HALLÅÅÅÅ SKATTEVERKET!

Jag var ju på föreläsning igår om reklam i bloggar och där kom vi in lite på skattefrågor i samband med att vi som bloggar får oss saker tillsända. Reklamombudsmannens representanter talade då om att just skattefrågor inte var deras starkaste gren men visste så pass att vi ska skatta för sånt.

 

Det här är ju rätt intressant eftersom vi som är i branschen alltså ska ta upp dessa gåvor i vår deklaration. Ähum … host host.

 

Med andra ord ringer jag Skatteverket i morse i ett försök att få tag i någon och föreslå att de ska anordna en föreläsning/infoträff om just det här.

 

Tror ni att det går att få tag i någon? Tror ni att de personer växeln kopplar till är på plats?

 

HUR ska jag bära mig åt för att fixa det här? Är det någon av er som har känningar?

 1. I vanlig ordning när det gäller statlig verksamhet, så måste SKV veta att det finns ett behov/efterfrågan, annars gör de statliga pengarna nämligen bättre nytta någon annanstans. Precis som du fått tips om ovan, så är det sannolikt de s.k. skatteinformatörerna man bör ligga på. Det skadar inte heller om man kan få flera att ligga på. Kan ju kanske vara så att det är lättare att få till det hela genom att föreslå exempelvis att Konsumentverket eller Reklamombudsmannen tar med någon från SKV som håller en kort del om skatt….

  För er som fortfarande undrar finns en mycket kort info på hemsidan http://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteinkomst/inkomster/internet/blogg.4.2132aba31199fa6713e800017239.html. Bli inte vilseledda av att det står ”försäljning”. Jag håller ju inte på med försäljning tänker ju en bloggare genast – jag får ju bara saker skickade till mig… Men allt som man får för att du faktiskt gör något – exempel skriver om det i en blogg – ses med ”skatteögon” normalt som en skattepliktig inkomst.

 2. Annika skriver:

  Det är deklarationstider. Kanske därför de är busy?

 3. Om man inte bloggar och får saker ändå? Svaret är att är det sim privatperson du får gåvan så skattar du inte. I Sverige har vi inte längre någon gåvoskatt. Men är det i rollen som företagare (läs bloggare) du får varor eller tjänster av ett annat företag med krav på motprestation är detta att betrakta som lön. Varan eller tjänstens värde skall beräknas till marknadspris. Drivs bloggen som företag blir jag dock osäker på vem som ska skatta.

  Föreslår att du ringer din revisor Mona. För det har ni väl hoppas jag. Ring mig annars så pratar vi om det.
  Kram!

 4. Eller så kan jag som jobbar där prata med chefen för informationsgänget?

    1. Mona skriver:

     Bra tips men jag skulle vilja att ni gör som Konsumentverket och Reklamombudsmannen; ordna föreläsningar. Bästa sättet för att sprida vad som gäller!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..