ANNONS

När man i n t e har en jultomte hemma i augusti

/

Vi har ju noterat att det droppar vatten i kökstaket varje gång vi duschar där uppe. Igår tog vi tag i saken och försäkringsbolaget skickade ut deras samarbetspartner för en okulär besiktning. En ytlig koll alltså.

Vi har ett väldigt stort badrum. Cirkus 12 kvm. Det byggde vi för ganska exakt 12 år sedan. Eller ja, en våtrumsfirma byggde det. Gjorde alla rätt man kunde men något har alltså hänt med åren.

IMG_7451
Säg hej till Bjarne.

IMG_7452
Han har ett företag som gör en himla massa saker. Bland annat jobb åt försäkringsbolaget IF.

IMG_7453
Bjarne är inte bara född samma år som jag han var dessutom jefligt trevlig. Och kunnig. Dock blir han inte utsedd till årets jultomte direkt eftersom han precis här meddelat mig att det dessvärre inte räcker med att duschen måste rivas … nä, HELA badrummet ryker …  ”…och den här processen lär väl ta ett halvår innan det är klart…” 

Inte bara badrummet ska rivas, även taket i köket. Sen ska väggar både på övervåning och undervåning undersökas då det är troligt att det runnit vatten där med. 

Nu ska bara IF godkänna det hela sen kör dom igång. Även om vårt badrum inte är så där jättegammalt i byggsammanhang så är det det när det kommer till försäkring. Så jefla klart. Alltså kommer vi få betala shitloads själva.

Fast, det värsta är nog att huset kommer se ut som om en orkan dragit igenom det under 6 månader. HerreGUUUD, jag som blir grinig och gnällig bara av smulor på diskbänken.

6 månader. S e x månader.

Plötsligt känns en hyreslägenhet inte helt fel.

Någon som vill byta?

26
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00