ANNONS

Reklam or not reklam

/

Igår var jag på en föreläsning hos Reklamombudsmannen. Det var uppdukat med supergoda smörgåsar och thank you Lord för det eftersom jag skulle missa middagen.

IMG_0542
IMG_0543
IMG_0557
IMG_0551
Det var 70 inbjudna personer och även om inte alla dök upp så kan man säga att samtliga av oss satt som frågetecken.
IMG_0556
Detta då det inte finns någon särskild lagstiftning kring det här utan det är bara rekommendationer. Eller ja, en del självklara saker som går under Lotteri- och Marknadsföringslagen undantaget. Syftet med föredraget var ändå att försöka få oss med bloggar och vloggar att i möjligaste mån upplysa er läsare/följare om eventuella reklaminlägg. Gör vi inte det så k o m m e r en lagstiftning och då blir det hårda bullar. 
IMG_0550
IMG_0561
Jag skriver ju alltid ”i samarbete med” men insåg under kvällen att det ska jag sluta med. Anledningen är enkel. Jag har INGA samarbeten i ordets rätta bemärkelse. Ett samarbete är ju något som jag och ett företag kommit överens om, där även innehållet ”samarbetats” fram, och det är här min skillnad är: 2-3 gånger i veckan får jag förfrågningar om jag kan tänka mig att publicera en färdigskriven ”annons” eller inlägg. Även om jag gillar produkten/tjänsten så säger jag konsekvent nej tack till det. A l l t i d. Varför?

Well, svaret är enkelt: bortsett från att jag måste kunna stå för produkten/tjänsten till 100% så har jag ett krav jag aldrig viker en tum ifrån: jag ska skriva inlägget på ”mitt” sätt, annars skiter jag i det. Efter gårdagens möte fattar jag att det då inte är frågan om ett samarbete utan det är rätt och slätt REKLAM. Alltså ändrar jag taggningen från och med nu. Sen vetefasen vad jag ska skriva när det är reklam för mina egna produkter. Får hitta på nåt som funkar för alla parter.

Hur som, föreläsningen var viktig och jag är tämligen övertygad om att det kommer bli fler, vilket jag ser fram emot. Någon som gick upp i atomer när jag kom hem var talibanen. Jag tog nämligen en ”selfie” med hennes absoluta favorit-youtuber; Daniel Norberg:

IMG_0547
Sweet Lord vilken poppis morsa jag var.

Idag torsdag. Vi packar bajssprejer och TanCan för fulla muggar. Skickade iväg några hundra igår så ni är många som kan bajsa och blir bruna lagom till helgen. Eller solbrända är kanske ett bättre ordval, haha. Det är fortfarande så att du får en liten extra bajssprej om du köper minst tre stycken. Och TanCan-priset kan jag hålla till i början av nästa vecka, så passa på! HÄR hittar du bajssprejerna-fotsvettssprejen och HÄR hittar du TanCan!

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00