ANNONS

Vilken jäääääävla skitdag jag hade igår

/

Jag skulle ju egentligen vara i Norge igår men saker och ting kom emellan och jag fick flyga hem lite akut.

Gårdagen börjar med att Nisse väcker mig 08.40. Sweet Lord, halva dagen hade ju gått. In i duschen och ut med honom. Hinner runt hörnan innan jag trampar rakt i en hög med hundskit. Svär så högt att till och med Nisse reagerar. Jefla hundägare som inte plockar upp efter sig.

Kommer till jobbet, tar hissen upp och under tiden trasslar Nisse in mig i sitt koppel. Hissen stannar, jag öppnar dörren samtidigt som jag böjer mig ned för att trassla mig ur kopplet. Råkar släppa dörren och får hissdörrsjääääveln i huvudet. Svär igen.

In på kontoret. Alla är lediga eller bortresta. Inga problem, jag såg fram emot en lugn dag utan att bli störd. Går fram till vattenkokaren och ska sätta på en kanna. Råkar stöta i Nisses vattenskål, som välter över hans skål med mat. Geggamoja. Jättebra. Svär igen.

Har fortfarande ytterkläderna på mig när maken ringer från mässan i Norge och vill att jag ska fixa något. Typ nu. Jag blir irriterad och stressad. Fixar det som ska fixas. Nisse skäller som en babian. Jag blir irro eftersom han precis varit ute och kissat. Kollegan från vårt kontor i Borås ringer och behöver hjälp med en sak. Jag har fortfarande inte fått av mig jackan eller satt igång min dator. Löser problemet. Hämtar tevattnet, som nu blivit kallt. Sur och svär. Disk som inte blivit diskad. Ännu surare. Tar av mig jackan och packar ordrar. Ska skriva ut fraktsedlar, vilket jag aldrig brukar göra så jag har problem att få till det. Svär som f-n.

Hungrig men hinner inte äta. Det här med att börja röja på kontoret och få lite ordning tills vår nyanställda börjar på måndag skiter sig totalt. Maken ringer igen och ber mig lösa några andra saker. Han kvittrar som en jefla kanariefågel. Det gör inte jag.

När alla fysiska måsten är gjorde sätter jag mig tillrätta framför min dator men Nisse i knät. Telefonen ringer och när jag ska sträcka mig efter den välter jag min Coca Cola Zero över datorn. HÄLLVÄTTÄ som jag svor. Är tvungen att svara och då det är en kund håller jag god min samtidigt som jag ser Colan flyta omkring på tangentbordet. Avslutar så fort det bara går, kutar ut i köket. Disktrasan är borta och hushållspappret är slut. In på toa och hämta papper, kutar in på mitt rum och torkar upp. Svär som fan.

Då kommer Schenker och ska hämta alla paket. Vi har kod i lasthissen så att inga obehöriga ska ta sig in, varför chaufförerna alltid väntar på lastkajen. Jag kör in två pallar med stora paket samt en vagn med en massa mindre paket. Rullar ut på lastkajen, svänger lite oförsiktigt med palldragaren och välter hela ena pallen. JÄTTEBRA. Samtidigt står chauffören, som är ny på jobbet, och pratar i telefon och är uppenbarligen för upptagen för att hjälpa till. Jag lyckas få upp den stora lådan som har vält och kan andas ut. Tills pallen råkar stöta till vagnen med småpaket. Den rullar ut över kajkanten och välter ned på marken. Som är en lervälling pga plusgrader. 8 paket sprids ut i sörjan. Chauffören pratar fortfarande i sin jefla mobiltelefon. Jag går ned för trappen och plockar upp paketen. Lämnar över allt till chauffören som viskar ett ”tacksåmicket” och sedan åker jag upp igen. Då ringer maken och frågar hur det är. Jag får ett raserianfall och säger att JAG SKITER I DET HÄR JÄVLA FÖRETAGET OCH ÅKER HEM NU!

Sen packade jag ihop Cola-datorn, Nisse och åkte hem till f d grannen som flyttat några hundra meter bort. Hon har en hund i samma ålder som Nisse och de är världens bästa kompisar. Tänkte att Nisse åtminstone skulle få en rolig dag. Drack te och lugnade ner mig några grader innan jag åkte hem.

Vi har två entréer hemma. En normal och en köksingång. Jag går alltid köksvägen eftersom den dörren ligger närmast garageuppfarten. Och för att jag är lat. Nu ställde jag bilen på gatan och går in genom huvudentrén. Eller ja, genom grinden först. Det har snöregnat halva dagen och sedan börjat frysa på. Givetjeflavis halkar jag på en isfläck och slår i svanskotan så att den åker upp och ut genom näsan. Fifan så ont det gjorde. Fifan som jag svor. Min mockajacka blir helt geggig och jag ger upp.

Kommer in i köket och ser att månadens Glossybox har kommit. Noterar att någon annan i huset också upptäckt den. Som vanligt blir jag av med hälften av innehållet innan jag ens har öppnat boxen.

IMG_3700

Natten till i förrgår lyckas jag sova 4 timmar så nu går jag raka vägen in i köket, trycker i mig lite smågodis (ni som vet att jag är gastric bypass-opererad vet att jag somnar av socker) går ut i vardagsrummet, sätter på tv:n, drar fram en filt, lägger mig ner och toksomnar. I 1,5 timme.

Vaknar och hoppas att det är en ny dag. Det var det givetvis inte. Vägrar att lyfta på röven förrän det är dags att åka och hämta talibanen på dansskolan vid 20-tiden. Skolan har ordnat en smink- och hårkurs för de som tävlingsdansar.

IMG_3703
Där träffar jag en annan tävlingsmamma som är Sveriges bästa sömmerska när det kommer till tävlingsdräkter. Hon har två döttrar som tävlar men den ena har bestämt sig för att pausa och kommer således inte att använda sin splitternya tävlingsdräkt. Ähum: heter det splitter nya, eller splitternya?
IMG_3704
Jag fick plötsligt svårt att andas. Hade den varit ett par storlekar större så vetefan om inte jag hade börjat tävlingsdansa myself! Alla dessa stenar har Ylwa sytt/satt fast för hand. Sjukt tidskrävande. 
IMG_3705
Hon är som sagt grym och talibanen blev eld och lågor. Det är bara ett problem, hon måste upp på silvernivå för att få ha bling på sin tävlingsdräkt. I den här sporten tävlar man om ”prickar”. Hon är i bronsklass och har en prick, men det krävs två för att gå upp i silver. I hennes åldersgrupp är det dessvärre e x t r e m t många som tävlar i Sverige varför chansen till en prick är minimal, men hon kämpar på. Sådana här dräkter kostar shitloads med pengar så jag får nog börja med lite kampanjer här i bloggen, host host…
IMG_3710
IMG_3707
Hoppar in i bilen men stannar vid affären för att handla frukost. Först på väg ut därifrån noterar jag mina fötter. 
IMG_3702
Tossor som satt kvar från dansskolan. Orkade inte ens svära.

Åker hem, ut med Nisse, nattar taliban, äter avokadomacka och dricker te. Tänder ett ljus med favoritdoft.

IMG_3693

…. och bestämmer mig för att torsdagen den 28 januari kan dra åt helvitti.

Idag fredag. Den som ringer mig gör det på eget bevåg.

Just saying.

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00