Kan man få nog av smycken?

Det här är INTE ett reklaminlägg även om jag tänker länka.

 

För några veckor sedan var jag på tjejmiddag här i finhooden. Där träffade jag en himla massa trevliga ladies, bland annat en kvinna som är smyckesdesigner, Helena Livijn. Jag satte mig genast käpprak i ryggen. Skor och smycken är min akilleshäl. En gång i tiden var jag tjock och det enda som aldrig förändrades var skostorleken och att det inte spelade nån roll hur fet man är, smycken kan man alltid ha. Alltså började jag samla på det.

 

Helena berättade att hon skulle ha en smyckesvernissage här i finhooden den 28 maj och ”vill du komma?”. Ehh, sover Dolly Parton på rygg?

 

Igår gick jag dit. Helena bor ett par gator ifrån mig och vernissagen skulle hon ha i sitt gästhus. 

IMG_1167
IMG_1168
Jag klev in och hamnade i smyckeshimlen! 
IMG_1169
IMG_1179
Helena gör allt för hand och det finns bara ett ex av varje smycke. 
IMG_1180
IMG_1189
IMG_1187
IMG_1191
IMG_1192
IMG_1171
IMG_1172
Allt är SÅ mycket finare i verkligheten. Det här fastnade jag för, även om jag inte köpte det. 
IMG_1181
Jag hade sjukt svårt att välja men det blev två halsband, två armband och två par örhängen.
IMG_1174
IMG_1206
Herregud vad torr jag är ser jag…
IMG_1209
IMG_1210
IMG_1214
Eftersom INGEN annan har likadana så är smyckena värda varenda krona. Vi stod och pratade en del och jag tog mod till mig och frågade om jag kunde få tävla ut något till mina bloggläsare.
IMG_1186
Det fick jag. Två personer kommer vinna. Den ena vinner ett halsband och den andra vinner ett armband med örhängen. 
IMG_1198
IMG_1197

Tävlingen kommer ut senare idag och avslutas ikväll, så håll ögonen öppna!

 

HÄR hittar ni Helenas smycken. Hon har öppet varje dag fram till nästa fredag, 3/6, mellan 16-19. Åk dit. Smedslättsvägen 34, Bromma.

 1. Det är vad man kan kalla att komma direkt in i paradiset. Synd man bor så långt ifrån

 2. Louise skriver:

  En liten vild gissning här… Maken vet nog inte om alla inköp, bara speciellt utvalda varor… Typ de som är jättebilliga… Men va vet jag 🙂

 3. Nelly skriver:

  Hej Mona, hoppas att du blivit ihågkommen idag av flickorna
  Jag måste få skriva lite om ditt köpbeteende – du verkar köpa allt som kommer i din väg.
  Vad säger maken om det?
  Du skriver att det inte blir så dyrt eftersom du oftast får inköpspris – men hallå – det måste kosta ändå! Och Louis Viutton till inköpspris, tror inte det.
  Och hur får du rum med alla prylar?
  Jag slår vad att det finns saker som du har inte visste att du hade.
  Jag är inte avundsjuk (tjena) bara fascinerad!
  Pöss

  1. Mona skriver:

   Oj, well, mitt köpbeetende bottnar i min uppväxt med en bror och en ensamstående mamma. Jag hade ingenting, och då menar jag ingenting. Det har lett till att jag tycker om ”saker”. Just skor och smycken är ju inte beroende av vikt, så det har jag samlat på i alla år. Använder det mesta, och ger bort mycket. Får som sagt köpa 99% till inköpspris men givetvis inte LV-väskor. Nu köper jag inte dom lika ofta, det var ett år sen senast och innan dess var det länge sedan. Hade en period under några år då jag köpte många … så jag har så jag klarar mig ett tag. Maken muttrar mellan varven men jag gör vad jag vill med mina bloggpengar. Jag är också en sån som handlar när jag mår dåligt och man kan väl säga att de senaste två åren har jag mått skit … så ja, del har blivit en del shoppande. Bor för övrigt i ett hus på över 300 kvm så rum till allt finns det alltid, hehe!Saker gör mig glad helt enkelt. Det är min terapi och jag kommer fortsätta så länge jag mår bra av det!=)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..