När vi hjälps åt lite

https://www.facebook.com/events/1709494702667457/

Snälla Mona, gå in och läs. Bygdens son ligger på sjukhus i Bangkok och måste till Sverige för vård. Men ingen statlig myndighet eller försäkringsbolag hjälper till att flyga honom till Sverige . 1000 000:- krävs för att få hem honom.

 

Hände förra söndagen, 800 000:- är insamlat till idag , fantastiskt, men det fattas fortfarande 200 000. Jag vet att ditt hjärta är öppet för detta och dessutom kommer din man härifrån, så snälla bidra med att sprida budskapet, så de sista slantarna kommer in <3 Det kunde varit ditt eller mitt barn ! En rekorderlig svensk familj vars son befinner sig just nu i helvetet, och varje sekund är dyrbar. Snälla……

 1. Vivi skriver:

  Hemskt tragiskt och fruktansvärt för familjen men jag tycker nog att när man är 30 år gammal så bör man ha förståndet att faktiskt teckna försäkringar när man reser, och se till att de täcker hela tiden man är borta. Dessutom, har man råd att åka till Thailand så har man råd med extra försäkringar.

  Ledsen men jag hjälper hellre till med annat.

  1. gnutten skriver:

   Vilken tur att inte alla tänkte som dig, för då hade döden varit enda alternativet, och det för att hans försäkring gått ut när han dessutom var så dum att han åkte till Thailand. Inte ens mördare och pedofiler måste sona med sitt liv, men en grabb i sin bästa ålder ska skylla sig själv! Tur för människosläktet att det finns så många genuint underbara människor som tänker med hjärtat och inser att det kunde lika gärna precis vem av oss eller någon nära.

   1. Fast det var det väl inte det hon skrev? Hon skrev väl ändå att hon hellre då hjälpte någon annan. Och varken du eller jag vet vad denne annan har för behov eller varför. Hemlös? Hungrig? vem vet. Med begränsade resurser måste man ibland välja vem man kan hjälpa…….

 2. Sally skriver:

  Insamlingen är nu stängd och målet är nått för att kunna transportera hem Marcus.
  https://www.facebook.com/events/1709494702667457/?active_tab=posts

  ”Hej kära vänner som har bidragit och öppnat era hjärtan för alla våran Marcus.
  Med glädjande besked kan jag skrika ut att vi har, på 72h= 3 dagar= 1 jävla helg, lyckats nå vårat mål!
  EN MILJON KRONOR!!!
  Det är helt häpnadsväckande och totalt ofattbart.
  Med en tanke att skrapa ihop några tusen tillsammans i vänskapskretsen, till att på så kort tid lyckas kunna få hem honom. Den här helgen har varit den mest känslomässigaste i våra liv!
  Och den tacksamhet vi känner för er går inte beskriva.
  Vi har tillsammans bevisat att ”En för alla, alla för en”!
  Gott folk: Då vi nu uppnått vårat mål har vi nu beslutat oss för att stoppa insamlingen och kontot är nu stängt.
  Folk har varit mer än givmilda och vi avslutar nu detta på en bra grund! Och för att inte ses som giriga eller att folk ska börja undra vad resten av pengarna ska gå till!
  Nu hoppas vi bara att Sångarn återhämtar sig tillräckligt för att få se vad vi gjort för honom! (Då hoppas jag att han har läkare jämte sig för han kommer hamna i chocktillstånd)
  skämt å sido.
  Vi älskar er över molnen!
  TACK
  // Karl & Frida”

 3. ul skriver:

  Fruktansvärt! och samtidigt något som får en att tänka till. så fantastiskt att vi som bor i Sverige aldrig behöver betala för sjukhusvård! Utan att tänka på att försäkringen måste vara betald. Så viktigt när man bosätter sig utomlands att se över sina försäkringar…. för det är långt ifrån alla länder som har det som Sverige för sina invånare. (sen vet jag att kommer det en turist hit så är det ju samma som gäller, ingen gratis sjukvård utan det får ju deras försäkring ta) Därmed inte sagt att han i det här fallet ”får skylla sig själv” och att man inte kan hjälpa till. Men med en försäkring hade det ju varit mycket enklare inbillar jag mig.

 4. Ulrika skriver:

  Men vad har hänt? Är det jag som är blind eller står det på fb-sidan?

 5. gnutten skriver:

  Tack fina vackra Mona för ditt stora hjärta. Många bäckar små….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..