Reklam or not reklam

Igår var jag på en föreläsning hos Reklamombudsmannen. Det var uppdukat med supergoda smörgåsar och thank you Lord för det eftersom jag skulle missa middagen.

IMG_0542
IMG_0543
IMG_0557
IMG_0551
Det var 70 inbjudna personer och även om inte alla dök upp så kan man säga att samtliga av oss satt som frågetecken.
IMG_0556
Detta då det inte finns någon särskild lagstiftning kring det här utan det är bara rekommendationer. Eller ja, en del självklara saker som går under Lotteri- och Marknadsföringslagen undantaget. Syftet med föredraget var ändå att försöka få oss med bloggar och vloggar att i möjligaste mån upplysa er läsare/följare om eventuella reklaminlägg. Gör vi inte det så k o m m e r en lagstiftning och då blir det hårda bullar. 
IMG_0550
IMG_0561
Jag skriver ju alltid ”i samarbete med” men insåg under kvällen att det ska jag sluta med. Anledningen är enkel. Jag har INGA samarbeten i ordets rätta bemärkelse. Ett samarbete är ju något som jag och ett företag kommit överens om, där även innehållet ”samarbetats” fram, och det är här min skillnad är: 2-3 gånger i veckan får jag förfrågningar om jag kan tänka mig att publicera en färdigskriven ”annons” eller inlägg. Även om jag gillar produkten/tjänsten så säger jag konsekvent nej tack till det. A l l t i d. Varför?

 

Well, svaret är enkelt: bortsett från att jag måste kunna stå för produkten/tjänsten till 100% så har jag ett krav jag aldrig viker en tum ifrån: jag ska skriva inlägget på ”mitt” sätt, annars skiter jag i det. Efter gårdagens möte fattar jag att det då inte är frågan om ett samarbete utan det är rätt och slätt REKLAM. Alltså ändrar jag taggningen från och med nu. Sen vetefasen vad jag ska skriva när det är reklam för mina egna produkter. Får hitta på nåt som funkar för alla parter.

 

Hur som, föreläsningen var viktig och jag är tämligen övertygad om att det kommer bli fler, vilket jag ser fram emot. Någon som gick upp i atomer när jag kom hem var talibanen. Jag tog nämligen en ”selfie” med hennes absoluta favorit-youtuber; Daniel Norberg:

IMG_0547
Sweet Lord vilken poppis morsa jag var.

 

Idag torsdag. Vi packar bajssprejer och TanCan för fulla muggar. Skickade iväg några hundra igår så ni är många som kan bajsa och blir bruna lagom till helgen. Eller solbrända är kanske ett bättre ordval, haha. Det är fortfarande så att du får en liten extra bajssprej om du köper minst tre stycken. Och TanCan-priset kan jag hålla till i början av nästa vecka, så passa på! HÄR hittar du bajssprejerna-fotsvettssprejen och HÄR hittar du TanCan!

 1. Du får väl skriva ”Direkt från Butiken/mitt Lager” eller nåt sånt…
  Det där löser du lätt 😀

 2. Louise skriver:

  Nu du Mona är snart bajssprayen o ljuset hemma hos mig! Fick precis meddelande från Postnord att jag har paket att hämta ut! Tjoho! Tack så mycket! Älskar din blogg och bajsspray Hlsn Louise i Karlstad

 3. Bea skriver:

  Reklammarkera tydligt – det ska framgå omedelbart = Man ska inte behöva läsa till slutet för att se din reklammarkering (som nu). Reklammarkeringen ska stå vid rubriken eller precis under, innan man börjar läsa brödtexten alltså.
  Reklam för eget företag och de produkter du säljer där = också reklam, vad är så svårt med det?

  1. Du läser inte reklam i slutet av mina inlägg, det står alltid i början!

  1. …och det är ju de facto så att allt än så länge är rekommendationer!

 4. Karin skriver:

  I told you so : )). Jag tror att många vet men inte vill dvs. inte kan det väl vara så, ingen annan gör ju så osv osv.

 5. För ett tag sedan var det någon här som frågade om hur starkt bajssprejen luktar och menade att om det luktade jättemycket blommor så är ju det lika avslöjande som bajsslukten. Jag undrade själv precis samma sak och tänkte att jag kan svara nu när jag har provat sprejen!

  Jag har använt ”Poo-pourri nr. 2” (den luktar som en blandning av citrus och blommor, tycker jag) och med tre sprejtryck så luktar det gott kring själva toastolen men inte i hela badrummet. Det är mer som när man har använt WC-anka (eller liknande medel) än att man har sprejat ner hela rummet med badrumssprej, om ni förstår. Det försvinner dessutom ganska fort (speciellt om man råkar lämna badrumsdörren öppen några centimeter när man går, hehe) så om någon går in DIREKT efter er lär hen känna lite sprejdoft, men om det hinner gå en liten stund mellan era besök så är det ingen chans!

  Jag testade dock fem tryck de första gångerna, och då höll sig doften kvar längre. Det är ok om man helt enkelt vill dölja bajslukten, medan jag av olika anledningar hellre ville kamouflera hela bajsaktiviteten helt och hållet. Tre tryck räcker!

  1. Mona skriver:

   Bra beskrivning. Jag har tvingat maken att spreja 5 gånger…då funkar det…

   1. Ah ja, jag kan tänka mig att om man tenderar att producera en brutal odör så är fem tryck att föredra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..