ANNONS

Torsdagsfilosofi

/

Augusti till februari är vår jobbigaste period på kontoret. Då har vi sjukt mycket att göra. Och det är ju kul. Dock känner jag att det är roligare och roligare att jobba direkt med konsumenter. Vår huvudsyssla är grossistverksamhet inom heminredning. Vi säljer alltså till butiker.

Ju mer jag lär känna er och ju mer gehör jag får för saker och ting jag frågar er till råds om, desto roligare är det att göra business direkt med er. Jag frågar om en vara är bra eller anus, ni svarar och jag gör alltid som majoriteten av er säger när det gäller inköp av varor. Maken blir ibland skitförbannad eftersom han har sina egna bestämda åsikter om vissa saker, men han får ALLTID ge sig när det kommer till er. Det är ni som lär mig vad marknaden vill  ha, vilket jag är sjukt tacksam över. Försöker dela med mig så gott det går i form av att sälja billigare, eller ha kampanjer. Vi håller på att bygga upp företaget, vilket tar en evinnerlig tid och kräver mycket pengar. Varje korvöre som blir över går till återinvestering. (Mina shoppingstunder myglar jag med så att maken inte ska märka.) Det kostar otroliga pengar för ett företag att expandera. Bara våra mässor två gånger om året kostar närmare en halv miljon. Sinnesjukt dyrt men än så länge nödvändigt för att växa. Tyvärr.

Sakta går det, men åt rätt håll. Under flera år har vi gått på nit efter nit, blivit blåsta av människor, gjort felinvesteringar, haft taskiga marknadsbedömningar, varit osams om och med f d kompanjoner … och så vidare. Jag har alltid hållit en stor distans till de viktiga, avgörande och många gånger felaktiga beslut som maken tagit genom åren eftersom jag varit fullkomligt ointresserad att vara med på ledningsnivå. Men, sedan en tid tillbaka har jag involverat mig mer och mer. För att jag inser att han inte alltid har rätt …

En liten knöl kvar på vägen, men den är borta under 2016 och vi känner att vi äntligen är på rätt väg.

 

Jag har inte berättat det för er tidigare men för några månader sedan köpte vi en ny verksamhet. En hemsida med klockor, Klocknet.se. En helt främmande bransch för oss, men väldigt rolig. (Ska se till att få en direktlänk dit här uppe i menyn.) Just nu jobbar vi för att få in flera märken och de är på ingång. Klockbranschen är mycket speciell. 90% av de hemsidor som t ex säljer Michael Kors- och Marc Jacobs-klockor, är inte auktoriserade av dom själva. Det vill säga: de hemsidorna köper dessa märkesklockor ”svart”.

Vi skulle kunna göra samma sak, men har valt att vara 100% seriösa. Vi tror att det lönar sig i längden, även om det är tufft i början. Drömmen var först att få in Rolex men det visade sig att man måste vara en fysisk urbutik/urmakare för att få sälja dom. Vilket jag i och för sig kan förstå. Hur som, det är en väldigt rolig ny bransch för oss och jag ser fram emot utvecklingen där. Ska se till att vi har lite kampanjer där för er, även om leverantörerna är extremt restriktiva med sånt.

När jag blir rik ska jag b a r a jobba med välgörenhet. Alltså, då behöver jag ingen inkomst för att kunna jobba med olika projekt på heltid. Det är mitt mål. Då är det min tur att ge tillbaka.

Tack för att ni finns. Ni lär mig så mycket och en dag ska jag berätta hela min historia för er. Nu till jobbet!

IMG_1305

23
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00