ANNONS

Omställning de luxe

/

Well, även om jag pratat med familjen i stort sett varje dag under mina två veckor i Nicaragua var det en herre jag inte pratat med. Nisse blev överlycklig när jag kom ut genom dörrarna på Arlanda. I 15 sekunder. Sen kom han på att han skulle vara lite sur eftersom jag varit borta. Dock höll det inte i sig särskilt länge och sedan dess har han varit som en plåsterlapp på mig. Kan inte gå 5 meter utan att han hänger i hasorna. Min kille. 

IMG_8105
Talibanen passade på att smygfota oss första morgonen hemma. Tacksåmycket. Det är 8 timmars skillnad och jag har grova problem på morgnarna. Känner mig drogad när jag vaknar.

Brukar inte ha några större problem med omställning av vädret men från 41 grader ned till 7 är jobbigare än jag trodde. 

IMG_8092
Svårt att tro att det är två dagar mellan dessa bilder.
IMG_7311
Huset ser ut som ett jefla bombnedslag. Fattar inte hur två människor kan stöka ned så jefligt på två veckor och inte ens märka det. Öppnade kylskåpet och höll på att trilla baklänges av stanken. ”Ähum, glömde visst att slänga torsken…” 

… så det var städning som gällde igår. Och tur var väl det. Att jag var hemma alltså. Skulle nämligen smygfisa lite i min ensamhet och kan ju säga att …. det inte gick så bra. Ska nog undvika det i några dagar tror jag visst.

Åkte ned till dyr-ICA och hämtade ut paket. Älska. 

IMG_8096
Maken fick sin ManBox och som vanligt öppnade jag för att se om jag kunde sno något utan att han märker det. Dessvärre fanns det bara grejer för just män så jag fick nöja mig med innehållet i min låda. 
IMG_8097
Desto mer glad blev jag över det tredje paketet. En av mina bloggläsare här inne har skickat mig en för tidig födelsedagspresent. Typ 3 månader tidig. Kolla in vad jag fick!
IMG_8102
Så snygga att man får ont i hjärtat. Tack Marie!

Under gårdagens röj här hemma råkade jag slänga blicken på en skåp i matsalen. Ett ställe där jag sällan har några ”ärenden” till. Det som står ovanpå skåpet, står alltid där men nu var det något som drog blicken dit. En betongstjärna. 

IMG_8104

För några veckor sedan fick jag ett mail om att jag skulle få den här stjärnan men haft så mycket i skallen att jag glömt bort det. Problemet är att, om jag inte råkat titta ovanpå skåpet så skulle gott och väl flera månader kunnat passera. Varför maken valde att lägga den just där lär jag väl aldrig få ett svar på, men fin var den. Tack Lindah!

Min mamma fyllde 70 år när jag var i Nicaragua och även fast hon firades av familjen så vill jag gärna fira henne också. Talibanen hade därför bestämt att hon skulle laga en familjemiddag på egen hand till mormor och oss övriga. Min mamma är en extremt duktig kock och hennes gener verkar även ha nått talibanen. Glömde att fota maten men har kvar menyn hon skrev.

IMG_8110
Jag åt som jag aldrig ätit förr. Ända in i halva varmrätten. Då kom värken from hell i magen och jag fick dö på soffan … 
IMG_8107
… varvat med ett antal toabesök.
IMG_8108
Har för övrigt grymma problem med att somna. Låg vaken till 03.00 inatt. Jet lag har alltid varit svinjobbigt när jag reser, och hemkomsten är värst.

Idag lördag. Solen skiner i Stockholm. Jag har lite ärenden på stan och ikväll ska jag på 50-års middag med bara kärringar här i finhooden. Känner bara födelsedagsbarnet så det ska bli spännande. Lyckligtvis har jag gångavstånd hem, om något skulle hända.

Om inte annat så ska jag nog undvika smygfisar.

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00