ANNONS

När man spenderar en heldag på akuten

/

Jag råkade bryta ett revben i förra veckan. Ont som fan men har överlevt så länge jag tagit det lugnt och gett fasen i att böja mig ned, hosta, andas djupt … eller fisa.

Natten till igår vaknar jag med en smärta som är fullständigt överjeflig. Hur jag än låg så var värken fruktansvärd. Så illa att jag grinade som en 4-åring. Maken vaknar och försöker trösta. Smärtan tilltar på morgonen och jag börjar misstänka att det inte alls är fråga om något trasigt revben. Har nämligen ont i ena bröstet och det trycker på något så vansinnigt ända bak i ryggen. Inser att läget är ohållbart och åker in akut till St Göran efter frukosten.

Får glida före alla i väntrummet och in i akutdelen.

IMG_4583 (1)

Säger bara: ATT de står ut. Hela akuten håller på att byggas om, det borras och hamras non stop. Folk ligger i korridorer och det är allmänt kaos. Men, personalen ler och är supertrevlig.

Ganska omgående får jag ett rum där jag och mina Ullareds-strumpor väntade in EKG-maskinen. 

IMG_4585
Jag tillbringar 6 timmar där. Först EKG, allt var bra. Sen ultraljud och då blev det jobbig stämning ett tag. Läkaren höll på i gott och väl en halvtimme. Pratade glatt de första 25 minutrarna, men sedan blev han tyst. Och jag blev svettig som fan. Efter ytterligare 5 minuter säger han till kollegan: ”vi tar in henne på lungröntgen”. 

Hej Cancer, tänker jag direkt. Kan inte påstå att jag var överdrivet kaxig just då. Helt rödgråten och svullen efter att ha grinat halva natten. 

IMG_4588

De tar prover och jag får vänta ytterligare en timme innan jag kan röntgas. Har sinnessjukt svårt att ligga på höger sida, så svårt att jag på riktigt håller på att svimma. Personalen gör allt de kan för att det ska gå fort och till slut är de klara.

Tillbaka till rummet där min mamma och 24-åringen väntar. De hade med sig smörgåsar eftersom jag höll på att dö hungerdöden. Trodde att det skulle finnas någon mack-automat, eller nåt, men icke. Det enda jag var jefligt noga med att få med hemifrån var mitt knark.

IMG_4590
Någon timme senare kommer läkaren in. Ingen cancer. Däremot ett jefligt ledset revben. ”Du kommer ha rätt mycket smärta de närmaste dagarna, sedan avtar den lite. Dock kommer det ta några veckor innan du är okej igen. Hem och ta det lugnt i en vecka.”

Herregud så lättad jag blev.

Järnet till jobbet för att hämta Nisse.

IMG_4592

Har fortfarande grymt ont men hej och hå så lycklig.

Lite jobbigt bara att jag måste vara hemma och ta det lugnt i en vecka.

JÄTTEJOBBIGT

Not.

33
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00