ANNONS

Jag tänker att vi ska prata skönhet och ingrepp

/

Reklam och irro kärring

De senaste månaderna har jag noterat att vi har blivit flera här inne. Jättekul. På riktigt. Problemet är att jag även noterar att många ännu inte kommit in i vem jag är och vad jag står för vilket i sin tur har lett till en del kommentarer jag tidigare varit förskonad ifrån. Jag blev lite irro kan jag säga. 

IMG_2841

Jag är drygt femtio. Ytlig som fan. Gillar inte att bli gammal. Intellektuellt fattar jag att jag inte kan göra ett skit åt det, men min reptilhjärna har svårt att förstå när jag ser mig i spegeln. Alltså försöker jag göra så att jag trivs med mig själv. Har inga som helst problem att fixa med fillers och botox. Under många, m å n g a, år fick jag ständigt höra: ”är du sur?” ”är du arg?” Pga av mina surrynkor runt munnen och ”11:an” mellan ögonbrynen.

Går hos Jenny som äger ArtFace. Hon är utbildad sjuksköterska i botten, har jobbat över ett decennium på Akademikliniken, har ett SJUKT gott renommé bland branschfolk … och om möjligt ett ännu bättre rykte bland oss patienter. Inte främst bland många av mina läsare. Har flera som reser långväga ifrån för att träffa henne. Hon är dock extremt noga med att inte överdriva så är man ute efter ankläppar och dylikt gör man sig icke besvär. Hon är stentuff.

Jag kommer a l d r i g att be om ursäkt för att jag går till henne för olika behandlingar. Aldrig. Jag passerade myndig för flera decennier sedan och anser att var och en blir salig på sin egen tro. Det är bra om vi kan respektera det. Utan pekpinnar.

Och när jag ändå är igång kan jag tala om att jag inte har något emot skönhetsoperationer heller. Har lyft brösten, opererat bort gäddhänget efter 43 kilos viktminskning och opererat ögonlocken. Hade jag råd skulle jag fixa min hals och min snorch. Har alltid fått kommentarer om min stora näsa nämligen. Det har givetvis satt sina spår och jag har haft komplex för den i hundra år.

Sen är det ju de facto så att fillers inte bara ”hjälper” ytliga kärringar som jag. Vi som bara vill fixa till till finliret. Man kan göra en hel massa med det. T ex få bort så kallat gummysmile

Gummy smile
(Bild snodd från nätet, hittade inga hos Jenny. Det är inte alla som vill vara officiella och låta Jenny dela med sig av resultatet, vilket man måste respektera.) Har aldrig tänkt på att det här kan vara ett jätteproblem för en del. Jenny är också en av FÅ i Sverige som klarar att göra det här då det tydligen är supersvårt.
img_0887
Här har Jenny fått bort patientens ICA-påsar under ögonen. SJUKT stor skillnad. 
image1-2

Likaså här. Jag förstår att dessa kvinnor verkligen är nöjda. 

2014-08-07-2241_53e3e491ddf2b373b9655070
Har man ytliga kärl och inte trivs med det kan Jenny fixa det också.
2014-08-07-2242_53e3e49b2a6b2274cf0552f5
IMG_2840
Jag var som sagt där i förra veckan och fyllde på lite. Jag går ungefär var tredje månad och gör olika saker. Ibland kärl, ibland överläppen, ibland mungiporna, ibland pannan. 
IMG_2845
För några veckor sedan fick Jenny en lite bebis. Hennes tredje tjej. Tobias, hennes man, som jobbar i lokalen vägg-i-vägg med Jenny, kommer få bära hockeyhjälm dygnet runt när dessa tre damer äntrar puberteten, haha!
IMG_2861
I stället för att spruta i mungiporna bestämde hon att jag skulle få Juvéderm lite högre upp vilket skulle göra att mungiporna automatiskt lyfte sig. 
IMG_2868
På med bedövning.
IMG_2872
Sen blev det åka av. 
IMG_2897
Lite sticka, sticka, sticka. Jag är pipig men det känns nästan ingenting.
IMG_2888
Sen fixade hon till ”11:an” mellan ögonen. Där sätter hon Botox. 
IMG_2887
Jag koncentrerar mig alltid på hennes tavlor i behandlingsrummet. Tobias, maken hennes, jobbar med andras fotografier som han producerar fantastiska glastavlor av. 
IMG_2874
Älskar den här som är ny. Vill ha!
IMG_2905
Sen var det dags för överläppen. Det sticker lite men inte så att man inte klarar av det. 
IMG_2900
Så där ja, färdig. Svullen som attan första dygnet efteråt men sen blir det bra och inte en käft kan se att jag har fyllt läpparna och det är precis så jag vill ha det. 
IMG_2969
IMG_2910
Jenny dokumenterar alltid det hon gör så hon har en liten fotostudio.

