Ni som vill veta om min armoperation

Fick en fråga om min armoperation. Hur ärren ser ut och om det var värt det. HÄR kan ni läsa om det och se ”före”-bilden.

Jag gjorde alltså en gastric by pass-operation, gick ned 43 kilo och fick ett sjukt gäddhäng, som ställde till det när det kom till kläder. Det stramade och klämde. Jag bestämde mig därför för att operera dom. Betalade givetvis själv.

Mitt mål var inte att få perfekt snygga armar. Eller nu ljuger jag. Det v a r mitt mål, men eftersom min kirurg, som är världsbäst men också sjukt ärlig, har sina egna idéer när det kommer till plastikoperationer.

Så här lät det med el doctore Michael Olenius (Proforma-kliniken):

”Kan du göra dom så här smala?” och så tog jag handen och höll in så mycket jag tyckte det skulle vara.

”Näe”. 

”Vadå ”näe”?”

”Nä, jag gör dom så att de passar din kropp. Det betyder att du fortfarande kommer ha lite häng men det får du fixa själv!”

”Du är dum!”

”Må så vara men du skulle se konstig ut med pinnsmala armar!”

Och som vanligt blev det som herrn sa.

Nackdelen med min hud är att den är dålig på att läka. Eller rättare sagt; jag får alltid väldigt fula ärr. Det här tog jag nu, för två minuter sen och det är 3 år sedan jag gjorde operationen:

IMG_4031
IMG_4032

Den här operation är lite trixig att göra, för den som opererar alltså, men jag är otroligtt nöjd. Trots att han inte gjorde dom så smala som jag ville och trots att ärren ser för jävliga ut. Ärr har ALDRIG något med läkaren att göra utan beror helt på din läkförmåga. Mina armar är fortfarande dallriga, men lagom och för mig är inte det det viktigaste. Nä, att kunna sätta på mig kläder utan att vika in den lösa huden är värt varenda öre.

Så ni som kan och vill: go for it!

 

 1. Men hallå!
  Nu tänkte ju jag göra den här op och så kan jag inte se bilderna! Inte heller länkningen! Hoppas du har tid att fixa… Är väldigt intresserad att se hur ärren ser ut. Fast jag gissar att det är ingenting i jämförelse med att ha hänget fladdrandes… Det blir ju korsdrag när jag viftar med armarna och livsfara för de som står för nära 🙁
  Jag har bokat konsultation hos ”din” doktor fast jag redan varit hos ”min”. Det är ju klart mindre pengar hos din… och är han bra, så går jag gärna till honom.

  1. Mailar dig bild när jag kommer hem ikväll!

 2. Eva skriver:

  Sicken klok doktor!

 3. Maria skriver:

  Tack Mona för leveransen av fotsprayen idag.
  Tyder på proffs och omtanke om sina kunder när det kom med lite extra för den långa väntetiden.
  Nu ska den testas på fjortonåringens vidriga fotbollskor ☺ kram och tack för en härlig blogg !!!

 4. Enna skriver:

  Tack snälla uberhärliga Monaponna för gåvorna som man fick när ”fotsprejen” äntligen kom efter lång väntan! Nu kan jag andas normalt både när maken tar av sig skorna och när han haft egen tid på hemlighetshuset! ❤️

 5. Hmm, dags att gå till den där PT’n du har hörru 😉
  Eller så gör du så att nästa gång du är i Jönköping eller Skillingaryd så hör du av dig så ska jag ge dig en kickoff på ett par dagar så du får lite muskler som fyller ut – puuuss

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..