När man lär gamla hästar sitta

Nu blir det reklam.

 

När jag var liten gick jag som alla andra till tandläkaren. Dessvärre hamnade jag hos någon som inte skulle jobba med barn över huvud taget för kärringen såg till att jag fick en kraftig tandläkarskräck som skulle hålla i sig ända fram tills jag var strax över 20. Då träffade jag min nuvarande tandläkare, som med hjälp av avslappningshypnos fick mig att släppa skräcken. Vid den tidpunkten hade jag hela munnen full av hål och hon hade att göra under några år framöver. Sedan dess är jag manisk med att sköta tänderna. Fuskar med tandtråd men sjukt noga med att borsta. Jämt. Är livrädd för hål och tandsten.

 

Min tandläkare var också den som introducerade mig för eltandborsten. Jag har genom åren testat en del men det finns bara ett märke som är bäst, vilket ni som läst mig länge vet att jag tycker. Oral-B. The one and only.Testade ett annat märke för några år sedan men nä, inte bra.

 

Jag är gift. Vi har hängt ihop i typ 18 år. Eller nåt. The love of my life. Min käre man har många kvaliteter. Och en del egenskaper som suger. Och så är han slarvig. Som f-n. Bland annat med sina tänder. Han borstar dom en gång om dagen. Äcklo. Det konstiga är att han aldrig har hål. Däremot tandsten.

 

För något år sedan var jag på en pressfrukost där Oral-B presenterade sin senaste produkt. En tandborste som man kunde koppla till en app i telefonen. Där kunde man se när man borstade tänder senast, hur länge och en massa annat roligt lulllull. Bland annat ”säger” den till om man borstar för hårt. Och även när det är dags att byta ”ställning”. Den pulserar och roterar för att ta bort upp till 100% mer plack jämfört med en manuell borste. Och så har den flera borstar för olika ändamål med tillhörande ”väska”.

IMG_0111

Plus ett bra reseetui. Me like a lot. Jag blev toksåld. Genom åren har jag konstaterat att, visst, en bra eltandborste är dyr, men jag spar in det på att jag slipper tandsten. Har inte haft tandsten på hundra år och det är e n b a r t tack vare min tandborste.

 

Hur som. Jag tjatar jämt på maken att han måste börja sköta sina tänder men icke. Han går och lägger sig varje kväll utan att borsta. Kan kanske bero på att han somnar på soffan, vaknar mitt i natten och stapplar upp till sängen.

 

Idag är det Fars Dag. Jag har en man som är omöjlig att tillfredsställa när det kommer till presenter. Även om det är talibanen som är den officiella givaren just idag. För någon månad sedan ingick jag ett samarbete med Oral-B. Detta då de nu kommit med uppföljaren till min tandborste.

Oral-B-(Braun)-Pro-7000
Denna variant har ett ännu snyggare etui! (Jag är en sucker för förvaring, en gammal åkomma…)

 

Meningen var att jag själv skulle ha den och samtidigt även låta talibanen få en. Med mina erfarenheter som barn är jag helnojig med att hon måste sköta sina tänder. Hon ska dessutom få tandställning inom kort varför den här tandborsten är perfekt då den även har en tandställningsfunktion.

 

Fick en idé: eltandborste de lux, mobilapp med roliga inställningar … det kan ju inte bli en bättre present till maken! Alla män gillar ju tekniska prylar. Alltså kan det inte gå fel. Jag ser dock fram emot hans min när han öppnar paketet.

 

Det enda klagomålet jag har är att appen inte kan skrika makens namn på kvällarna men kanske kan skicka in önskan om det, hehe.

 

Jag tänker göra en uppföljning på det här och då även tävla ut en borste till er. Kan det vara något?!

 1. Sara skriver:

  Åh vad jag skulle vilja ha en sån. Skulle nog kunna göra vad som helst. Har suktat i flera år men pengarna man får när man är arbetslös och sjukskriven räcker ju inte ens till mat, ännu mindre en tandborste. ? Mina stackars små tänder skulle jubla högt!

 2. Mona har inte sagt hur den ska tävlas ut – jag hade det bara som förslag. Och absolut, been there done that! Ensamstånde med låg inkomst, ja inte tusan lägger man pengar på tandläkarbesök. Det gjorde inte jag ialf. Det finns dom som inte har råd att gå till tandläkaren, och så har vi dom som har lagt helt sjuka summor på tandläkarvård. Själv började jag gå till Narkoskliniken (Sthlm) när gränsen var nådd, men rädslan var för hög, men hade det bättre ställt och klarade av kostnaderna. Önskar alla som behövde fick en sån där racer-borste!

 3. Jag tror jag hade börjat storgrina om jag vann en sån. Jag är en 32-årig tjej med tandlossningsproblem pga bland annat tandsten. Jag har än så länge inte tappat någon tand men tandbenet har dragit sig tillbaka och flera tänder är ganska lösa.
  Det är min största skräck, tänk om jag tappar tänderna när jag bara är 32!
  Så snälla snälla ni som ännu inte har problem, var noga med både tandborste, mellanrumsborstar och besök hos tandhygienist! För det är verkligen inte roligt att ens behöva tveka på om man vågar äta ett äpple eller om framtänderna då stannar kvar i det.

 4. MissK skriver:

  Själv har jag än idag tandläkarskräck o inte vart hos käftis på x-antal år trots att jag borde pga jag bitit av en hörna av en tand för x-antal årsen, så lär ju inte ha en chans o vinna eftersom jag inte har någon räkning att visa upp

 5. Vågar jag ens skriva att jag har en sådan fin tandborste men den ligger i en låda…jag blir så sjukt irriterad varje gång jag trycker för hårt då protesteras det och någon röd lampa lyser…. Jag vet att det är syftet..inte trycka..men jag gillar när det river till 😉
  Kram Jess

  1. Mona skriver:

   SKOJAR DU MED MIG?! Det är ju för fan helgerån! Skäms kvinna!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..