ANNONS

On the road again

/

Härom dagen lämnade vi Sant Lucas Toliman för en 4-timmars bilresa till Guatemala City. Somliga var lite osmarta och lämnade sina Tempur-kuddar i resväskorna.

  
  

Längs vägarna är en massa stenar, träd och stolpar målade i grönt eller rött. Visade sig vara politisk propaganda. I stället för våra skyltar med Reinfeldt och resten av gänget så kör man bara färger här.

  
  
  
  
  
  

Några timmar senare var vi framme i en mindre charmerad huvudstad.

Jag tycker inte alls om den här staden om jag ska vara ärlig.

  
  
  
  
  
  
  

Vi bor jättefint i en villa.

Jag och Karin fick värsta lyxvåningen med eget vardagsrum, matrum och kök!

  

Jenny, som skulle ha sovit i ett trippelrum och utan mig för första gången kunde inte hålla sig så vi camperade ihop i min säng. Nu har vi ju liksom vant oss vid varandra!

Så här ser jag ut varje dag. Sladdriga Ilse Jacobsen-brallor (Tack Jack-Jane!) med mycket luft runt röva.

  

Larsa och Jocke fick ett vanligt dubbelrum så de var lite avis.

Vi gick och handlade mat i en ”riktig” affär. Konstig känsla. Härom dagen spelade några basket och då råkade Larsa backa in i Karin, som föll så illa att hon stukade armen.

Vattendunk kostar 15 kr. Häpp!

Så här ser de flesta småaffärer ut här: ett galler som skyddar personalen från rån. Här i Guatemala City är det e x t r e m hög kriminalitet. Vi får absolut inte gå färre än fem i grupp och inte gå ut på kvällen.

Kriminaliteten är hög överallt. I de små byar vi varit i så har jag hela tiden undrat varför det i alla lastbilar, som fraktar mat och sånt till butiker, sitter en polis med värsta geväret intill chauffören. När lastbilen stannar för att leverera hoppar polisen ut och vaktar. Hela tiden med en hand på geväret.

  

Sen hoppar de in och åker vidare.. Det ser skitläskigt ut.

Efter mathandlingen tog vi en paus i trädgården.

På riktigt det bästa gänget av alla som varit här de 4 gånger tidigare resorna! Fifan så tajta vi är.

På kvällen tog Eva och John med oss till en restaurang. Vi hade glömt att förbeställa så det tog ett par timmar innan vi fick in maten så vi ägnade oss åt roliga lekar under tiden.

Deras pengar är samma som våra. Sjukt billigt.

Jenny passade på att massera Larsa.

  

Jag är sjuuukt gråhårig och till och med Larsa har påpekat det ett par gånger så när vi var och handlade köpte jag hårfärg.

Problemet var bara att jag inte kollade så noga så nu är är jag becksvart i pallet. 

Jag är så jefla smart ibland. Not.

Vi skulle ha jobbat på en soptipp där människor bor idag, men det blev inställt i sista sekunden då det skulle göras ett byte av avloppsrör och något med en kloak. Detta skulle medföra stora smittorisker varför vi inte fick vara där, tyvärr för det hade jag verkligen velat göra.

Ikväll flyger vi upp till Flores, som ligger uppe i djungeln. Där bor vi på ett och samma ställe men ska jobba i tre olika djungelbyar. Det är 30-35 grader d y g n e t runt.

Hello värme!

Uppdaterat; Eftersom jag är helt fucked up med att ni ligger 8 timmar före och det faktum att jag är livrädd för att det inte ska finnas wi-fi på varje nytt ställe, schemalägger jag flera inlägg åt gången. Det medför att det ibland blir lite rörigt om var vi befinner oss. Basattnivet.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00