När man måste dela med sig

Säpo-frun hade gjort världens godaste fiberknäcke när jag var hos henne i Limhamn och jag var bara tvungen att sno receptet.

Jag gillar inte kladd så jag tyckte jag var väry fiffig när jag tog fram en vanlig fryspåse och hällde i alla ingredienser. Gnölade ihop det och hällde sedan ut kladdet i formen. Helt ärligt såg det skitäckligt ut.

IMG_5781

In i ugnen i en timme och FIFAN så gått det var! Jag äter det som chips … typ.

IMG_5785

2 dl majsmjöl

0,5 dl linfrö

0,5 dl sesamfrö

0,5 dl solroskärnor (tog rostade)

0,5 dl pumpakärnor

0,5 dl olja (tog en bra olivolja)

2 dl kokat vatten (trodde påsen skulle spricka men det gjorde den inte!)

Mecka ihop allt, bred ut i en långpanna, så tunt som möjligt. Avsluta med att strö flingsalt över. In i ugnen på 150 grader i ca en 1 timme. Råkade glömma bort det så jag tog inte ut plåten förrän efter 1,5 timmar men det var lika gott ändå!

 1. Katti skriver:

  Hej Mona! Älskar detta fröknäcke men ogillar precis som du att bli kladdig om händerna. Jag kokar därför upp vattnet i en kastrull och blandar sen i resterande ingredienser i vattnet. Då behöver jag inte kladda och det blir bara en grej att diska!

  Hälsningar Katti (som förutom fröknäcke också älskar din blogg!)

  1. Jamen du fattade nog inte vad jag gjorde: jag har NOLL saker att diska eftersom jag häller allt i en fryspåse, hehe!

   …och tack för din fina komplimang!

 2. Anette skriver:

  Prova med bara 1 dl majsmjöl, blir ännu godare.Tycker jag.

 3. MissC skriver:

  Tack för recept! Detta ska testas.

 4. LiSe skriver:

  Låter riktigt gott! Måste provas!

 5. Även jag har bakat detta goda fröknäcke i flera år.
  Ett tips att istället för flingsalt så kan du strö över riven parmesanost när det är ca 10-15 min kvar av gräddningen. Ger en god salt smak!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..