ANNONS

Älska hemma

/

Om det ösregnade härom dagen var det ingeting mot vad det gjorde igår när jag lämnade mässan. Tog tåget ut till flygplatsen. Det här med att inte komma i tid är inte min grej varför jag hade två timmar på mig innan planet hem skulle gå.

Passade på att gå igenom utbudet i butikerna och hittade ett par solglajjer to die for.

IMG_7430
Tur att sommaren är över nu för hur mycket det än kliade i plånboken var det inte läge att köpa dom.

Köpte lunch och planterade plattröven i en av flygplatsens obekväma stolar.

IMG_7433
Tittade på mobilen och såg att jag hade tillräckligt med batteri för att det skulle räcka hem. Eller ja, det var gränsfall men det var … nog … lugnt. På Gardemoen har dom inte prioriterat vägguttag direkt, tyvärr.

När två timmar hade passerat fick jag ett sms om att planet var 1 timme försenat. Great.

Älskar att lyssna på P3/P1-Dokumentär och förra året investerade jag i marknadens bästa hörlurar. De stänger ute allt ljud. ALLT. Det är bara jag och rösten som talar.

IMG_7362
Det var fullt vid gaten så jag satte mig på en annan. Pluggade i hörlurarna och försvann från jordens yta. Det var ren jefla flax att jag råkade titta på klockan efter ett tag och inser att planet skulle lyfta om en kvart. Kastar mig över till gaten och lyckas komma in eftersom jag hade råflax: någon på planet var tvungen att kliva av och därför var gaten fortfarande öppen …. fast den var stängd.

In i planet. Alla satt på sina platser och varenda centimeter av väskförvaringen ovanför alla säten var proppfulla. Fanns ingen plats över för min väska som makejefeln missat att beställa incheckning för men till slut reste sig en man och hjälpte mig att trycka in den. Kaptenen ber om ursäkt för den två timmar långa förseningen, som berott på att man varit tvungen att byta plan. Så bra. Då skulle vi förhoppningsvis inte krascha i alla fall.

50 minuter senare landade jag i ett 22-gradigt Stockholm. Vi ställer oss alltid på långtidsparkeringen och använder alltid mitt betalkort när vi kör igenom bommen eftersom jag åker hem före maken.

Står utanför Arlanda och väntar på bussen som ska ta mig till parkeringen. Då lägger mobilbatteriet av. Hann således inte logga in på mobilbanken för att kolla om jag hade pengar på kortet och om jag nu inte hade det så var jag tvungen att flytta över lite stålingar till kortet. Via telefonen. Får lite panik. Hur fan ska jag komma ut från parkeringen om jag inte kan betala?

Sätter mig i bilen och kör fram till automaten. Två bilar bakom. Stoppar in kortet. ”Medges ej”. Så bra. Har inget annat kort med mig förutom Espresso House och det funkar ju sådär i en parkeringsautomat. Bilen längst bak tutar. Jag lägger i backen och efter många om och men krånglar jag mig ur kön. Ställer bilen på sidan och funderar på om jag ska ramma bommen, eller bara ställa bilen och ta en taxi hem.

Då ser jag att maken lagt en laddkabel i ”lådan” mellan sätena. 10 minuter senare går telefonen igång och jag kan föra över pengar.

V a r f ö r händer sånt här bara mig?

Järnet hem till 24-åringen som passat Nisse i tre dagar. Man vet att man är torsk på en hund när man blir gladare av att träffa en fyrbent liten skit än sin älskade dotter, hehe!

Kom hem och möts av det här:

IMG_7434

Svårt att inte bli glad då. Jag måste ha hamnat fel på Glossybox’s lista för det är andra gången jag får vip-treatment. Men, det är ju inte som om jag tänker maila och klaga direkt, hehe! Victoria, som är Sverigechef, hade ett releaseparty tidigare i veckan, som jag tyvärr missade. Hon har förverkligat sin dröm med att släppa en egen sko-serie. Gissa om det sved: the Queen of Shoes stod i Norge och byggde monter då. Prutt.

Som vanligt en massa godsaker. Måste in och kolla på Zalando. Har aldrig varit inne på deras sida. Minns bara att de skulle annonsera här i bloggen men backade ur efter att de läst det HÄR  asroliga inlägget. Menlösa idioter.

IMG_7436

Jag undrar bara vad jag ska göra med ballongerna. Har inte hjärta att smälla dom eftersom de är så stora … och rosa!

IMG_7438
Gick en långpromenad med Nisse, som var överlycklig.

IMG_7441

Äntligen är matte hemma. Han är 8 månader och även om han sällan lämnar min sida så har dessa mässor varit lite too much för honom. Nu är det 5 månader till nästa mässperiod och jag ska bara koncentrera mig på honom och på att få ordning på vårt hus.

Apropå hus. Idag klockan 10 har vårt försäkringsbolag skickat ett företag som ska se hur stora vattenskador vi har fått från badrummet på ovanvåningen. För något år sedan upptäckte vi att det droppade vatten i kökstaket. Maken var 100% säker på att det var en läcka på taket. Det var inte jag. Bergsäker på att det var badrummet som var problemet. Försäkringsbolaget var här och tittade och kunde inte riktigt avgöra men sa att om läckan fortsatte skulle vi höra av oss. Jag fick maken att lyssna på mig så han köpte silikon och lade på de ställen i badrummet där det kunde tänkas vara problem. Läckandet upphörde.

Tills i förra veckan. Jag och talibanen duschade och när jag kom ned i köket var en stor del av golvet plaskblött. Man behöver inte vara ingenjör för att räkna ut att badrumsgolvet måste rivas. Vi pratar ett megabadrum på typ 12 kvm. Som ett sovrum. Och om det stämmer som alla säger, fixar bara försäkringsbolaget grundjobbet. Köp och kaklande får vi själva stå för. Jättekul eftersom vi lade en förmögenhet på just val av kakel när badrummet byggdes för 12 år sen. Med lite tur kan jag kanske gräva fram lite extraplattor i källaren.

Men först ska jag gräva fram negligén och smöra sa*an för snubben som ska inspektera och som mest troligt är den som avgör vad försäkringsbolaget ska göra/stå för.

Wish me shitloads av luck please.

21
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00