Lucka nummer 14 – Här var det mask

numbers24 2

När vi köpte Hemslöjdsprodukter för nästan 6 år sedan gick vi igenom sortimentet. HSP, som vi kallar företaget internt, är främst inriktat på smide. Vi producerar egendesignade smideskronor, ljusstakar, skohorn and you name it.

 

Bland produkterna fanns även keramikdjur. Så fort vi skrivet under köpeavtalet sa jag till maken att vi nog skulle rensa lite bland alla grejer. Typ ta bort skitfula keramikdjur. Det tyckte maken också. Tills han tittade på försäljningsstatistiken. Ujuj, dessa svensktillverkade keramikfigurer visade sig sälja utav helvitti. ”Här tas ingenting bort!” sa maken … och jag fick stå ut.

 

Problemet är att jag med åren har börjat tycka att dom är lite småsöta. Mest för att varje djur har egna personliga uttryck. Inget är det andra likt. Dom är som sagt tillverkade av en svensk keramiker, Uwe Sievert. Han är över 70 år och vi börjar bli småstressade över framtiden eftersom alla hans keramik säljer sinnessjukt bra.

 

Nu har jag plockat ut några av hans julfigurer och satt ett bra pris på dom. Du hittar dom under kategorin jul, HÄR!

Pussmun jul
 
Julmask
Julmask

 1. Sara skriver:

  Skulle inte Nittsjötomtarna levereras förra veckan? Inte sett till nåt paket än…

  1. Stämmer bra, nästan alla har fått men vi fick shitloads med fler ordrar än vi trodde så idag kommer en ny leverans…f’låt!

   1. Sara skriver:

    Ok – då vet jag att de är på g iaf. Tänkte om det var tancan:en som drog ut på det =)

  1. Maria skriver:

   Blääääää! Vill sätta en varning för att följa länken som Eb lagt in, de bilderna var det äckligaste jag sett på länge!

   1. Nina skriver:

    Håller med Maria! Rena chockbilderna!! Höll på att spy upp morronmackan. Är de riktiga bilder, verkligen?? Som sagt!! VARNING att följa den länken!!!!

    1. Eb skriver:

     Förlåt… Trypofobi är inget man har, det är något man får genom att googla det, hehe.
     De flesta bilderna är montage av kroppar och lotusfrökapslar, men själva fobin är att man känner obehag inför många (och gärna oregelbundna) hål. Igelkottarna i keramik har hål över hela ryggen, därav min koppling till trypofobi.

 2. sandra skriver:

  Men jag kom precis på att jag glömde tacka dig för paketet som jag hämtade ut!
  Den där masken med pussmun som du skickat med min groda var den sötaste jag någonsin sett!
  Jag älskar den och kan råda ALLA att köpa en egen.
  Grodan var också fin men masken.. =)
  Min sambo (som avskyr) prylar gillar den också.
  Den blev som en i familjen direkt.
  Supertack tack dig!

 3. Är du inne på liknelser nu?? Sir Väs ska påminna om storleken på makens??? Annars vet i katten hur jag ska få in honom? Och om man tar råttorna för möss och bara en så är det väl mus som mus eller? Och grodorna faller ur mun mest hela tiden?

 4. Du, dom där grodorna… Hur stor är en stor, och hur liten är en liten? 🙂

   1. Kollade så klart innan jag frågade – står mått på alla andra krypen… 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..