ANNONS

När man blir lite syrak

/

Att ligga hemma fastklistrad vid toaletten med Vinterkräk/bajs-sjukan är inget jag rekommenderar någon. Man kan säga att humöret inte blir på topp. Har inte tid att ligga i horisontalläge.

Fick en sur kommentar igår om att det är för mycket reklam och att ”vem som helst fattar att du bara bloggar för pengar”.  Blev sjukt irriterad eftersom den personen u p p e n b a r l i g e n har noll koll.

Jag har ett jefla humör. Dock försöker jag undvika det här i bloggen även om det ett par gånger har brunnit så svårt i peruken att jag inte kunnat hålla mig från att skriva inlägg jag senare ångrat. Får väl se om det blir så nu också.

Nu ska jag förklara det här med reklam i bloggen för SISTA gången:

NEJ, jag bloggar inte bara för pengar. Herregud, de timmar jag lägger ned här inne skulle jag kunna bli rik på att jobba istället. Jag bloggar I FÖRSTA HAND för att det med åren har givit mig så mycket, framför allt nära vänner och väldigt, v ä l d i g t många möten med er läsare, som betyder extremt mycket för mig. Dock är det ganska trevligt att få betalt för reklam jag kan stå för och det tänker jag inte förneka. Kommer dock alltid att vara mycket restriktiv med v a d jag gör reklam för.

Vi har 550 kvm på jobbet. För några år sedan fick vi låna grannlokalen på 500 kvm av hyresvärden. Meningen var att vi skulle låna ett rum där inne på typ 20 kvm. Problemet är att vi har vuxit och nu är alla 500 kvm full utnyttjade. För ett par månader sedan varskodde värden oss om att lokalen ska genomgå en totalrenovering och göras om till kontor. Vi fick lite lätt panik.

Jag ska alltså få in 500 kvm på våra egna 550. Som redan är proppade. Före årsskiftet. I 4-5 år har vi dessutom haft en jul-pop-up-butik i en av Stockholms gallerior. Förra året i två av dom. Vi säljer SHITLOADS med grejer då. I år orkade jag inte. Det tar mycket på krafterna plus att vi ökade försäljningen till våra butiker med nästan 100% på mässan i augusti = hela hösten-vintern fram till jul skulle gå åt till att packa ordrar. Vilket vi alltså gör nu.

Kvar är problemet med lokalen. Kommer på snilleblixten att istället fixa en julkalender i bloggen där jag kan sälja grejer till bra priser (till och med billigare än i pop up:en ) och det blir ju givetvis ansträngande för er som inte gillar reklam. En lucka om dagen i 24 dagar. Skitjobbigt.

Dessutom får jag många förfrågningar om samarbeten. Säger nej till det mesta men ibland kan jag inte låta bli. Dels för att det är bra pengar, men framför allt för att det är bra produkter. Just denna tid på året är det extra mycket förfrågningar.

Ni som har hängt här i några år vet dessutom att oktober-november-december är mina absolut jefligaste månader när det kommer till arbete. Det finns helt enkelt ingen tid över till roliga inlägg eftersom vi måste ha intäkterna från det vi säljer och jag därmed måste koncentrera mig på jobbet i första hand. Vi är ett skitlitet företag och det kostar pengar att växa. Vi kämpar som grisar men från och med 2016 ser vi äntligen en liten sol.

Så här kommer det vara framöver. Det är bara gilla läget och scrolla. Eller lägga av att läsa.

Och det finns INGEN bloggare på den här nivån, och högre, som lägger ned så mycket tid på sina bloggar i ideellt syfte. Inte en käft. De största inom det här har det som ett heltidsjobb. Det har inte jag. Och kommer mest troligt aldrig att ha.

Jag behöver i n t e kommentarer som att det är för mycket reklam. Jag vet exakt vad jag gör och man kan inte vara omtyckt av alla människor, även om jag skulle vilja det. En del vinner man, andra förlorar man. Tough shit, men så är läget.

Med vänlig hälsning

Vaknat på fel sida och ont i röven

62
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@MonasUniversum
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00