När en soon to be 12-åring tror hon är 15

Härom veckan fick talibanen för sig att hon skulle ”rensa lite” i sitt rum.

Jag bad henne ta fram soppåsar, sortera allt ordentligt och sedan ställa påsarna snyggt och prydligt utanför hennes rum.

Sen åkte jag till jobbet.

Kom hem några timmar senare, går uppför trappan och möts först av det här:

IMG_5682

Öppnar hennes sovrumsdörr och får en hjärtinfarkt.

IMG_5524

…och där satt unga damen i godan ro och sorterade bort … ALLT.

IMG_5559

”Mamma, jag leker inte med några leksaker över huvud taget så jag har städat bort allting! … och så vill jag ha bort allt rosa. Jag är inte rosa längre.”

Kvar finns några böcker, pennor och papper. That´s it.

IMG_5684

Har lagt upp sjukt mycket på Blocket och det som är kvar nu ska hon sälja på loppis. Som typ den här jätte-Yahoon, eller vad den heter. Nästan 1 meter hög!

IMG_5558

Hon vill att rummet ska gå i svart och vitt, så nu ska vi få det ommålat. Pengarna hon har fått in har vi investerat i en superfin svart bäddsoffa.

IMG_5803

Ny skrivbordsstol, nya soffkuddar, ny matta, nya gardiner, sängbord och en sängram står på inköpslistan.

IMG_5683

Jefla tur att hon råkar fylla 12 på torsdag. Inga som helst problem med vad vi ska ge henne…

Idag tisdag. Jobbar några timmar varje dag. Om en stund ska vi hämta familjens nya bil, torsdag födelsedagskalas för talibanen, fredag kompisdate, Lördag fira maken. På söndag drar vi, talibanen, Nisse och jag, till Tällberg för att hälsa på kompisar på deras landställe.

 1. Monika skriver:

  Mona, lite Tällbergstips: på Holen har de våffelbuffe -ät så många du orkar för 50.-/pers. (Ingen dryck ingår, man får 2 våfflor på en gång först)… Annars om du vill fika sjukt billigt hembakat o titta på fina saker: … Tällbergs Leva & Bo Butik, Sturängsgattu 8, på väg ner mot sjön. Ta en sopplunch på Klockargården med nybakat tunnbröd till. Åk till Rättvik och åk sommar-rodel, sjukt kul för både stora o små. Man kan åka sakta o bromsa hela vägen men för varje åk törs man åka snabbare o snabbare. Promenera upp i backen förbi Tällbergsgården, de har en äng full m vallmo o blåklint, otroligt vackert! Och Tällberg keramik, med Bosse som drejar o målar allt själv. Hoppas ni får det mysigt!/Monika

  1. Åh, tack för alla bra tips. Klockargården är också en av våra kunder: de köper mycket smide från oss!

 2. Jag ser att andra oxå va intresserad av gosedjuret

 3. Tällberg 🙂 🙂 hos mig ju, bor i Laknäs byn efter Tällberg. Kom hit får du kaffe, dåligt med bubbel då jag har en 4:e bulle i ugnen 😉
  Kram

  1. Nämen HEJ tjejen, du tillhör ju gänget som har varit här absolut längst! Vet inte vad stället heter som jag ska till men kan jag så kommer jag!

   1. Mailat dig mitt mobilnummer. Sms om du kan jag finns hemma 🙂

   1. Försöker maila dig på mona@monasuniversum.se men det går inte. Sök på Anna-Lena Blomkvist i Tällberg så finns jag på Hitta.se 😉 där har du nummer ifall du har vägen förbi.
    Kram

 4. Anna K skriver:

  Och var i hela fan finns flamingopåslakarn att köpa??? Så jävla fränt!

 5. Köper gärna Yohoon, pris??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..