ANNONS

Om att var alldeles ensam på en ö i Guatemala

/

Gänget fick en dag ledigt innan vi skulle börja jobba i djungelbyarna och alla bestämde sig för att åka till Tikal för att se en stor del av Mayafolkets historia med flera hundra år gamla pyramider och boningar. Jag har varit i Mexico och beskådat detsamma så jag hoppade över den trippen.

I stället bestämde jag mig för att vara ensam hela dagen. Jag gillar att vara helt själv men det är sällan jag kan vara det.

Jenny lämnade hotellrummet och jag njöt av tystnaden. Jag och min hårfärg i pannan.

Gick ned till hotellrestaurangen och beställde god frukost. Utsikten och miljön här är vykorts vackert.

Passade på att blogga lite. Ligger aningen efter.

Lyssnade på ljudbok. (Fått frågor på mina glasögon. Det är YSL och har slipade glas.)

  

Jag tar alltid med mig mitt favorit-te, som jag får av en bloggläsare med jämna mellanrum. Jenny smakade en morgon och blev helt hooked varför vi delar på en påse varje morgon.

Jag satt i nästan två timmar.

Sen gick jag upp på hotelltaket. 

  

Älskar alla starka färger här.

Utsikten från baksidan av hotelltaket var kanske inte lika charmig.  

Stack ut på en promenad och letade fina dörrar.  

  

Kolla, det är färger ö v e r a l l t!

Rätt var det var hörde jag hög musik. Tänkte att det var någon som krämade på från en högtalare hemma i vardagsrummet. Jag gick mot sången, som var fantastisk. Hamnade utanför en liten missionskyrka och blev stående i dörren. Ville inte gå in då jag hade en klänning med smala axelband och tänkte att det kanske vore kränkande men då klev en gammal gumma på 99+ fram och tecknade att jag skulle komma in och sätta mig.

Det stod en kvinna och sjöng och det var inte som solo-gospel men väldigt medryckande. Jag hade väl suttit och lyssnat bortåt en halvtimme när en äldre kvinna klev fram och greppade mikrofonen. Precis då råkade jag titta på mobilklockan. Kvinnan skulle be en bön.

Hon bad och bad och bad och bad. När 14 minuter passerat och hon fortfarande tackade fan och hans moster, reste jag mig sakta. Hela kyrkan blundade så jag backade sakta mot dörren, som stod öppen. Klev snett med foten och var tvungen att ta stöd mot dörren, som inte var helt uppställd. Vilket jag inte hann notera. PANG sa det så smällde den mot väggen och varenda käft vände sig om och tanten stannade upp och öppnade ögonen. 

Helvittis jeflar så fort det gick att försvinna därifrån!

Gick förbi en skönhetssalong och bestämde mg för att prova den senare med tjejerna.

  

Vattnet jag stigit så högt att stora delar av strandpromenaden ligger under vatten. Vart 40:e år stiger vattnet och så håller det sig uppe under ett par år, innan det sjunker igen.

  
  
  
  
    

Klicka på bilden nedan och kolla in alla flaskor!

Årets fulaste vinställ..

  

Satte mig i en restaurang vid vattnet och beställde in en öl och en vatten. 19 kr totalt..

På vägen tillbaka gick jag förbi en nöt-försäljare. Fiffigt sätt att hålla allt hyfsat fräscht.

I receptionen låg min tvätt som jag lämnat in. Betalade 33 kr för en skjorta, en långärmad tröja, två t-shirts, en behå och ett par byxor!

Strax efter kom alla hem och bytte om för att bada.  

Mari höll på att slå ihjäl sig på riktigt då det var glashalt.

  

Här går man för övrigt på kondis utomhus. Fattade först inte varför det jämt är så mycket folk intill vattnet men sen upptäckte jag varför.

Här säljs allt i kak- och tårtväg.

När vi gick tillbaka till hotellet stod Lena i fönstret. Både hon och Larsa är numera medlemmar i Diarré-klubben.

Solnedgången är magisk här.

.

Livet ganska trevligt nu om jag får säga det själv!

20
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00