En ny demopatient till Jenny

… men denna gång vill hon ha en man som svettas.

7081004575_7ac79b0fce_b

Hehe, så roligt ska vi inte ha det.

 

Nä, det hon vill närmare bestämt en man med handsvett. Kan vi skaka fram en sån till henne månntro? Skulle det skita sig så går det bra med en kvinna också.

 

Alltså, Jenny på ArtFace är som ett Kinderegg. Varje gång vi ses så berättar hon något nytt man kan göra med injektioner.

 

Vad är Azzalure, Botulinium Toxin?

Det är ett väldokumenterat läkemedel som används både i medicinskt och estetiskt syfte. Det är ett naturligt förekommande protein, producerad av en bakterie som heter Clostridium botulinum. 

När toxinet injiceras i huden så påverkar det i detta fall svettskörtlarna så att svettproduktionen minskar. Ca 90 % blir nöjda efter en behandling med toxin och de flesta behöver behandling 2 ggr/år.

Maila henne på jenny@artface.se och som vanligt betalar man inget när man är en demopatient.

 1. Vilken läckerbit! Där killade det till i magen! ?
  Botox kan hjälpa för en del otrevliga åkommor. Forskning pågår för att lindra svår migrän. Dock finns det personer, som fått behandling av olika orsaker och utvecklat överkänslighet. Bra när det fungerar, men det finns risker med allt.

 2. Jag är en stor fan av dig och din blogg- läser dina inlägg med stort nöje 🙂 Men jag blir lite fundersam när man invändningsfritt kan göra reklam för botox och botuliner. Må så vara att botuliner är naturligt förekommande, producerat av denne lömske lille rackare botulinbakterien, även kallad korvförgiftningsbakterien, men det är också så att botulintoxinet är det giftigaste toxin man känner till. Jag tycker att det bär respekt med sig och jag skulle vilja veta hur mycket forskning kring biefekter och biverkningar som finns kring detta innan jag lät någon injicera det på mig. Jag vill inte på något vis förarga dig ellerså ,bara antyda att medaljen måhända har en baksida

  1. Ingela skriver:

   Själv är jag lycklig över att giftet kan användas till att begränsa mina svettningar. För oss som lider av hyperhidros är detta gift en livskvalitet som får oss att fungera normalt i vardagen. Den Jenny söker har säkert hyperhidros med handsvett som begränsar vardagen med att inte ha vanligt grepp att kunna hålla i penna och papper, att inte våga skaka hand med andra personer eller t.o.m har svårt att köra bil eftersom händerna är blöta. Hade vi haft ett säkrare val så hade vi tagit det före behandling med ett nervgift flera gånger per år men de flesta av oss har redan absorberat så mycket aluminium i jakten på svetsningarna att nervgiftet helt plötsligt låter som en bra idé. Hyperhidros är omöjligt att förklara för någon som inte själv lider av det…

   1. Mona skriver:

    Amen to that!

    1. Min avsikt var inte att förminska det lidandet, jag bara undrade om dessa behandlingar och botoxbehandlingar bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet.

     1. Ingela skriver:

      Kolla hemsidan Svettmottagningen och vad läkaren Carl Swartling arbetar med. Det är också han som hjälper oss patienter med tillgång till samma behandling i Oslo och Köpenhamn när vi fick problem med att få behandling genom Landstinget och istället får söka förhandsbesked av Försäkringskassan för utlandsvård flera gånger om året. Några av oss har genomgått behandling genom att bränna av nerver vid ryggraden (en mindre trevlig operation som Socialstyrelsen senare förbjöd pga. att vissa patienter dog på operationsbordet och andra fick kraftiga men av operationen). Att behandligen är beprövad råder det ingen tvekan även om det för många av oss som redan gått igenom några otäckta erfarenheter från tidigare behandling för hyperhidros inte längre spelar någon roll. Att flyga till Köpenhamn ett par gånger per år (resan får vi betala själva), ta tåget två stationer, få behandling (betald av Försäkringskassan) i 40 minuter och sedan flyga hem ett par timmar senare och sedan upptäcka att jag går från rinnande blöt till helt torr två dagar senare är liksom något som inte går att beskriva känslan av. Vetenskap eller inte 🙂

 3. Monica skriver:

  Hej,
  Vet att du skrev om att ni köpt studsmatta till dottern. Är ni nöjda? Vi måste köpa ny. Du kanske kan ordna rabatt där ni köpte er ”blink blink”. Följer inte många bloggar, men din är en av få. Ta hand om dig. Hoppas du snart är hel igen.

 4. Katta skriver:

  OH la la ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..