ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

En jefligt trött torsdag

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

Guatemala 2015/Optiker Utan Gränser/Synoptik

Jobbet & jag

Livet med maken

Mona Rekommenderar

Nisse-My Love

Vi har uppehåll från Matkomfort. Till talibanens stora glädje. Mindre kul för en annan.

Att slita som en babian med att packa shitloads med ordrar, hitta på någon bra middag, åka hem och ställa sig vid spisen är bland det värsta jag vet. EN bra sak med att barn flyttar hemifrån: man behöver inte laga middagar på vardagar längre.

Höll på att somna vid trafikljuset på vägen hem igår. Intill står en tråkig bil. Älskar när små pojkar med keps sitter i en riskokare med extrainsatt stort avgasrör och tror att de kan köra ifrån en tant. Jag må ha en gammal sugig Volvo men den råkar ha en värstingmotor.

IMG_4050

När jag kört ifrån pojkvaskern sladdade jag in på dyr-ICA hemma. Kan man inte bara vinna på Lotto så att man har råd med en personlig kock. Gu’ vad jag skulle passa bra som skitrik.

Höjden av lathet resulterade i det här:

IMG_4057
 

Ringde till maken och sa att jag tokvägrar att laga mat så kunde han vara så vänlig och komma hem och sätta på grillen.

Efter 18 år tillsammans lär man sig att höra på tonfallet vartåt det barkar. Man kan säga att maken var hemma en kvart senare.

Ända sedan vi firade min femtioårsdag för ett par veckor sedan har talibanen tjatat om ryggbiff. Norra Europas mat-pipigaste unge fick det på restaurangen och blev toksåld. När jag igår berättade att jag köpt hem det blev jag vald till Månadens Mamma.

Under tiden maken grillade gick jag upp och TanCan:ade mig lite. Så här ser jag ut varje gång jag gör det:

IMG_4059
 Fläcktyfus de luxe.
IMG_4058

Mm..exakt. Men don’t you worry, 50% av det försvinner när man duschar. Vänta så ska ni få se slutresultatet.

Sen ringde Christina. Hon ska åka till Italien i morgon. Borta i en månad. Liksom varje sommar. När hon har skrapat ihop tillräckligt med stålar kommer hon flytta dit permanent. I wish. Jag bad henne göra mig en tjänst och kolla om hon kan hitta mitt favoritljus där. Det här.

Oritga-Fico D'India lg candle

Finns både i ljus och som pumptvål. Den godaste doften som över huvud taget existerar. Jag älskar Village Candle (glöm inte vår kampanj; köp-3-betala-för-2-HÄR! Glöm inte att ange SOMMAR15, annars får du inte rabatten!) men ljust den här doften finns det ingen som slår. Kostar svin så med lite tur är den billigare i Italien, där den tillverkas.

Maten serverades och talibanen var för en gång skull helt salig. Äntligen mat hon sett fram emot. Tills hon tog första biten. Maken hade grillat köttet för länge så det var segt som skosula. Det var bara att spotta ut och koncentrera sig på potatisgratängen.

IMG_4066

Fifan så sura både jag och talibanen blev. Hur man slänger dyra pengar i sjön. Talibanen blev så lack att hon stekte upp potatisbullar och satte sig i soffan och åt.

IMG_4061

Själv satt jag kvar på altanen och undrade varför min krukväxt ser lite blek ut.

IMG_4063

Jag och mina gröna fingrar.. Kan man inte ha krukväxter utomhus, va va va?!

Nisse-pisse kom ut och vi njöt av den lilla stund av sol och värme som bjöds.

IMG_4075

Efter den skitäckliga middagen tog vi en kvällspromenad. Det är på somrarna jag uppskattar vår finhood som mest. Och närheten till vattnet.

IMG_4077

Ett av husen här har precis målats om. Från nån ljus färg till den här mörkblå-svarta. Så sjukt snyggt. Försökte övertala maken att vi skulle göra det också men nä, “skitfult”.

IMG_4079

Som sagt, miljonär och bo i eget hus. Not a väry dum idea.

Nattade som vanligt talibanen men medan hon borstade tänderna råkade jag somna i hennes säng. Vaknade av en kamerablixt från mobilen.

IMG_4084

Resten av kvällen intogs på soffan. Med datorn i knät. As usual.

Idag vaknade jag glad som en speleman. Det närmaste dygnet ska jag nämligen göra något jag har längtat efter i flera månader. Nästan hela gänget som var med Synoptik/Optiker Utan Gränser i Guatemala i april, ska träffas hemma hos en av oss. Vi kommer tillbringa ett dygn tillsammans och jag har saknat dom sjukt mycket.

IMG_7344

Och eftersom sol-fan inte behagar att infinna sig här i landet så får man hjälpa naturen lite på traven lite. Minns ni hur jag såg ut i början av inlägget? Hokus pokus fillijokus, efter morgonens dusch, bortse gärna från att jag är svintrött;

IMG_4086

Snygg som fan, jag vet, hehe! TanCan är den BÄSTA brun-utan-sol som finns. Svensktillverkat, inte en massa jefla konstiga kemikalier. Man blir inte orange, det stinker inte och det bästa av allt: ALLA tror att man varit utomlands. HÄR köper du det! (Jag använder Bronze.)

tancan-bronze_250x250

Nu ska jag ut i ösregnet. Med en hund som togvägrar att bli blöt om tassarna.

Oj vad härligt det är med svensk sommar.

En jefligt trött torsdag

40
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.