragua. Jag, som avskyr sandstränder och att bada i havet, blev helt frälst i just den stranden. 

IMG_7297

Åhh, s o m jag längtar tillbaka. Den lediga (halv-)dagen var den bästa jag upplevt på länge!

IMG_3645

Hege kommer som sagt från Norge och jag vet inte riktigt vad de styr med, men titta på burk nummer två från vänster. ”Det är vit sand från Herdla, varifrån jag kommer i Norge.”

 

Eh, nog för att jag har glasögon men i min värld är det vanlig sketen brun sand. Jag låter henne dock fortsätta tro att det är vit sand. Bäst så om vi ska förbli vänner.

 

Huset det bor i är inrett med mycket kärlek och man trivs ögonblickligen. Här vill jag bo. På riktigt. Känner bara en till som har samma fingertoppskänsla när det kommer till trevnad och det är SÄPO-frun i Limhamn…

IMG_3649

Noterade för övrigt att Hege har väry good taste även när det kommer till handdukar, hehe! Nu är just dessa slut, men Hege hade det övriga sortimentet från Reunion Home också. (Fortfarande till halva priset HÄR! Leverans om ca en vecka pga semester.)

 

Efter en lång och skön förmiddag med mycket prat, var vi tvungna att dra vidare. Dock är jag tillbaka nästa sommar. Lätt. Och då stannar vi längre. Lätt.

IMG_7687

Hege är en keeper for life. Big time. Men, det kände jag redan i Nicaragua.

IMG_7847

Innan vi lämnade Simrishamn så gick jag upp på Stora Torget, eller vad det heter, och letade efter Anna. En av mina bloggläsare här inne.

IMG_3553

Hennes ena syster, Mia, driver den här butiken. Jag visste att butiken var måndags-stängd, men att Anna jobbade runt hörnet.

IMG_3661

Hittade henne till slut. Det här är vad jag gillar med min blogg. Anna och jag skulle aldrig ha träffats, och vi är väry långt ifrån varandra som människor, om det inte vore för bloggen. Tack vare den har jag lärt känna henne och s o m jag tycker om henne. Hon var dessvärre tvungen att jobba men jag åkte vidare till hennes systrar i Gladsax och hälsade på.

 

Mer om det i nästa inlägg för nu ska jag gå ut med en hund som håller på att bajsa på sig.

 

 

 1. De fina stolarna på Apotekarns kan man köpa då de har en inrednings unik på samma plats som fiket, bara så att du vet!

 2. Tant_T skriver:

  OK – nu har jag hittat den ENDA anledningen till att jag skulle kunna lämna Norrland och flytta lååååångt söderut…ditt ”apträd”!
  Blev helt kär i dessa i när jag bodde i England där de kallas för ”monkey puzzle” eftersom ”barren” är så hårda och vassa att apor inte kan klättra i dom (inte för att det direkt är ett problem varken här eller där men ändå) 🙂

 3. Nej Mona, inte vira in hunden i restaurangens filt (om du inte är speciella filtar för hundar vill säga). Så hemskt irriterande för mig som allergiker att sätta mig på en dyna eller filt och en kvart senare få en reaktion och behöva lämna stället. Ta med egen filt till hunden i så fall!

  1. Mona skriver:

   Förlåååt, på riktigt. Hade inte en tanke på det. OJ som jag ska tänka på det nästa gång. Fuck, nu får jag jättedåligt samvete eftersom det är så självklart! Hur jävla dum får man vara. Var dock lite stressad i skallen eftersom det var hans första restaurangbesök…=(

   1. Så länge du tänker på det framgent är jag glad! Jag har fått så himla mycket skit när jag (alltid trevligt och vänligt) påtalar att det kanske inte är så smart att ha hunden på dynan på caféer eller på sätet (i djurfri vagn…) och så vidare. Hoppas för övrigt att Nisse också fick nåt gott på restaurang 😉

    1. Mona skriver:

     Men på riktigt, det ÄR ju självklart. Och jag borde verkligen tänkt på det. Nisse fick vatten, bra så!

 4. Vilket sammanträffande egentligen. Min bästis när vi gick i högstadiet o vidare ut i livet har nämligen bott några år i Simrishamn och är en mycket god vän med Hege så det var lite kul o hitta henne på din blogg =O)! En ledtråd till Hege är att både jag o vår gemensamma vän bor på Gotland (östra sidan av ön). Bara ett litet inflik sådär =O)… Jissus vilka fina saker töisarna säljer i sina butiker, där hade man lätt kunnat bränna en månadslön (eller flera). Precis my cup of Kaffi! Måste instämma när du med kärlek pratar om Skåne för hade jag inte bott på Sveriges vackraste plats redan hade jag utan problemas flyttat till Skauneland. Ha det så gott på er fortsatta roadtripp (och TACK för en helt fantastisk blogg, don´t ever sluta!!) Krampårej från ett soligt Gotland <3!

  1. PS! Hege känner inte mig bör tilläggas =O).. DS!

   1. Men va världen är liten!
    Jag har hört om dig, via tokstollan på Östergarn:)
    Kul att läsa din kommentar! Hälsa öjn:)

  1. Mona skriver:

   Tack snälla du, det värmer extra mycket eftersom jag vet att du har hängt här ett tag!

   … och världen är verkligen liten!

   1. Du har stenkoll för visst har jag hängt med ett bra tag på din blogg! Är tyvärr en sån där ”blyg viol”..(eller…nu ljög jag, är eg inte alls speciellt blyg men bara ibland ) som inte kommenterar så ofta. Skulle så gärna vilja träffa dig för jag har en känsla av att vi skulle kunna få varandra att garva knäna av oss tillsammans. Din blogg är den jag förstläser o den som får mig att flabba såå mycket igenkännande åt. Keep up the good work hånni ❤ !

    1. Mona skriver:

     Tack dear. Från hjärtat. Och se till att komma på nån bloggträff. Typ med Viking Line i oktober!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..