ANNONS

Första arbetsdagen

/

Första arbetsdagen började med att killarna gjorde frukost till oss tjejer.

 
 Jag äter ihjäl mig på papaya och avokado. Sjukt gott här… liksom ananasen.
 
De första två arbetsdagarna håller vi till på ett sjukhus.   

Strax före 8 kom vi dit med 9000 par glasögon. Vi kommer givetvis inte att få iväg alla men det är bra att ha lite att välja emellan. Den senaste insamlingen inbringade 72.000 par och de förvaras i ett lager hemma i Sverige och sedan tas det av det vid varje resa. 

 Man börjar med att ställa upp alla bananlådor i styrkeordning. 
Sedan har John genomgång med optikerna.   

(Här ska det ligga bilder från iPaden men av någon anledning går inte dessa att ladda upp, vilket får mig galen. Jag kan blogga från den men inte hämta upp bilder, vad gör jag för fel? Stängde av iCloud och raderade 52.000 bilder på iPaden innan jag åkte men har nu satt på den igen…om det haft någon betydelse. Dessvärre står det att 52.000 bilder ”håller på att laddas upp”.. Help Me someone!

Nåväl, nu bloggar jag från telefonen och luckily tog jag några bilder med den igår.)

 Synoptik/Optiker Utan Gränser har som tradition att det varje år ska vara ny personal som åker ned. Jag har turen att få vara med för andra gången men så är min uppgift att sprida vetskapen om deras arbete. Detta är Synoptik/Optiker Utan Gränsers sjätte resa.
Folk satt redan och väntade. Det hade ni kunnat fått se om skiten fungerat. Morr.

Vi jobbade som krondårar och svetten lackade i den 37-gradiga värmen men OJ så kul det var!  

Den här mannen blev så lycklig över att kunna se så han var tvungen att ta en selfie!

 Att få vara med och känna dessa människors glädje är något jag önskar att alla kunde få. 
  Hege pratar flytande spanska och är till stor hjälp för en annan som bara kan typ: ”varsågod, endast för nära håll, endast för långt håll, sitter dom bra?”

  
 
Fifan som jag önskar att jag kunde prata flytande spanska. Håller på att tvinga talibanen där hemma så hon åtminstone ska kunna.

Vi tog en 20 minuters lunchpaus för att ladda batterierna. 

 Kan säga att vi åt som om vi aldrig sett mat.  

  Bortsett från att de har majs, som är livsfarligt att äta, typ skitäckligt, så är det god mat.

  Tillbaka till sjukhuset och jobba lite till. Mellan varven hinner vi skratta lite åt gamla glasögonmodeller från 1972! 

  Fruktpaus på stående fot.

 Eftersom värmen är extremt jobbig när man kör hårt tempo kan vi inte arbeta hur länge som helst så vi lade av vid 15.00. 

Vi satte oss i bilen och åkte in till huvudstaden, Managua.  Här ska det också komma bilder från iPaden, om skiten hade fungerat. Ni får hålla till godo med en bensinskylt.

 Vi åkte ned till vattnet och tog en öl/läsk på en restaurang med levande musik. De skulle spela in en musikvideo och frågade om vi ville vara med i den. Ska lägga upp en videosnutt på mitt instagram strax, så kolla där!

  
  
  
  
  
  
 Tillbaka till byn vi bor i för lite middag…. 

 ….och cigarrer efteråt för de som ville. 

  
  
 Själv tillbringade jag tre timmar med att försöka ladda upp bilder från iPaden. Tre bortkastade timmar. Klockan 21 var jag så förbannad att jag gick och lade mig.

Idag andra jobbdagen på sjukhuset. Efter det sätter vi oss i bilen för en tre timmars färd till nästa ställe, Estelié.

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00