Det här med fillers ökar lavinartat och tro det eller ej, men Jenny har fler patienter som jag, som inte vill se sprutade ut, eller som vill ta bort rynkor som gör att man ständigt ser förbannad eller sur ut. Det är vi i medelåldern som är hennes största kundkrets. Och män. Japp, det antalet ökar ständigt. Jenny berättade för mig att hon får fler och fler patienter som säger att de ”aldrig trodde jag skulle sitta här” och som tidigare varit extremt anti den här typen av skönhetsingrepp.

Jag skulle önska att vi kunde enas om en sak. Om du tycker att det här är det värsta man kan göra så respekterar jag det. Men j a g tycker inte det. J a g kommer alltid att vara ytlig. J a g kommer alltid att gilla shopping. J a g kommer alltid vara materialistisk. J a g kommer alltid tycka om fina saker.

Ni som hängt här länge vet varför. Här inne skriver jag om en del av mitt liv. Om det nu är så att det stör, please, leta upp någon annan blogg då. Jag har en extrem respekt för mina läsare och skulle aldrig i livet ha uttalade synpunkter för hur någon annan lever sitt liv eller vilka val denne gör. Det är inte min business. Det finns en miljard bloggar som behandlar filosofiska frågor och andra spörsmål som må vara intressantare än min shopping och mina besök hos Jenny. I Jennys fall är jag superglad över att så många av er har börjat gå hos henne. ”Du har så bra läsare Mona, det är verkligen vanliga människor som är genuint intresserade av förbättringar och som inte kommer för att de vill se ut som 25.” 

Även om jag inte kan låta bli att bli ledsen över att en del läsare som läst mig länge, säger tack och hej, så ä r det okej men för min del är det onödigt att ta sig tid och skriva kommentarer som: ”Du har verkligen blivit dålig. Jag har läst dig länge men nu handlar allt bara om yta och shopping, adjö.”

Jaha, vad ska jag göra åt en sån kommentar? Det är ju inte direkt så att jag kan ändra mig. Jag är den jag är. Punkt. Lägg energin på annat istället. Jag tackar ödmjukast för den tid personen i fråga hängt här men livet går vidare. För alla. Nu är jag lyckligt lottad och får sällan riktigt taskiga kommentarer men de senaste två månaderna har det kommit en del. Jag publicerar allt, men inte om det är personangrepp. Då mailar jag alltid vederbörande och frågar om vi ska ses över en fika och prata om saken. 98% av mailen studsar tillbaka eftersom det lilla nättrollet givetvis använt en hittepåmailadress. De andra 2% svarar inte. Kan man inte stå för vad man skriver så kan man skita i att skriva över huvud taget. Jag har haft EN dåre i Norberg som inte gav sig och som svarade uppkäftigt men henne har jag blockat. Jag har ju tillgång till alla ip-adresser.

Som sagt, det finns tiotusentals bloggar och jag är en i mängden. Jag är förskonad från det mesta eftersom jag h a r grymt bra och trevliga läsare. Det vet kanske inte ni som är nya men det har alltid varit en osedvanligt bra stämning här inne. Jag får ofta höra från branschfolk att just mina läsare och stämningen hos mig är ovanlig. Tack vare er och tack vare mig. Jag har precis lika många fel och brister som Britta i Tanum och det är kanske det som gör att jag drar till mig likasinnade och som ger den sköna stämningen.

Så, om du är ny här föreslår jag att du botaniserar bland gamla inlägg och kommentarer. Då kommer du förstå varför yta är en stor del av mitt liv.

Enough said about that, okay?

IMG_2923

Nu ska jag och mitt refillfejs åka till IKEA i Barkarby.

Häpp!

84
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00