ANNONS

Det måste man ju fira

/

Idag är det exakt fem år sedan jag gick från att vara tjock till att nu vara ”normal”.

547566649

Gastric Bypass och minus 43 kilo. Halleluja. Har dessvärre inga kort på mig som tjock eftersom jag hade svart bälte i att undvika kameror.

Jag har inte ångrat mig en enda sekund och jag är SÅ glad över att jag lyckats övertala/inspirera så många av er och några av mina privata vänner! Det är det bästa jag någonsin har gjort, efter att ha fött barn och varit i Guatemala och försett fattiga med glasögon. Lätt.

IMG_1933
IMG_4209

Just nu är jag extra glad eftersom jag har tjatat hål i huvudet på min f d granne, som nu bor några hundra meter bort, i 5 år om denna operation men hon har hela tiden sagt: ”nä, jag fixar det här själv” och så kör hon 18 vändor till med allehanda bantningskurer. Fifan, jag har verkligen, verkligen tjatat på henne.

21 mars opereras hon. Jag är så himla glad för hennes skull eftersom jag vet vilket fantastiskt liv hon kommer få.

Och nä, ser inte ned på tjocka människor men då hoppas jag att man är en lycklig tjockis. Det är få som är det och först när man är över på ”andra sidan” fattar man den enorma livskvaliteten en GBP-operation innebär. Om inte annat hur jefla nedvärderad man blir som människa bara för att man råkar vara lite rund. Herregud vilken skillnad det är på bemötande, vilket är sorgligt. Jag har g i v e t v i s full respekt för de som väljer att inte göra något alls, eller gå andra vägar. Och ja, det är en riskfylld operation, men som min kirurg sa: ”det är överlägset mer riskfyllt att vara tjock!”  Och yes, denna operation passar inte alla, men den passade mig.

Amen to that.

78
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00