En dag i inspirationens tecken och tjackpundarfnasklookalike

Hade egentligen inte alls tid men gårdagen spenderades på Stockholms Konserthus. Närmare bestämt med Stora Inspirationsdagen. Ett event som går av stapeln två gånger om året, om jag fattat det rätt. Ett gäng etablerade inspiratörer såsom Fredrik Lindström, Elaine Eksvärd, Hans Rosling och Lisa Ekström (och så någon dansk snubbe jag aldrig hört talas om). Konferencier var Sarah Dawn Finer, som var superbra. 

IMG_1445
Konserthuset var PACKAT med åhörare, 1500 st.
IMG_1472
Först ut var Fredrik Lindström. Alltså. Han är bra, men jag blir superstressad av att han pratar så fort. Tycker han passar bättre på tv om jag ska vara ärlig.
IMG_1452
Hade lite svårt att fokusera på vad han sa när jag upptäckte hans fötter. Eller ja, s t o r l e k e n på dom. Sweet Lord vad stora och det har man ju hört vad det betyder minsann.
IMG_1457
Efter honom kom Lisa Ekström. Har aldrig hört talas om henne men FIFAN så bra hon var. F.d höjdarchääf på SAS men jobbar sedan många år med ledarskapsutveckling och håller föredrag. Henne måste jag verkligen lyssna på fler gånger.
IMG_1462
Dagens överraskning stod Elaine Eksvärd för. Jag har bara sett henne i några tv-intervjuer och hon har aldrig fallit mig på läppen. Tills jag fick se henne in action igår. My God så bra hon var och vilken utstrålning! 
IMG_1469
Efter henne kom en dansk som jag tröttnade på efter en kvart.

 

Desto roligare var däremot nästa gäst, som jag heller aldrig hört talas om tidigare: Klas Hallberg. H e r  r e g u d som jag skrattade. Han har tydligen varit i svängen i 20 år men jag har uppenbarligen missat honom.

Klashallberg2010

Sist, och den alla givetvis såg fram emot, var Hans Rosling. Vilken man! Jag som verkligen hatar siffror önskar att jag hade haft honom som mattelärare för jäklar så bra han förklarar statistik och annat som har med siffror att göra. Hans berättade även att år 2100 så kommer det i Europa finnas 1 miljard människor och likaså i USA.

IMG_1483
… medan det i Asien kommer öka från 4 till 5 miljarder och i Afrika ökar från 1 till 4 miljoner! ”Så det är nog läge att bli lite trevligare mot afrikaner och asiater!” var hans slutsats.

 

16.20 var dagen över och jag kastade mig i bilen för att fixa med lite grejer inför helgens dansuppvisningar. Turbo in på Åhléns och köpa hårfärg. Letade efter brun färg, hittade rätt hylla, greppade ett paket, betalade och drog. Järnet till St Jacobis i Vällingby där vi kommer husera hela helgen. Lastade ur bilen med alla grejer vi ska ha i cafeterian, fixade till borden tillsammans med den andra dansmamman som är min campadre.

 

In i aulan där alla tjejer övade. Om ni som bor i Stockholm och har möjlighet, så KOM och titta för jösses så bra dom är! 100 kr/biljett. Jag står i kassan och tar betalt.

 

Turbo förbi Max för att hämta upp kvällens gourmetmiddag, vidare hem, äta, blanda färg, gegga i håret.

 

30 minuter senare står jag böjd över badkaret, sköljer ur håret och får en hjärtinfarkt när jag öppnar ögonen och tittar ned i vattnet. Hela badkaret är RÖTT! Någon idiot hade uppenbarligen ställt in en röd färg bland de bruna. Jag tvättade, och tvättade … och tvättade. Sjukt sur. Röd kan jag vara på våren sommaren men inte på vintern. Nu ser jag ut som en övervintrad tjackpundare. Och inte får jag använda brun utan sol så länge jag går på behandling hos Jenny.

IMG_1486
Trodde att det skulle se bättre ut idag när håret torkat men icke.
IMG_1489
Det blir en bra helg här känner jag. Nu till Trädgårdshallarna och hämta flera hundra rosor. Kom just precis på att det kanske vore bra om jag hade något att förvara dom i också.

 

HÄLLVÄTTÄÄÄÄ!

 1. Luttan skriver:

  Hon Lisa, heter hennes företag Kamoja eller liknande?

 2. P skriver:

  En miljard vadå??
  Jo jag fattar, men du stressar dig igenom väldigt mycket nu va?
  Prioritera lite kanske?

  1. Mona skriver:

   Eller så skrier man ”människor” men glömmer att trycka på uppdatera!=))

 3. Ragdoll skriver:

  Jag tyckte det blev skitsnyggt!

 4. T skriver:

  Tror knappast det kommer finnas 1 miljard per europeiskt land. Däremot menade han nog 1 miljard i hela Europa.
  Och det var värst att afrikanerna nästan är utrotade. Bra att de hinner växa till sig till hela 4 miljoner. 😛

  1. Mona skriver:

   Haha, jag vet, det var jag som hade bråttom!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..